[]

Enpara.com Dolar kuru

dolar alış: 2,208tl şu an enparada ama yaptığım alışverişte 2.2359 den hesaplandı, müşteri hizmetlerini aradığımda alışverişlerde finasbank'ın reel efektif kuru kullanıldığını söyledi.
Ne demek bu doğruluğu var mı? Bu kuru alışveriş yapmadan nerden öğrenebilirim?



 
Bankalar online alışverişte genellikle piyasa kurundan yüksek bir kur kullanırlar, normaldir. Yapmadan öğrenme şansın var mı bilmiyorum.

Çeşitli kartlarda borcunu döviz olarak ödeme seçeneği var, 100 dolar harcadıysan bankaya 100 dolar yatırıyorsun. Hangi kurdan, nereden aldığın bankayı ilgilendirmiyor.
  • cakabo  (26.03.14 14:29:18) 
dolar olarak ödeme şansın yokmuş enparada onu da sordum her zaman vadesiz tl hesabıdan çekiyor.


  • fatalsoul  (26.03.14 14:32:23) 
anladigim kadariyla: enpara daki kur enpara icinde dolar hesabi acip dolar alirsaniz kullanaginiz kur
ama alisveris yaparsaniz finansbankin kuru kullaniliyor. Onun icin de finansbank dolar kuru yazmaniz yeterli google a. yalniz 2.205 diyor bugun icin.

www.finansbank.com.tr

bir kac gun once miydi alisveris?

edit: bu arada yamulmuyorsam dolar alis onlarin dolari aldigi fiyat satis onlarin sattigi fiyat olmasi lazim. satis a bakacaksiniz yani bu tur durumlarda. ama farketmez enparaya bakmamak lazimmis zaten
  • babamasoliimbananickaldirsin  (26.03.14 14:41:11 ~ 14:42:20) 
Bugün, gün içinde 2 kere kullandım ikisinde de 2.2359tl.Alışverişimle aynı anda dolar satın aldım 2.208'den. Galiba günlük sabit bir kuru var. reel efektif kur artık her ne ise finasbankın müsteri hizmetlerinden öğrenebiliyormuşum.


  • fatalsoul  (26.03.14 14:53:37) 
o işte bi karışıklık var.normalde enpara sitesinde yazan kurun bile altında hesaplıyordu.


  • yekzeq  (26.03.14 15:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.