[]

Gemi adamlığı kursu,kursları daha önce giden,gidicek olan...

merhabalar.başlıktada sorduğum gibi daha önce gemi adamlığı kursuna gidip oradan aldığı belgeyle meslek sahibi olmuş ve gemilere gitmiş bu işi daha önce yapmış olanlara birkaç sorum olacak.


hangi kursu tercih etmeliyim?

bir kursa gittiğim zaman belli bir para çıkıcak cebimden sizce mantıklımı bu belge için bu kadar para vermek?

balıkesirde ikamet ediyorum,daha önce balıkesirde böyle bir işe kalkışan biri varmıdır?


gemi adamı belgesini kursa gitmeden alabilirmiyim?


gemi adamı belgesi aldıktan sonra izlemem gereken yol nedir?

biraz uzun oldu ama bu soruların cevapları hakkında en azından fikir sahibi olmam gerekiyor.şimdiden cevap veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.

 
-Çok kurs var, sen hangilerini araştırdın?

-Eğer denizci olmayı ciddi olarak düşünüyorsaen ve yapabileceğini düşünüyorsaqn mantıklı. Ama macera için denizci olmayı düşünüyorsan mantıksız. Kısa süre sonra vazgeçersin, parana ve zamanına yazık olur.

-Balıkesir'i bilmem ama Bandırmalı çok iyi denizciler tanıyorum.

-Gemiadamı belgesini kursa gitmeden alabilirsin. Ancak gemilerde çalışmak için zorunlu olan bazı eğitim belgelerini kursa gitmeden alamazsın.

-Gemiadamı belgesini aldıktan sonra bir üst maddede bahsettiğim eğitim belgerini alacaksın, yaptırmadıysan sağlık kontrolünü yaptıracak ve bir gemide çalışmak üzere iş arayacaksın.

Ayrıca bakmanda fayda var;
www.istanbulliman.gov.tr
www.istanbulliman.gov.tr
  • kaptan memo  (26.03.14 09:46:04) 
stcw kurslarını araştırdım ayrıca nu kursun yanında heyet raporu vs vs bir sürü evrak istediklerini biliyorum

onun dışında uzun vadeli yapmayı planlıyorum ama yabancı dilim orta seviyenin altınada o ne kadar problem olur ?

ayrıca ben şirketleri numaralarını vs bulamıyorum ?
  • lcdy3  (26.03.14 10:01:11) 
Gemide çalışabilmek için sadece belge yeterli değil,bunun yanında stcw + sağlık raporu + pasaport olması gerekli.
Şu anda her gemide sadece 1 adet miço/gemici kadrosu var, bu nedenle bu işlerle bilgili ve şirketleri tanıyan bir tanıdığın yoksa iş bulmanda zor olabilir.
Ortalama yeni başlayanlar 1500 lira civarı kazanırlar
Denizcilik zor bir meslek, deniz her zaman sütliman olmuyor ve teknolojinin gelişmesiyle limanlarda kalış süreleri artık saatlerle ifade ediliyor.
  • btr  (26.03.14 10:09:56) 
-stcw kursları içerisinde çok kötü olanları var ama bazıları fena değil. bazıları para tuzağı, bazıları iyi eğitim veriyor.

-orta derece ingilizce yeterli olur. Türk şirketlerinde genelde İngilizce bilen personel fazla olmuyor.

-Şirketlerin numaralarını google'da aratarak bulabilirsin. Şirketlerin tartışıldığı güzel bir forum için; www.denizciyiz.comşirketleri/

-Kariyernet tarzı denizcilik ile ilgili siteler için:
gemikariyer.com
sergip.com

@btr: her gemide sadece 1 adet gemici kadrosu olduğunu nereden çıkardın? orta büyüklükte bir kargo gemisinde 3-4 tane gemici olur.
  • kaptan memo  (26.03.14 10:20:32) 
@kaptan nemo: orta büyüklükde bir kargo gemisinde dediğin gibi 3-4 tane güverte personeli olur, bunlardan 1 tanesi reis, 2 tanesi usta gemici ve sadece 1 tanesi miço/gemicidir..


  • btr  (26.03.14 10:43:45) 
ilgili bölümden mezun olmak gerekmiyor mu? benim nişanlım kaptan. bu kurslarda belgelerini yeniledi ama denizcilik ulaştırma mühendisliği mezunu, sonra kurslara gidip belge aldı. bir de balıkesirli ve istanbulda aldı belgelerini.


  • my december  (26.03.14 10:58:58) 
@btr haklısın, biz usta gemici, gemici, miço ve hatta lostromolara genel olarak gemici dediğimiz için öyle dedim. dediğin gibi gemilerde 1 tane gemici oluyor. Sanırım 6 ay çalıştıktan sonra usta gemici statüsüne kavuşuyorsun k,, usta gemici olarak daha kolay iş bulunuyor.

@my december, kaptan olmak üzere zabitan sınıfı denizci olmak için bir üniversitenin ilgili bölümünden mezun olman gerekiyor. aynı nişanlın gibi. duyuruda sorulan gemiciler farklı bir sınıf denizci.
  • kaptan memo  (26.03.14 12:19:39 ~ 12:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.