[]

Akpye Oy Atacak Olan Arkadaş

Arkadaşım seçimlerde oyların akpye verilmesi gerektiğini, asıl düşmanın kim olduğunu bilmek lazım diyerek savunmasına başlıyor. Bir yanda Fetullah Gülen bir yanda Recep Tayyip Erdoğan. Kesin olan şey ikisinden birinin kazanacağı diyor. Ama istediği gibi hükümetleri kontrolu altında tutma gücüne sahip olan Fetullah Gülen'i daha büyük düşman olarak gördüğü için Fetullah'ın karşısında olan adama oy vermek istiyor. Recep gibi bi opurtinist başbakan eninde sonunda halkın gücü karşısında ezilecektir asıl büyük resme bakınca düşmanın cemaat tarafı olduğunu göreceksin diyor. Daha önceden fikirlerini çok benimsediğim bir arkadaşımdı fakat kafasından bu fikri silmesi için ne gibi argümanlar kullanabilirim?

Not: Agnostik bir arkadaş kendisi. Akp ile alakası yok yani.


 
Kullanacağınız herhangi bir argüman fikrini değiştirmeyecektir çok çok büyük ihtimalle. Ortam zaten her an gergin, o yüzden he deyip geçin derim.
Sonuçta Tayyip ya da cemaat, giren yine bize girecek her türlü.

  • whoosie  (25.03.14 22:29:41) 
@whoosie Konuşmaya başladığında karşısındaki kişiyi ya ikna ediyor ya da sessiz bırakıyor. Haklı/haksız olduğu yanları yazabilir mi birisi? Yani Gladio benzeri yapılanmayı indirmenin Kleptokrasik bir hükümeti indirmekten daha önemli olduğunu savunuyor.


  • oddyseus  (25.03.14 22:39:47 ~ 22:41:06) 
Abi beni bile ikna etti buradan eheh. Şaka maka mantıklı bir tarafı var.

Haklı olma ihtimali düşük olan taraf: Tayyip'i halk ezemez kolay kolay.
Benim görüşümle uyuşmayan taraf: Fethullah Gülen'in çok zararlı bir insan olduğunu düşünmüyorum.
  • aguilas negras  (25.03.14 22:52:19) 
@aguilas negras İşte diyo ki 2 dönem geçsin 3 dönem geçsin eninde sonunda gidecek recep ama fetullah gibi paralel yapılanmalar baki kalıp, bir milletin geleceğini tek elden kontrol ettiğini söylüyor.


  • oddyseus  (25.03.14 22:55:52) 
la 11senedir cemaatle beraber ülkeyi sömürdüler tayyip türkçe olimpiyat!larında buraya falan çağırdı sonra adama sallıyo burlardan yok paralel devlet yok örgüt yok chpye yanaştılar lan 11senedir beraber yiyen siz değilmisiniz bu halk bunu nası görmüyo lan deliricem ülkemdeki insanlardan utanıyorum artık bırak koyunu amip bile olmaz bunlarda


  • denizrocket  (25.03.14 22:59:58) 
Kaç gündür tartışıyoruz bu konuyu. Ne olursa olsun tayyip gitsin diyen arkadaşlarım da var tayyibin ne olduğu belli, önemli olan ne olduğu belirsiz olan gücün alt edilmesi gerekliliğini savunan da var.Kafasındaki fikri silmek yerine siz de oturun düşünün ben henüz karar veremedim ki günahım kadar sevmediğim bir hükümetin başıdır kendisi.


  • justinho26  (25.03.14 23:01:11) 
Birisi bu arkadaşımı nasıl ikna edeceğimi yazabilir mi? Çünkü neredeyse ikna etmek üzere beni de. Sağlam dayanak noktası lazım ki en azından kafasında soru işareti kalsın. Ayrıca chp neden cemaate doğrudan resti çekmiyor ne mal olduğunu bile bile? Hatta CHP'li Akaydın cemaatin deveti üzerine ABD'ye gitti. Zaman gazetesinde chp yanlısı haberler vs.

