[]

Uzun İlişki bitince Kadın tarafına acımak ?

Türkiye'de böyle garip birşey var ben bunu anlamıyorum gerçekten. mesela özge özpirinççi diye bir oyuncu kız var ekşide hakkında yazılmış çizilmiş. neymiş eski sevgilisi 5 yıl oyalamış evlenmemiş bırakmış, kıza yazık olmuş, kız evlenenemiş falan filan bi ton saçmalık.

bu anlayışa gıcık oluyorum, yani kadınlar evlilik heveslisi, meraklısı gibi gösteriliyor. benim çok yakın bir arkadaşım var, 3 yıllık ilişkisini bitirdi ve ayrılmak isteyen oydu. eski sevgilisi sindiremedi hemen yeni birini buldu ve arkadaşımın arkasından "ayy yazık oldu, 3 yıl gezdi gezdi gününü gün etti sonra mendil gibi buruşturup attı ahh varhh yazııııık" tarzı konuşmalar gırla gitti.

yani bu insanlar şunu neden anlamıyorlar, belki kız ayrılmak istedi ?? kız istemedi oğlanı ?? oğlan kızı gezmek için kullandıysa kız da oğlanı gezmek için kullanmış olmuyor mu ?? yok hiç böyle düşünmüyorlar, o uzun ilişki bittiyse illaki kıza yazık olmuştur. bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

 
Baba ya da anne olursan anlarsın :D (anne baba modu aktif edildi)


  • redeath  (27.03.14 09:01:02) 
burda baba-annenin ne ilgisi var ki şimdi ? onlar her zaman fakrlı düşünür zaten. burda uzun ilişkisini bitiren kadına toplumun bakış açısını söylüyorum. uzun ilişkisini bitiren kadına kadınlar bile acıyor vah vah mendil gibi attılar diye. halbuki ayrılmak isteyen kadın tarafıydı. kadın ben bitirdim dese bile inanmıyorlar. bu nasıl bir hastalıklı ruh halidir ?


  • she is a lady  (27.03.14 09:02:58) 
bu insanların başka nasıl yorum yapmalarını bekliyorsun ki? onlara göre kadın demek, evlilik meraklısı, çocuk doğurma meraklısı, aciz, ezik. ne bekliyorsun yani, kafası çalışan insanların yapacağı yorumlar mı bunlar?


  • rock n roll  (27.03.14 09:04:25) 
haklısın, öyle düşünenler saçmalıyor tabi. buruşturup atmak ne yahu, kız istemedi, keyif almadı sanki o süreçte.

bu arada evlilik meraklısı kız sayısı az değil memlekette. mühendislik fakültesinde "koca bulmaya geldim" diyen gördüm.
  • r_u_h  (27.03.14 09:04:46) 
Maalesef bu ülkede kızların %99'u gerçekten her ilişkilerine "illa ki evlenme" kafasıyla başlayıp, ilişki içinde de adamları devamlı evlilik muhabbetleriyle darladıkları için; ilişki bittikten sonra "hayalleri suya düşmüş gibi gözüken" taraf kız tarafı oluyor. Çünkü yine bu ülkede maalesef "evlilik" sanki erkeğin kıza ayıp olmasın diye kabul ettiği bir zorunluluk gibi görülüyor. Sonra aradan kendi kişiliğini, öz saygısını, öz bilincini oturtmuş kadınlar çıktığı zaman; toplumun geri kalanı bunun ayrımına varamayıp sanki o kızlar da "evlilik hayalleri suya düşmüş gariban kızlar :(" olarak görülüyorlar.

Yoksa elbette, tüm ilişkiler ve tüm çıkarlar karşılıklıdır; haklısınız.
  • pandispanya  (27.03.14 09:04:59) 
İlişkisi biten erkeğin dağıtmasıyla ilgili yapılan onca geyik nereye gitti bir anda? Her iki cinsiyet için de bu tür varsayımlar yapılıyor. Olaya tek taraflı bakmışsın.


