[]

2 kedimi sahiplendirmek istiyorum

imgur.com

İşe ek olarak üniversite sınavlarına hazırlanmaya çabaladığımdan 1,5 yaşındaki kedilerimi kendilerine "sevgi ve saygı" gösterecek birisine vermek istiyorum. Çünkü çaktırmadan epey zamana mal oluyorlar.

Eğer kedi alsam mı diye düşünüyorsanız bunları alın bence:)Ne güzel işte, hazır büyümüş, en iyi okullarda okumuş, eğitimli 2 kedi:) Hem tek kedi sıkılır, 2 kedi daha iyidir, kendine yabancılaşmaz, agresifleşmez... İlk bakışta öyle acaip bir güzellikleri yok, cins falan da değiller ama sevgi dediğimiz de, ilişki içinde gelişir zaten ve sevgi'li, sevecen heyvanlardır. Sevgi ve saygı ile büyüttüm kendilerini.

Saldırganlıkları, pek kaprisleri olmayan, huzurlu, sakin, sevecen hayvanlar. Hiç tırnak çıkarmaz, diş geçirmezler, özellikle erkek olanı oyun esnasında bile göbek sevdirmeye bayılır. Ellerimde tek bir iz yok. Ben balkon, pencere, dışarı çıkma vb yasakları olmadan büyüttüm. Öyle çocuk gibi özel dikkat istemezler yani. Yemek sofrasına sulanma, ele, ayağa atlama vb sinir bozucu huyları hiç yok maşallah. Masalara ve mutfak tezgahına çıkmaları yasak ve bence eğitilebiliyorlar, hiç çıkmıyorlar buralara. Bazen yemek yaparken, "Ne o?" diye gelir Tekin, tezgahtaki birkaç şeyi uzatıp koklatırım, "Ha tamam" der, gider. Gece yeni yattığımda ve sabah uyandığımı anladıkların bazen yanıma, yorganın içine gelip sevdirme, yatak keyfi yapma huyları var. Uyurken insanı çok nadir rahatsız ederler, acıkmışlarsa miyavlarlar ama çok da israrcı değildirler, fiziksel müdahaleye falan da girmezler.
Parkta bir kutu içinde 4 kardeş bulunmuşlardı. Biri dişi biri erkek.

Latife:
5 aylıkken kısırlaştırılmış dişi bir tekir. Evden çıkmaya hiç meyletmedi. Oyun oynamaya, kuşlara meraklı. Dalga geçercesine yakınlara konup gözünün içine bakan kumrulara balkondan, pencereden titreyerek miyavlar, ama hiç atlamadı. Pek sosyal değil, biraz çekingen ila temkinli arası bir yapısı var. Gözlemci de denebilir. Eve gelen misafir kedileri güvenli mesafeden göz hapsine alır, yaklaşırlarsa göz dağı verir, azarlar. Eve kalın sesli bir yabancı erkek ya da tanımadığı 2-3 kişi (yani kalabalık) gelirse yorgan altına saklanır. Kışın uyuyacaksa kucağa çıkar, orda çok güzel sevdirir, yoğurulabilir. Ama yazın hiç gelmez. Sevdirmeyi de, uyku modu hariç, pek içselleştiremedi garibim, sevilirken gırıldamaya başlarsa da bir yandan da yağ gibi kayıp kaçar.

Tekin:
1 yaşındayken kısırlaştırılmış sarman erkek. 1-2 aydır dışarı çıkıyor, gelince ıslak bezle siliyorum, buna da alıştı, duruyor. Kucağa gelmez ama sevilmeyi çok sever, kendini insanın önüne atıp göbeğini açar. Epey oyuncudur, Latife'ye göre daha hareketli, meraklı ve girişken. Eve gelen kedi ve insanlarla daha yakın ilişki kurar. Dil bilir: Dışarı çıkmak istediğini, acıktığını, hayatın çok sıkıcı olduğunu gayet güzel anlatır, açıklamaları dikkatle dinler:)

 
sevgiyle buyuttum diyorsun, huyunu suyunu sayiyorsun ve 1 yil kadar zaman gecirdikten sonra baskasina veriyorsun. yahu herkes calismak zorunda, sinav da gecer gider, yazik degil mi?


  • beriberi  (26.03.14 20:32:40) 
@beriberi, sizi sevgiyle büyütmemişler galiba:) ne bu agresiflik ya hu?
sokağa atmadım, atıcam demedim, demediğim şeyler de var ayrıca önüme gelene vermeyeceğim herhalde arkadaşım. hayvanlarımı ilgisiz, oyunsuz bırakıp karşılıklı gerilmekten daha iyi bir çözüm araştırıyorum burda, müsaade edersen?

anneler babalar ayrılıyor, biz mi ayrılamayacağız? uygun frekanstaki başkaları da bana yaşattıkları mutluluklardan pay alabilirler, bence sakıncası yok ama sen istemiyorsun galiba?..:)
  • dirmit  (26.03.14 20:39:40 ~ 20:41:13) 
hayvanları bir heves alıp sonra sahiplendirmek istemek gerçekten çok bencilce ! eğer dediğin gibi şefkat,sevgi verdiysen onların nasıl bunalıma gireceğini düşünüyor musun ? bu çok bencilce.
ha yok zaten çok sevgi şefkat vermedim diyorsan;
twitter.com şurdan çıkar hemen.
buarada ikisini sakın ayrı ayrı insanlara verip,daha da bencilleşme lütfen.büyük bunalıma girerler.
  • blmnrvs  (26.03.14 20:51:45 ~ 20:53:43) 
ben sana agresif hic bir sey soylemedim. yazik degil mi dedim. kendin de yaptiginin yanlis oldugunun farkindasin ki bu kadar kotu algilayip tepki vermissin, laf falan sokmaya calismissin, yetmemis ozel mesaj falan atmissin. once kendini bil, sen de yaptiginin yanlis oldugunu biliyorsun ama hayvanlardan kurtulmak daha kolay geliyor, degil mi?

bence de ver gitsin, senle yasamalari hata olur. ama "cok da seviyom aslinda agucu gugucu" tribine de girme. muhtemelen ergen bir seysin zaten, ver kurtulsun hayvanlar.
  • beriberi  (26.03.14 21:24:27) 
"hay allahım ya hu, bi gidin ilanımdan arkadaş:))"
diyordum tam gülücüklerle.

ama şimdi ciddiyetle söylüyorum: gider misiniz lütfen.

@beriberi, "sizi sevgiyle büyütmemişler galiba:)" diyerek hata ettim özür dilerim.
ben espri yapmıştım, burayı arkadaş ortamı falan gibi algılayarak eğlenerek yazıyordum, sonraki yazdıklarımdan ciddi olmadığım anlaşılır diye düşünmüştüm hata etmişim. özelden yazdığım:
"kimse kimseye heyvan meyvan vermeyecek bundan sonra!
beriberi yasakladı:D"
mesajı da aynı ruh hali ile yazılmıştı.
çok hata etmişim, bu mesaj da haneme eksi olarak yazılmış. gerçekten pişman oldum. karşımda zırhlarını kuşanmış laflarını hazırlamış birini buldum ben bununla baş edemem kaldı ki derdim de kediler.

özrümü kabul edin ve bu -gereksiz ve yersiz- kişilik tahlili içeren, nezakete sığmayan sözlerinizi sürdürmeyin lütfen. hele ki ergen olsaydım "şey" hiç hoş bir tabir olmayacaktı! önce insanlarla nasıl konuşacağınızı öğrenin...diyemeyeceğim çünkü her şeyi siz biliyor gibisiniz. bu kesin, keskin ve şaka kaldırmayan üslupla ben baş edemem...
  • dirmit  (26.03.14 21:44:23 ~ 21:58:19) 
Genele de yazayım:
Nedir bu kişilik tahlilleri, bilmeden etmeden bu kadar destursuz tespitler, niyet okumalar arkadaşlar...
Yok "sınavı bahane etme", yok "hayvanları bir heves alıp sonra sahiplendirmek", yok "bu bencillik", yok "(...)daha da bencilleşme", "kendin de yaptiginin yanlis oldugunun farkindasin ", yok "senle yasamalari hata olur. ama "cok da seviyom aslinda agucu gugucu" tribine de girme. muhtemelen ergen bir seysin zaten"??

Bunlar nedir arkadaş, siz normal yaşamda da böyle mi konuşuyorsunuz tanımadığınız insanlarla? İnternet zehirlenmesi mi acaba bu üslup?

Ayrıca böyle duyuru cevaplama mı olur?
- Kedilerimi vermek istiyorum
- Hayır verme
- Yav vermek istiyorum
- Tamam ver kurtulsun hayvanlar senin gibi bir "şey"den

Bu ne ya? Gayet sevgiyle yazılmış bir ilan var üstte. Sizin tarz ve yaklaşımınızın bende uyandırdığı da hayaletlerle savaşıyor gibisiniz. Siz karşınıza kim, nasıl bir ilan gelse aynı şeyleri yazacaksınız.

Sanırım aşırı bilme hastalığından muzdaribiz toplum olarak.. Az mütevazi olsak, soru olarak sorsak düşüncelerimizi en azından..?
  • dirmit  (26.03.14 21:57:20 ~ 22:00:53) 
Size tavsiyem size benzemeyen birine verin.
Öyle birine verin ki, ilerde hiçbir sebepten dolayı çocuklarından ayrılmak istemesin. Hele de sınav mınav gibi sudan sebeplerle...
Öyle birine verin ki o kedileri, onları kedi değil evlt olarak görsün.
En az 10 yıllık ömürleri olduğunu bilsin, ona göre çıksın bu yola.
  • mutlusismankedi2015  (26.03.14 22:13:32) 
dirmit, üslubu hesaba katmadan diyorum, bir yerde haklı yazanlar. ha, doğru yere yazmamışlar, o ayrı, mesaj yoluyla da bunları belirtebilirlerdi.

tavsiyem öncelikle şu duyuruyu yeniden açman, altındaki konuşmalar gitsin. olumsuz bir imaj yaratıyorlar çünkü. -yazanlar alınmasın, ama üsluptan dolayı böyle bir algı oluşuyor.-

seni de anlıyorum, iş ve sınav derken insan ilgilenemeyebilir, ama sınava fazla bir şey kalmadı, bence vermek yerine bir kaç ay daha sabret, hem kedilerle ilgilenmeye de çok gerek yok aslında, yani sen günlük olarak onlarla ilgilenmeni azaltarak da bakabilirsin. bir de genç olduğunu tahmin ederek diyorum ki rahat bakarsın -ergensin demiyorum, şöyle diyeyim: benim bir kedim var, daha doğrusu annemlerde bir kedimiz var, kendi evime alamıyorum okula ait olduğu için -yasak çünkü. yasağı dinlemeyip alsam ev arkadaşlarımdan biri istemiyor ve şikayet ederse okuldan uyarı alırım, yoksa ben alırdım senin kedileri- neyse, duyurudan gene bir arkadaştan bir kedi daha aldım, annem ikisine birden bakamadı açık söylemek gerekirse, yaşlandı artık ve kardeşimle, babamla, bir de iki kediyle biraz zor ilgileniyor -aynı zamanda çalışıyor da- o yüzden ikinci geleni daha iyi bakılabileceğini düşündüğümüz bir yere verdik. şimdi sen genç olduğun için gerekirse uykundan feragat eder gene ilgilenirsin, onu diyorum yani. yorulmazsın en azından. ama çok da vaktimi alıyor, diyorsan, geçici yuva düşünebilirsin, yani sınavın bitene kadar. o zamana kadar bir arkadaşına ya da ailene diyemez misin baksınlar bir süre? hem duyuru'dan bulacağın bir insandan daha güvenilir olur, sonuçta net dışında tanıyor olacağın biri olur?

bir de, haysev ve patilen'e de yazabilirsin. ama bence sen kendin de bakabilirsin, biraz yorulmuş ve bunalmışsın sanırım iş ve sınav durumunda, kediler bir yede angarya gibi gelebiliyor bazen -insanın kendi doğurduğu çocuğu, kendisini doğuran anası, eve ekmek getiren babası angarya gibi geliyor da bazen- olabilir yani.

bu arada, beriberi agresif yazmamış aslında, onu da belirteyim. ben zaten hep derim, internette konuşması güzel değil, çünkü ne kadar smiley kullanırsan kullan, ne kadar kibar konuşursan konuş, yanlış anlaşılabilme ihtimalin çok yüksek, çünkü ses tonu, bakışlar, duygu ve mimikler yok. sen hafiften şaka yollu yazmışsın karşındaki farklı anlamış ya da karşındakinin sakince yazdığını sen agresifçe anlamışsın, olabilir bunlar. bir de herkes her zaman eşref saatinde olamaz ki? anlayışlı olmak gerek -kendim için de konuşuyorum tabi :) -
  • pasp  (26.03.14 22:20:12) 
benim saçlarımı döktü buradaki insanlar artık, arkadaşım karışmayın insanlara, bakamayacak demek ki bi durum var ortada ki arkadaş kedilerini sahiplendirmeye çalışıyor, yardımcı olamıyorsanız cevap yazmayın, köstek olmayın yani.

cins hayvan isteyeni kazığa geçirmeye çalışırsınız, evde beslediği hayvanına bakamayacak durumda olan insana hakaret edersiniz, ya madem çok üstün insansınız, milleti bu derece yerden yere vurarak yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz, konuşmayı kesin de kedileri sahiplenin, görelim kim daha çok 'hayvan sever' insanmış.

yani varya hakkaten illallah dedim artık, duyuruyu açan arkadaşı tanımaz etmezsiniz, ne haddinize yargılamak ya, laflara bak anasını satayım öyle klavyeyi eline alıp millete sallamak ne kadar kolay geliyor.

hocam haysev, haytap gibi oluşumlara da ilan bırakırsan daha hızlı sonuç alırsın, kafa da ağrıtmazlar 'vay efenim sen bir ergensin sigigit burdan elindeki kedileri çabuk yere bırak' diye, onun haricinde sahibinden.com'a ilan bırakırsın, köpek konusunda seviye buradaki gibi yerlerde ama kedi konusunda sağlıklı sonuçlar alabilirsin, daha önce bir kaç kere sahibinden'den sokak kedisi sahiplendirmiştim hepsi de ailelere gitti.

son olarak çok konuşmayın lan artık azıcık susmayı öğrenin, ne çene varmış arkadaş, vallahi bi gün tam böyle internetten sağa sola sallarken ensenizden tutup kaldırıcam birinizi o olacak.

ayrıca arkadaş önceki duyurularından birinde 35 yaşında olduğunu belirtmiş, yani şimdi şurada tutup 35 yaşında adama ergen yakıştırılması yapıldı ya, ben hakkaten nefretle doluyorum.

sayıyla mı veriyorlar lan sizi?

haddinizi bileceksiniz, ondan sonra konuşmaya başlayacaksınız.
  • Mackinaw  (26.03.14 22:26:45 ~ 22:41:12) 
Alacak kişi ile konuşmayı düşündüğüm şeylerdi bunlar ama madem çok israr ettiniz...aşamalı geçiş düşünüyorum.
Ben de ilk günler gidip yanlarında olurum, belki arada eve getirir götürürüm.
Sonuçta çok huzursuz olurlar, alışamazlarsa da geri alırım. Terk ettim bitti, alan kişiye "ebe sensin, ihale sana kaldı hehe" demeyeceğim. Ama ben sevgi ile eğitime inanıyorum.

Tekin, ilk geldiğinde anneden erken ayrıldığından ön patisinin ortasını emiyordu örneğin. 1-2 ay ses etmedim, sonra Latife de onu taklit etmeye başlar gibi oldu, veterinere sordum sakıncalı mı diye, "ilerde patide deformasyona sebep olabilir" deyince müdahale ettim. Patilerini tutarak ya da yatıyorsak kolumun altına, ulaşamayacağı bir yere sıkıştırarak seviyordum, "hayır oğlum, yapma" diyordum... Birkaç haftada tamamen bıraktı. Oysa kediler eğitilemez, özellikle bu tip arkaik davranışları bırakmazlar diye efsaneler vardır...

Geçenlerde de, Tekin tüm gün sokakta, gece de yorgun gelip uyuyor diye Latife'nin sıkıldığını düşünüp ilk kez parka götürdüm. Çantadan çıkardıktan sonra 1 saat boyunca kucağımda titredi, korkuyla çevresine bakıyor sonra kafasını kolumun altına sokuyordu. (Paranoya oldum: Diyebilirsiniz ki, titriyordu madem neden alıp eve götürmedin, vahim durumda olsa yanık yanık miyavlasa götürürdüm, diye yanıtımı vereyim). Sonra yere bıraktım, korkudan büzülmeye, yere yapışmaya o kadar ihtiyaç duyuyordu ki kucağıma baktı ama atlayamadı. Sonra bir karış ilerdeki yoğun ve kısacık olmayan çimenlerin arasına girdi, orda başta kamufle oluyordu ama 10 dakika sonra rahatladı ve boynunu uzatarak ilgiyle etrafı izlemeye başladı.
Yani insanların bazen sabırsız ve sevgisiz davrandığını, bu hayvanlarla olmaz denen pek çok şeyin yapılabileceğini düşünüyorum. Ama "illa böyle olacak da demiyorum" onların da söz hakkını baki tutuyorum, olmadı biz yapamadık derlese de geri alırım.

Çok uzattım. Ben ders çalışmayı ve zamanı kullanmayı bilmeyen biriyim. Ayrıca hayatımla ne yapacağımı da bilmiyordum, uzuuun bir travma sonrası bozukluk dönemi içindeydim. Ama şimdi belki de bu çocukların da etkisi ile yapmak istediğim bir şey var ve ben, bu şekilde yapmayı tercih ediyorum.
Hem hayatımızda bazı ilişkiler vardır ki belli işlevleri yerine getirir ve sonra da gitmeleri gerekir. Belki onların şifa götürmeleri gereken başka bir yer var? Ki ben onların kendilerine özgü bir kişilikleri olduğunu ve ışıklı yaratıklar olduklarını düşünüyorum, pek çok hayvan gibi...

Niye tüm ilişkiler kazık çakar gibi yaşansın ki? Akışa izin verin rica edeceğim.
  • dirmit  (26.03.14 22:34:30) 
Pardon sınava 2015 te gireceğim, bu sene değil.

Ama 35 (değil 36ya yeni girdim şaşırıyorum:) yaşında olduğumdan ve üstteki yanıtta söz ettiğim sebeplerden uzun zamanda sıkı çalışmam gerek. Ayrıca hemen yarın vereceğim diye de bir şey yok zamana yaymak için şimdiden başladım arayışa...

Bu asıl konudan sapan, uzun ve özel konuları da okuyanlara da teşekkürler:)
  • dirmit  (26.03.14 22:37:03 ~ 22:57:29) 
bence gereksiz cevap veren saçma sapan insanları rapor edin geçin yönetim ilgilensin, kendinizi yormanıza gerek yok.


  • tescillimarka  (26.03.14 22:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.