Sadece soru şu CHP, cemaat sayesinde lider konuma geçerse statükodan fayda mı sağlar yoksa rest çekebilir mi?
  • oddyseus  (25.03.14 23:06:46) 
Arkadaşının dediği çok saçma değil. Daha önce buralarda bir duyuruda ben de aynı şeyi yazmıştım ama CHPli kardeşlerim biraz sert çıkmıştı. Eğer CHP de cemaat desteğiyle ülkenin başına gelirse yine aynı şeyler olacak. AKP başa gelirken cemaatle can ciğer kuzu sarmasıydı. Çıkar çatışması olunca bir anda cemaate karşı oldular. Cemaat o kurumlarda, polis teşkilatında, yargıda mozambik hükümetinin desteği ile yuvalanmadı. Bu hükümet ve cumhur başkanı zamanında yargının katledilmesiyle geldiler bu noktalara.

CHP cemaat desteğiyle başa gelirse (şu and arkasında cemaat var gibi bir iddiam yok ama o şekilde başa gelirse) AKP'den bir farkı olmayacak. Cemaat kendine hizmet etmeyecek bir partiyi des-tek-le-mez. Cemaat siyasi bir görüş değil. Bir çıkar için siyasi görüşü her seçimde değişebilir.

AKP'nin kalması cemaatin kalması ikileminde karar veremiyorum. İkisinden de kurtuluruz umudunu taşıyordum 17 atalık sürecinin başlarında fakat maalesef bu işi AKP kazanacak gibi duruyor. Cemaat gidince AKP artık dilediğince at koşturur. Halkın gücü karşısında falan eğilmez. Ben bu kadar kasetten sonra bile oylarının çok düşmeyeceğini düşünoyrum. Bu kadar olaya rağmen destek azalmıyorsa halkın gücü falan yok. Halk malk yok. Nasıl oluyor açıklayamıyorum ama bu adamların kendi kendine parçalanmasını beklemekten başka şansımız yok.
  • godsparticle  (25.03.14 23:10:58) 
Akp mutlak gucu ele gecirirse hukuki ve anayasal duzenlemeleri vahsice yapar ve cemaati siler ancak sonrasinda daha da kontrol edilemez bir yapi olusturmus olur

Tayyip halkin baskisindan etkilenmez cunku iktidardan dustugunde karsilasacagi baski su anda yasadigi baskidan cok daha fazla olacagini biliyor, bunu yasadi.
Bu yuzden it urur kervan yurur kafasinda bi abimuz.

Cemaat konusunda arkadasin hakli ancak cemaat sonrasi kontrol edilebilir bir akp icin guclu bir muhalefet gerekiyor. Bunun yolu da once yerel sonra genel secimlerden geciyor.
Arkadasiniz akp-cemaat savasinda taraf secmek zorunda degil sadece guclu bir muhalefet icin bu secimde tatava yapmayip basip gecsin genel secimlerde de gonlunden gecen fakat baraja takilmayacak bir partiye oy versin.

Koalisyon hokumetlerinden cok cektik diyenlere biraz da biz cekelim diyorum
Bu adamdan cektigimiz bize yeter
  • azizakin  (25.03.14 23:12:26) 
Merhaba;

Arkadaşının dediği kısmen de olsa doğru fakat sonuçta Tayyip de 2002'den beri buralarda. Recep gibi bir başbakan eninde sonunda ezilecektir elbet de, 12 sene oldu artık ezilsin yani. Daha ne kadar, kaç seçim beklenecek.

Ayrıca feto tabi ki bir altyapı, fakat rte de kendi altyapısını kurdu. RTE ve çevresini artık sadece başbakan, hükümet olarak görmek yanılgı olur.

İlk etapta tayyip yerine daha aydınlıkçı, bağımsız, özgürlükçü ve kamucu bir yönetimin gelmesi, yerel olarak büyük iyileştirmeler sağlayacaktır. Bu kontrol içeride bir şekilde feto'yu da alt edebilirse tayyip'ten sonra, feto'nun dışarıdan etkisi büyük ölçüde azalacaktır.

Arkadaşının göremediği sorun şu; illa tayyip ve ya feto kazanacak diye bir şey yok. Yukarıda saydığım özelliklere sahip bir 3. parti/topluluk tüm dengeleri değiştirecek, ikisinden de büyük çoğunluğa ulaşacaktır kanımca.

Yani, eninde sonunda ezilecek diyor tayyip, ama sonuçta 12 senedir burada; ecelini mi bekleyeceğiz daha?

Düşman her zaman cemaatti, tayyip de cemaatin içindeydi zaten. Cemaatin tek rakibi olarak rte'ye oy vermek bence bir yanlış, o adamıtek rakip olarak görmek yanlış. Ben açıkçası çok da sol partizanı bir adam değilim fakat, kendisi sol partilere oyunu verebilir. O vermiyor, bu vermiyor diye diye bu partiler oy alamıyor.

