[]

ne yapılmalı?

bir adam var, suudi arabistan'da çalışıyor. çocukları türkiye'de.. bu adam çocuklarını suudi arabistan'a taşımak istiyor, ancak bunun için suudi arabistan bir çeşit sağlık raporu istiyormuş sanırım.

işte bu söz konusu rapor nereden ve nasıl alınır? [ankara'da alınmalı demişler, ankara'da nerede?]

çok önemli ve biraz acil bir konu. şimdiden teşekkürler.

 
konsolosluğa sordunuz mu? ayrıca sağlık raporu bildiğimiz sağlık raporundan başka ne olabilir ki? herhangi bir hastaneden alınan? ehliyet için bile alıyoruz 20-30 liraya. adının sağlık raporu olduğuna eminseniz gidin bir kliniğe/kızılay'a sağlık raporu istiyorum diyin.


  • cevaps  (28.05.09 16:47:33) 
Bize geçenlerde bir usta gelmişti, çalışmak için Suudi Arabistana gitmek istemiş, sağlık raporunda hepatit çıktığı için kabul etmemişler. Yani bu tip hastalıkları da kapsayan bir rapor olsa gerek.


  • sui  (28.05.09 16:59:42) 
Konsolosluğu arayıp nereden alınan sağlık raporlarının geçerli olacağını öğrendiniz mi?

Örneğin Amerikan Konsolosluğu sdece İstanbul ve Ankarada belirlediği hastahanelerden alınan raporları kabul eder. Sizin sorup öğrenmeniz lazım, belki böyle bir durum vardır.
  • Karluk  (28.05.09 20:20:31) 
@wizard_merlin; jiksiks[at]gmail.com benim mail adresim, bir mail atarsanız oradan devam edelim isterseniz? ayrıca şimdiden teşekkürler.


  • gonion  (29.05.09 07:35:55) 
İnternette yer alan bilgiler şu şekilde. Konsolosluk kendi bildiği yer olduğu için Ankara demiştir:

# SAĞLIK RAPORU DEVLET HASTANESINDEN (NOT: SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE VALİLİKTEN ONAYLANACAK) APOSTİLLE KAŞESİ KESİNLİKLE VURULMAYACAK.
# ELİZA TESTLERİ ( A:HBSAG B:HCV C:HIV ½ (NOT: SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE VALİLİKTEN ONAYLANACAK APOSTİLLE KAŞESİ KESİNLİKLE VURULMAYACAK.
# SAĞLIK RAPORU VE KAN TAHLİLİ 1 AY SÜRELİ OLACAK. ALDIĞINIZ TARİHTEN İTİBAREN 1 AY GEÇMİŞSE SAĞLIK RAPORU VE KAN TAHLİLİ KABUL EDİLMEYECEK.AKSİ TAKDİRDE TEKRAR SAĞLIK RAPORU VE KAN TAHLİLİ ÇIKARTMAK ZORUNDA KALIRSINIZ
  • ernest everhard  (29.05.09 13:12:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.