[]

Şaşı Bak Şaşır'lara Şaşı Bakıyorum Ama Şaşıramıyorum Zira Göremiyorum

Uzun bir başlık oldu ama, hakikaten, ben göremiyorum onları?

Hiç mi yolu yok? Şansıma küsmeli miyim?


 
bende göremiyorum bi gözüm az mı görüyor ne ondan alakalı galiba,
iki gözünde süper iyi durumda olması gerekiyor sanırım..

olay algıda seçicilik fln değil başka bir şey var bu işin ardında
  • demlikposet  (01.06.07 15:27:53) 
gözlerini kendin şaşı yapamıyorsan eğer -ki en kolay yol budur- ileriye bakarken işaret parmağına gözlerinin yakınında tut. iki tane görünecektir. işte aynı bu şekilde şaşı bak şaşır resmine odaklanamayacağın kadar yakından bir süre bak. şeklin oluşması için az önceki söz ettiğim işaret parmağın gibi çift görebilmen gerekiyor. şekli yakaladığın zaman gözlerini hafifçe kısarak yavaşça uzaklaş.


  • blackdog  (01.06.07 15:29:17) 
işaret parmağını tut resimle gözlerinin arasında.
işaret parmağına odaklan.parmağın resim ile gözlerin arasında bi yerde iken arkadaki resimin netleştiğini göreceksin. orada odak noktanı değiştirmeden resme bak. yapabilirsin!!!

  • yersen  (01.06.07 15:46:13) 
bilakis, çok da rahat şaşı bakabiliyorum. ama olayın şaşı bakmakta bitmediğini sanıyorum, çünkü dakikalarca şaşı baksam da göremiyorum onları.


  • actionary  (01.06.07 15:55:17) 
Olayın sırrı resme hem odaklanmakta, hem de odaklanmamakta. Yani resme çok yakın bakacaksın, ama böyle bir hülyalara dalıp gideceksin, böyle resim gözlerinin önünde buğulanacak. Öyle herhangi bir noktaya odaklanmayacaksın yani. Bunu başarınca, resim bir anda hareketlenmeye başlıyor, o noktadan sonra da yavaş yavaş çok az uzaklaşınca olayı görüyorsun. Bu esnada kesinlikle aynı buğulanma halinde kalacaksın, odaklanmayacaksın.


  • sui  (01.06.07 16:35:54) 
Astigmat'ın vardır. Bende de var çocukluktan beri göremem o meretleri. Çok kasıp da göremiyorsan bir göz doktoruna git bak ne diyecek ;)


  • ozdek  (01.06.07 17:21:26) 
ozdek, gerçekten de astigmatım var, belirtmeyi unutmuşum :)

şöyle diyelim o zaman: astigmatımı bir şekilde tedavi ettirsem şaşı bak şaşır'ları görebilir miyim? mesela gözlük taksam, veya lenslerimi değiştirip astigmat destekli lens alsam?
  • actionary  (01.06.07 17:57:15) 
busası bak sasırlar için gozluk vardı, ondan tak hic ugrasma ?


  • bryan fury  (01.06.07 18:05:23) 
hem astigmat hem de miyopum var ama küçüklükten beri iki saniye içinde görebiliyorum bu saçma şeyleri. dolayısıyla bir kaç kişiye yardımcı olan açıklamayı burda da yapayım:

önünüze herhangi bir cisim alın. şimdi bunu nasıl anlatıcam bilmiyorum ama derinlik algısını falan bi kenara bırakıp gözlerinizi serbest bırakın. o önünüze aldığınız cisimden iki tane olması lazım, sarhoşken çift görme durumu gibi bişi heralde. sağ ve sol gözlerin görüşlerini ayırın. biraz daha kasarsanız ayrılan iki görünytü birbirinden uzaklaşmaya başlayacak. işte tüm iş bu. bunu yaptıktan sonra o şaşıbak şaşır'ı alıp sayfanın üstünde birbirinden atıyorum 5cm uzaklıkta iki nokta çizin. cisime uyguladığınız tekniği bu iki noktaya da uygulayın. iki tane nokta olduğu için ayrılan görüntülerden ikisi birbirine yaklaşıp ortada birleşecek. tam bu anda bakışınızı bozmadan gözlerinizi şaşı bak'a kaydırın. ta taaaa. bu kadar.
  • lepidodendron  (01.06.07 20:46:24) 
www.focusillusion.com
www.lessons4living.com
fractalenlightenment.blogspot.com
buralarda değişik teknikler anlatılmış, bence başlangıç için en kolay ve ideali yakından başlayıp yavaşca uzaklaşma tekniğidir, bana da defalarca sordular nasıl görüyorsun diye çok anlatmayı denedim ama olmuyor. Bir kere bir şekilde göreceksin, ondan sonra hep göreceksin zaten.
  • jolietjake  (04.06.07 11:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.