Cemaatin önünü almak sadece hükümetle olacak iş değil. İnsanları bilinçlendirmek, cemaatin insanları kullandığını, cahalete sevk ettirdiğini anlatmak gerek.
  • susamli cubuk  (25.03.14 23:16:50) 
cemaat sonrasi kontrol edilebilir bir akp icin guclu bir muhalefet gerekiyor.

Telefondan duzeltemedim 2.defa yazdim.
Bence olay bu
Terel secimde zaten cemaat vs hikaye ama genel secim icin bunu kullanin
  • azizakin  (25.03.14 23:17:50) 
Fethullah Gülen ve hangi kankilerini getirecekse onların Türkiye 'si henüz görülmediği için bilinmiyor, elbette yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz, ancak ya zaten dolu yağıyorsa?

Tayyip Erdoğan ve AKP Türkiye 'si zaten anayasanın yok olduğu, ağır aksak işleyen hukukun tamamen sona erdiği, yolsuzluğun falan gündelik aktiviteler haline geldiği, yüzsüzlüğünse tavan yaptığı bir Türkiye. Zaten her anlamda yeryüzünde cehennem oldu burası, her geçen gün de Tayyip tek adam statüsünü perçinliyor, her geçen dakika üzerinde yaşadığınız ülke ciddi anlamda hayatınıza kastedilen, sağlığınızı, mevkinizi, paranızı, mutluluğunuzu kaybettiğiniz bir karadeliğe dönüşüyor. Ben de insan bunu nasıl görmez bunu anlamıyorum işte.

Kısacası; yerin dibini öylesine gördük ki buradan aşağı düşebileceğimiz pek alan kalmadı, dolayısıyla ülkeyi Tayyip hariç kime emanet ettiğimiz benim için fark etmiyor. Dahası Gülen 'le bile olsa CHP 'nin, Tayyip 'in aksine, tabanı tutucu, kırsal değildir, dolayısıyla dağılmadan, tabanını kaybetmeden aynı yolu devam ettirmesi güç. Hadi ki ettirdi; lan insan en azından şansımı denedim diye sevinir, tecavüzü kabullenip bacaklarını aralamış ne çok adam var arkadaş.

önemli not: arkadaşın türkiye hakkında, türk kültürü/geçmişi hakkında bir bok bilmiyor bence, ikna ediciliği geç. Türkiye 'de halk neyi kazanmış, kimi yenmiş, ne değiştirmiş, bırak allasen Tayyip 'i indirecekmiş, Tayyip 'i kendi haline bırakırsan 1000 yıl daha yönetebilir ülkeyi, yeterki ölümsüzlüğün formulünü bulsun.

önemli not 2: bu kadar yazdım çizdim ya, bu seçimden zebellah partisi çıksa yine seçmenin şartları aman da aman değişmeyecek, sadece düzenli olarak sinirleri hoplatmayacak bir yüz giydireceğiz televizyonlara. O sebepten vay efendim gladio, yok efendim pensilvanya 'yı bırakın da, ülkeyi şizofrene emanet etmişsiniz, ona odaklanın, emin olun Türkiye hareketsizliğe, küresel olaylara duyarsızlığa, önemsizliğe alışkın bir ülkedir, Tayyip 'in getirdiği İran seviyesine doğru koşar adım hareketten de yeğdir bu.
  • aranelsurion  (25.03.14 23:27:47 ~ 23:35:36) 
arkadaşınız içten içe cemaatin olmadığı bir akp'yi de merak ediyor olabilir. yani cemaati ortadan kaldırmış bir akp acaba nasıl bir hükümet olur? büyük bir soru işareti. ben düşünüyorum mesela, "lan acaba!?!" oluyorum kendi kendime. zor bi seçim..

bi de yukarda @denizrocket bi şeyler yazmış, o kafa yapısıyla biri gelip bana konuşsa koşarak akpye oy veririm.
  • mosakale  (25.03.14 23:27:48 ~ 23:28:53) 
@sumuklu asilzade Adam agnostik ve gezi dahil bir çok eylemlerde ön plandaydı rte'ye gönül vermiyor yani. Chp faktörü ile ilgili söyledim zaten. Chp cemaat desteği ile başa gelirse tarihin tekerrür edeceğinden korkuyor.


  • oddyseus  (25.03.14 23:27:54) 
Arkadaşınız pek de agnostik değilmiş bence. