[]

arabesk müzik

merhaba arkadaşlar

bir ödev hazırlıyorum. vakti olanlar için:

arabesk müzik dinliyor musunuz? dinlerken ne hissediyorsunuz? hangi ruh halinde mutluyken ya da mutsuzken mi dinliyorsunuz?
sizce arabesk müzik dinlemekle gelir düzeyi arasında bir ilişki var mı?

son olarak fazıl sayın arabesk dinlemek vatan hainliğidir sözünü elitist buluyor musunuz?
eklemek istedikelrinizi de yazabilirsiniz..

eğitim düzeyinizi yazarsanız sevinirim cevabınızın yanına
teşekkürler :)

 
Dinliyorum. Diğer müzik genre'larını dinlerken neler hissedersem, arabeskte de şarkıdan şarkıya farklı olarak onu hissediyorum. Her ruh halinde dinlerim.
Bu arabesk dinlemekle ilgili araştırmanızı burada yapmak yerine Meral Özbek'in popüler kültür ve orhan gencebay arabeski ve Martin Stokes'un the arabesk debate kitabını okumanızı öneririm.

Fazıl Say'ı bir müzik üreticisi olarak ciddiye alıyorum ancak, bir müzik kritiği olarak ciddiye almıyorum, zira siyasi görüşlerinin de sığ, olgunlaşmamış bir agresiflik içeren ve nitelikli olarak tartılmaktan uzak olduğunu düşünüyorum. Bir müzisyenin görüşlerini beğenmiyoruz diye yine de müziğini beğenmemek zorunda değiliz. Estetik algılar yönünden nasıl bir şey ortaya koyduğu önemlidir.

Eklemek istediğim, bu gece Sarı Baba'dan herkese Kendin Bilirsin'dir.
www.youtube.com

Üniversite.
  • sanal hayvan  (26.03.14 21:57:07 ~ 21:57:54) 
- dinlemiyorum. (kalan sorular cevapsız kalıyor o yüzden sanırım)

- gelir düzeyiyle ilişkisi olduğunu düşünürdüm ama son zamanlarda çok sayıda aykırı örnek gördüm o yüzden yok diyorum.

- evet elitist bir söz. fazıl'dan beklenir gerçi.

eğitim düzeyi yüksek lisans
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (26.03.14 21:57:16) 
Eskisi kadar olmasa da dinliyorum. Her ruh halinde dinlerim. Arabesk muzik dinlemekle gelir duzeyi arasindaki iliski eskisi kadar belirgin degil artik. Bunun cesitli nedenleri var. Fazil say in arabeskle ilgili fikirleri son derece elitist, abartili ve usttenci.

Universite ogrencisiyim.
  • damdanakan  (26.03.14 21:58:46) 
dinlemiyorum.
gelir düzeyi ile alakası olduğunu düşünüyorum.
buluyorum ama ciddiye almıyorum.
yüksek lisans
  • kerbeee  (26.03.14 22:25:27) 
1 evet

2 coşuyorum

3 duruma göre değişiyor

4 yok

5 fazıl say üzerinde düşünmeye değer bir şey söylememiş

lisans.
  • isildur  (26.03.14 22:37:10) 
önceden gelir düzeyi ile alakası daha çoktu.şimdi o yön zayıfladı.sana hiç rastlama fırsatın olmayacağı bi arabesk aranjman atacağım dur bekle.


  • enginornek  (26.03.14 22:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.