  • arnold schwarzeneger  (27.03.14 09:05:05) 
@rock n roll, bu tür muhabbetleri toplumun okumuş yazmış kesimi denebielcek insanlar da bolca yapıyorlar.

@pandispanya, bu konuda size katılmıyorum. yani bir kızın bir ilişkiye illa evlenicem diye başlaması bana çok ütopik geliyor. tüm erkekelr aşırı mükemmel yaratıklar mı ki de bir kız illa evlenme için ilişkiye başlasın ?
  • she is a lady  (27.03.14 09:10:29) 
she is a lady: öncelikle belirteyim, I am a lady too :p

İkinci olarak; sen, ben ya da bizim tanıdığımız birkaç insan, ilişkiye böyle başlamıyor olabilir dolayısıyla bu da sana ütopik gelebilir ama emin ol bu ülkede biraz olsun gezdiysen, farklı gruplardan insanlarla çalıştıysan, bir araya geldiysen, bu coğrafyada işlerin tam olarak böyle yürüdüğünü bilirsin.

Bu coğrafyada seks, kadınların erkeklere bir lütfu; evlilik de bu lütuf karşısında erkeklerin kadınlara bir lütfu, bağışı gibi görülüp algılanıyor. Ne yazık ki. Biz içinde bulunduğumuz çevreyi bundan ayrı tutmalıyız. Bizim bu şekilde yaşamamamız demek bu gerçekliğin bu yüksek oranda varoluşuna etki etmiyor :)

Yoksa elbette hiçbir cins mükemmel değil. Benim bahsettiğim bu durum yüz yıllarca dinle, kültürle birlikte gelişmiş bir algı.
  • pandispanya  (27.03.14 09:15:46) 
okumuş olmak keşke her zaman cehaleti alabilen bişey olsaydı. bu ülkede kadına insan gözüyle bakılmaz, birey yerine konmaz. mendil gibi buruşturup attı lafı bile kadının mal gibi görüldüğünün göstergesi. mesela dikkat et, 'evde kalmış' tabiri kadınlar için kullanılır, erkeklere denmiyor. kadın evlenmemişse bunu kimse almamış derler. kadının o erkeklerin hiçbirini tercih etmemiş olabileceği akıllarından bile geçmez.


  • rock n roll  (27.03.14 09:16:31) 
bunun tek nedeni bekaret..

3 yıl gezdi de bakire mi gezdi sanki.. kesin yattı bunlar.. e bu kız şimdi ikinci el oldu.. kim almak ister ki.. keşke hazır onla 3 yıl geçirmişken onla evlenseydi.. acımanın nedeni de bu..

olay bu..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (27.03.14 09:22:29) 
Kizin adi cikacak, araba alirken bile bakiyorsun kim satiyor diye, 5 yil boyunca el ele tutusmadilar heralde, oyle kizla evlenilmez.


  • pinman  (27.03.14 09:33:25) 
@pinman, kız elele tutuştu da oğlan elele tutuşmadı mı ?

@senialanaglasin, toplumun bazı kesimi böyle evet, ama biliyoruz ki örneğin oyuncular geleneksel toplum normlarının üstünde yaşayabiliyorlar. onların camiası biraz daha özgür. ama işte ne bileyim cansu dere'ye filan acıyarak bakıyorlar - öylesi özgürlükçü bir ortamda bile. hiçbi sevgilisi onunla evlenmedi diye kadına telli baba cansu diye lakap takmışlar diye bir haber görümştüm birkaç ay önce, hem e manşette verilmişti.
  • she is a lady  (27.03.14 09:41:15 ~ 09:43:14) 
@she is a lady

Yukarida size birmal bir anadolu çomarının olasi cevaplarini vermistim. Ben oyle bir cevrede yetistim ve boyle insalara ne derseniz deyin baska turlu dusunmesini saglayamazsiniz.

Erkek tutar erkegin elinin kiridir.
  • pinman  (27.03.14 09:49:44) 
Anadolunun köylüklerinde tek başına bir kadın rahat rahat yürüyemez bile neyin kafası anlayamadım, Bu ülke bir İstanbul değil maalesef..


  • redeath  (27.03.14 09:57:01) 
insan hakları, hürriyet, nesnel bakış bu toplumun henüz birkaç yüzyıl uzağında.


  • dokuzeylul  (27.03.14 10:01:28) 
Türkiye için tabi bu geçerli. Nedeni uzun ilişki de artık kadının beklentisi evliliktir. Etrafının, ailesinin, herkesin beklentisi budur. Evlilik olmayınca bir bakıma dul kalmış sayılır. Kafalarda böyledir yani. Erkek ayrılsa da bişey olmaz. Erkeğin dulluğu yok çünkü hala biz de...


  • elma salyangozu  (27.03.14 10:07:53) 
Hepsi doğru ama her şeyden bağımsız oalrak genel geçer doğrular eşliğinde söylemeliyim ki, yaş ilerledikçe erkeğin maddi durum, fizik vb iyileşirken, kadının fizik gerilemeye başlar. sonuç olarak 40inde bir erkek genel olarak 30dan daha iyi iken kadınlar için öyle bir şey söz konusu olmuyor


  • efrasiyab87  (27.03.14 21:04:22) 
Yas da onemli bu konuda. Ozellikle 27-28 sonrasi bu algi var. Genel sebepler aciklanmis zaten. Dedigin gibi kiz tarafi da bunul aolmaz deyip. Cekip gidebiliyor. Benim kiz arkadasim 30 yasinda terketti beni mesela 2,5 senenin sonunda ben senle evlenmek istemiyorum diyerek. Mesela gayet egitimli, kulturlu dunya gorusu duzgun olan bir arkadasim bile 3 0'dan sonra kadinlarin cazibesi dusuyor abi ne dersen de gibi bir yorum yapti. Ben boyle dusunmuyorum ama genel gecer yargilar bu yonde. Degismesi icin de yapilabilecek bir bsey yok. Kulak kapatip onune bakmak lazim.


  • kint  (28.03.14 08:32:10) 
@kint, bu 30 yaş olayının ağızlara pelesenk olan bir klişe olduğunu düşünüyorum, hani "yiyorlar ama çalışıyorlar" var ya onun gibi aynı.

ben de türkiye'de yaşıyorum ve etrfımda birçok 30 + kadın var, işte 80 doğumlu, 81 doğumlu, 82 83'lü filan bekar arkadaşlarım var. hiç de öyle çökmüş filan değiller, gayet genç ve diri görünüyorlar ve bazılarının kendi yaşıtı sevgilileri var. ayrıca 35+ üstü kadın olup da yine 35 üstü yaşıtı erkeklerle evlenen birçok kadın da tanıyorum. valla bi türlü anlayamadım bu 30 yaş meselesini. ben türkiye diye farklı bi yerde miyim, yoo gayet de ankara'dayım işte.

yani şunu diyorum, kadına belli bir yaştan sonra bayatlayacak gıda muamelesi yapmak kesinlikle insanlık dışıdır. 30'dan sonra kadın çekici gelmez diyenler kadını sadece cinsel anlamda fayda sağlanacak bir et olarak görüyorlar ama evlilik sadece etlerin tazeliğine dayalı (amiyane tabir için affedin) bir müessese değil ki, yani kafaların uyuşması anlaşmak vs. de önemli.. yani bir erkeğin kafaca anlaştığı 30 üstü kadına bayatlamış et muamelesi yapıp jenerasyon farkı olan 19 yaşında bir kızla evleniyorsa bence bu ilkelliktir, bana öyle geliyor.. sonuç olarak bu türkiye'de evlilik konusunda yaşa çok takılıyot aslolan anlaşmak kafaların uyuşması diye düşünüyorum.
  • she is a lady  (28.03.14 09:48:41 ~ 09:56:08) 
çok haklısın, kesinlikle katılıyorum.


  • balkanlardangelensogukhavadalgasi  (28.03.14 19:33:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.