[]

hakkını helal etmek

öncelikle ben ateistim, kısaca helallik benim gözümde bir şey ifade etmez.

eksisozluk.com

AKP'ye oy vermek değil olay. iş bu entry CHP üzerinden de girilmiş olabilirdi. kafa yapınıza ters bir partiye helallik üzerinden oy verir misiniz ya?

öte yandan kız arkadaşım oruç falan tutar. ona sordum, ya böyle böyle. umrunda olur muydu öz annen olsa-ki öz annesi hayatındaki en önemli insan-? hayır dedi. sorum size. neden verirsiniz, neden vermezsiniz?

 
Vermem tabii ki öyle saçma şey mi olur yahu. Herkesin dünya görüşü farklıdır, öyle ota boka hak koyan kişiye de tepkim ağır olur açıkçası.


  • mutlusismankedi2015  (27.03.14 06:11:05) 
babam benim akpye vermeyeceğimi bilse kıçımdan vurur. he onu takar mıyım? şu durumda hayır.

helallik diyorsun hocam da şöyle bir durum var. islamda bu tür durumlarda kamu yararı senin yararından önce gelir. sorumlusun attığın her adımdan. vereceğin oy sana ahirette sorulabilir. "sen bu memleketin bekasını değil de bilmemne sana söz verdirdi diye memleketin kötülüğüne olduğunu düşündüğün bir adımı nasıl atarsın?" gibi.

önemli olan niyet. misal benim peder her türlü akpnin haklı olduğunu düşünüyor, o akpye verse sorumluluk kalkıyor çünkü memleket için en iyi olacağını düşündüğü adım bu.

ayrıca ülkedeki her boktanlığı islama yıkmasalar şaşıracam zaten. neyse.

ha bi de aktroll olayına ilk başta inanmıyorum ama artık inanıyorum. bak iki dakkada hangi taktikle kafasını karıştırmış okuyucunun. "chpliyim aslında ama rerörerö"
  • shiranai  (27.03.14 07:42:37) 
ben önemsemem böyle bir şeyle karşı karşıya kalsam. zaten verdiğiniz linkte hakkımı helal etmem eğer akp'ye oy vermezsen dememiş, sadece bir sözden bahsediliyor.

ama dediğiniz gibi bir durum olsa, üzerimde hakkı olan biri bana şu partiye oy vermezsen hakkımı helal etmem dese, umursamazdım. çünkü bana göre böyle bir şeyde kul hakkı olmaz.

şöyle düşünelim, üzerimde hakkı olan bir insan bana şu parayı çal derse, ben sırf onun bende hakkı olduğu için çalacak mıyım o parayı? burda da aynı şey, ben, üzerimde hakkı olan kişinin söylediği partinin hırsız olduğunu, ülkeye hayrı olmayacağını biliyorsam ve sırf bende hakkı var diye o istemediğim partiye oy atacaksam hırsızlığa ortak olmuş olurum. bunun da dinde istenmeyen bir şey olduğunu biliyorum.
  • burbat31  (27.03.14 08:24:55) 
"ya dayı saçmalama oyla helallik mi olur alala ya" derdim.

entry'yi giren arkadaş belediye seçimleriyle cemaati bitirebileceğini düşünüyor çok ilginç.
  • r_u_h  (27.03.14 08:45:48) 
gerçekten hakkı olan birinin helalliği önemlidir. bu helalliğinin karşılığında kötü bir eylem istemesi ise konudan tamamen bağımsızdır. şöyle ki; helallik karşılığında yapılması, kötü eylemin kötülüğünü azaltmaz. fakat sadece karşılığında kötü bir eylem istedi diye de haklar düşmez. helallik ihtiyacı devam eder.


  • nereye bu gidis  (27.03.14 09:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.