[]

Meclis üyesi

Selamlar,
Büyükşehirlerde 5 oy kullanacağız diye biliyorum:

Büyükşehir belediye bşk.
Belediye bşk.
Meclis üyesi
Muhtar
Mahalle ihtiyar heyeti

Meclis üyesi ve ihtiyar heyeti için nasıl oy kullanıyoruz? Hiçbirini tanımıyorum. İnternetten meclis üyelerine bakayım dedim ama bir sürü isim var gibi, hepsini ayrı ayrı nasıl araştıracağız?

Bu yüzden ya mensubu oldukları partiye göre vereceğim, ki tanımadan etmeden oy vermek pek istemiyorum, ya da bunlar için oy kullanamayacağım. Sizler ne yapacaksınız?

Hayallah...

Teşekkürler.

 
muhtar ve ihtiyar heyeti ayrı ayrı değil. her muhtarın bir de ihtiyar heyeti var ve aynı pusulada isimleri yazıyor. hangi muhtarı seçiyorsanız onun da ihtiyar heyetini seçiyorsunuz zaten. orada hazır var. bir tane alıp zarfa koyuyorsunuz.

belediye meclis üyesi için de partiye oy veriyorsunuz, kişiye değil. aynen milletvekili seçer gibi. hangi parti ne kadar oy çıkarırsa belediye meclisine o kadar adamını sokuyor.

varsa partilerin il/ilçe başkanlıklarının sayfalarında vardır listeleri.
  • kibritsuyu  (26.03.14 12:03:50 ~ 12:05:26) 
evet dediğin gibi çok az bilgi var, sadece ysk tarafından adayların adlarını, mesleklerini ve son mezun olduğu eğitim seviyesi belirtilmiş. partiler bunun üzerine hiçbir yeni bilgi eklememiş. ayrıca şurada sistemi anlattım:

antik.eksisozluk.com

duruşunu beğendiğim bir parti olsa ona atacaktım ama açıkçası bulamadım. bilmiyorum ne kadar mantıklı ama bu yüzden ben bbp'ye atmayı planlıyorum. oyları biraz artarsa belki gelecek seçiminde barajı zorlayacak seviyeye gelebilir. cemaatin yeni partisi olacak diye bir söylenti var, belki sağdan oy çalabilir. hali hazırda baraj altı kalan partilerden saadet ve bbp dışında hepsi yok olmaya doğru gidiyor zaten. (dp, dyp, vs) yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra bbp de yok olur diye düşünülüyordu ama bir seviyede tutunmayı başardı. belli olmaz belki onlar da siyasetten silinir ama saadet bana çok zıt olduğu için mantığıma göre en uygun parti bbp oldu.

bir de mecliste ne kadar parti o kadar daha iyi temsiliyet. belediye meclisinde akp'ye veya chp'ye versem ne değişecek?
  • hayley williams ile evlenecek genc  (26.03.14 12:12:44 ~ 12:20:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.