[]

Dovme sonrasi dus

arkadaslar dun dovme yaptirdim, yaptirdiktan sonra dogal bir jel ile yikayabilecegim soylendi ancak sormayi unuttum, dovmeyi ilik suyla normal dus basligiyla islatip yikayabilir miyim yoksa musluk basinda elimle su goturup, yikayip durulamak mi gerekir?

yardimci olursaniz sevinirim..


 
dövmeyi yıkama. ıkı hafta suyla temas etmesin. iyice vazelinle kapla öyle gir duşa


  • metehan01  (26.03.14 21:29:13) 
benim bildiğimde dövme suyla temas etmez ilk yaptırıldığı zamanlarda. beyaz vazelin ince bir tabaka olarak sürülüp streç filmle bölge kaplanır. o şekilde duş vs alınır. göbek piercinginde bile ilk zamanlarda duşa girerken bu şekilde giriyorsun.


  • tuborg yesili  (26.03.14 21:37:14) 
su değmemesi lazım. onun içinde en iyisi hem vazelin üstüne de streç film sararsan su değmesi imkansız olur.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.03.14 21:43:36) 
valla ben protexle yıkıyordum bana öyle demişlerdi öyle yapmıştım sonra bepanten falan sürüyodum işte.ama öyle çok sıcak suyla yapma demişlerdi.tabi bu 4 sene önceyd işler değişti mi bilmem


  • high hopes of the sozluk  (26.03.14 21:44:37) 
@high hopes, bana da oyle soylediler, ozel jelle yikayip kremleyebilirsin dediler, ama ndus basligindan akan basincli suyla mi yoksa elle mi yikayayim bilemedim.


  • don mike  (26.03.14 21:47:52) 
yok be basınçlı suya gerek yok mikrop kapmasın diye sabunla yıka işte antibaktiriyel falan.ben günde 2 kere falan yıkıyordum sonra bepantenle sarıyordum sterç falan.3-4 gün öyle devam ettim sonra zaten kabuk bağlamaya başlar.


  • high hopes of the sozluk  (26.03.14 21:50:50) 
dövme değil herhangi bir yara olarak düşün (sonuçta dövmenin mantığı da bu. orada yara oluşuyor iğne gire çıka)

jel ile yarayı yıkar mısın? oraya bakteri vs ekmediğini nereden bileceksin? yara yerini ayrıca bir de üstüne senin tahriş etmen mantıklı mı?

sorular yarı retoriktir, sanırım bu şekilde düşününce doğru yolu bulabilirsin
  • la noix  (26.03.14 21:51:41) 
Yok artık, 2 hafta hem de!? Dövme 4-5 saat sonra, mümkünse ertesi gün ılık suyla(tazyiksiz, avuçla dökerek) ve iyi bir sabunla yıkanır, temiz elle yavaşça ovularak akan plazma/lenf dokusu temizlenir. sonra temiz bir kağıt havluyla tıp tıp dokunarak, sürtmeden kurulanır, bir süre de açık hava kuruttuktan sonra da bepathol gibi besleyici bir kremle çok az miktarda kremlenir. bu işlem 2-3 gün 3-4 saatte bir tekrarlanır, sonra iyileştikçe temiz tutup basit bi nemlendirici kremle kurumasını engellemek yeterlidir.
Kaynak: reddit ve bireysel tecrübem, dövmelerim hiç kabuksuz düzgün bir şekilde iyileşti hep, tavsiyem budur.
www.reddit.com
  • talemon  (26.03.14 22:07:09 ~ 22:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.