[]

kedi yavrusunu kapıya bırakmış ne yapayım?

apartmanın kedisi hamileydi, benim kediyle de iyi anlaşıyolar diye arada eve girer çıkardı genellikle de ayakkabılığın üstünde yatardı hamile kalınca ona orda yatak yaptık daha özenli baktık besledik vs. sabah işe giderken baktım yatakta 1 tane yavru var, yaşıyo da bağırıp duruyodu. annesi tuvalete falan gitmiştir belki gelir birazdan diye çok üzerinde durmadım acelem de vardı işe gittim. az önce kardeşimle konuştuğumda annenin ortadan kaybolduğunu yavrunun da cok ağladığını söyledi. üşüyo olabilir diye üstünü örtsek havluyla falan, annesi gelince yadırgar mı? ev havlusu sonucta vernel falan kokacak yavrunun kokusuna siner de anne reddederse diye korkuyorum. öte yandan kedi geri gelmeyecekse de bebek çok üşüyecek. apartman sıcak gerçi, altlarında da kadife örtü var ama üstlerini örtsek mi örtmesek mi bilemedik. annenin gelmeyeceğini anlarsak bu yavruyu nasıl beslemeliyiz? eve almak çok doğru gibi gelmiyo gerçi, benim kedi çok kıskanç. evde de herkes çalışıyo gün içinde ufacık bebeği ayrı odada tutsak bile çok iyi bakamayabiliriz ama en azından gıdasına dikkat etmeye çalışalım diye düşünüyorum. veterinerlerdeki yenidoğan sütleri mi ne vardı yanlış hatırlamıyosam. onları versem ufak şırıngayla falan iyi midir yoksa daha bikaç saat önce doğmuş yavruya o bile mi ağır gelir?

yavru yeni doğmuş ama çok hareketli bu arada. üstünü örttüğümüz örtüye dolanır da boğulur diye de korkuyoruz. akşam da geç gelebiliyoruz. deneyimli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.


 
evet veterinerde süt tozu var 30 liraydı ben aldığımda ufak bir konserve kutusu.
15-20 lira da biberonlar satılıyor, ama ucunu büyükçene delin veya kesin ufak makasla.
yünlü gözenekli eski bir kazağa sarabilirsiniz bir kat ama sıkmayın tabi, üzerini kapatın sadece.

bir de süt verdikten sonra hafif ıslak pamukla çişini yaptığı yere dokunun yavaşça ki çişini yapabilsin.

normalde anneleri yalayarak işetirler onları o yüzden.
  • innerbliss  (26.03.14 11:04:48) 
son durum ne yazsanız keşke ?

bu arada duyurudan ilhamla bi karton ve minderle kedi evi yaptım ben de apartman geçişine, belki bi tanesi gelip yavrular :)
  • al-se  (27.03.14 17:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.