[]

kapalı ortamda buzdolabı çalıştırmak

bir gardolap düşünün, içine mini buzdolabı koyup çalıştırıyoruz (kabloyu dolabın arkasından deldiğimiz küçük bir delikten çıkardık), dolabın çalışması açısından sorun olur mu?

mesela dolabın motoru çalıştıkça içerisi ısınırsa zayıfta olsa dolabın bozulma ihtimali var gibi geldi ama yinede bilen birilerine danışmak istedim.


 
Dolabin sogutma sistemi kapali sistem. Dolabin calismasi acisindan cok sikinti olmaz. Fazla tozlanir falan ama 20 yillik calisan buzdolaplari var mesela. Dayaniklidir o konuda, ama yiyeceklerin havalanmasi, kuflenmesi acisindan sikinti olabilir.


  • icim urperiyor  (26.03.14 13:07:45) 
bazı otellerde öyle değil mi zaten? ben rastladım yazın öyle olanına. dolabın içindeydi mini buzdolabı.


  • innerbliss  (26.03.14 13:16:21) 
termondinamik mi dersiniz, enerjinin korunumu mu dersiniz ne dersiniz bilmem ama evet sakıncalı bir durumdur. buzdolabı dediğin alet, kapalı yeri, yani içini soğutur. peki kapalı yerdeki sıcaklık ne olur? onu da dışarı atması gerekir. yenilerde nasıl işliyor bu sistem bilmiyorum ama buzdolabının arkasında teller olur ya hani, ha işte içeriyi soğuturken kendi soğukluğunu içeri veren gaz, içerinin sıcağını alıp ısınır ve o tellerde dolaşarak kendisini soğutur. yani buzdolabı içini soğuturken içerinin sıcağını dışarı verir. bilgisayar işlemcisi gibi. işlemcinin üstünde heatsink olur ya hani. onun da üstünde fan. işlemci ısınır, bu heatsink ısıyı emip kendi ısınır. fan da heatsink'i soğutur. şimdi sne o fanın üstünü örtersen ne olur? buzdolabına da o olur işte.

klimalar da böyle çalışır aynen. o gazın kendisini soğutmasını engellerseniz ya buzdolabı soğutmaz, ya içine koyduğunuz şey ısınır, yada bi noktada cihaz yanar kurtulursunuz.
  • kibritsuyu  (26.03.14 13:28:31 ~ 22:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.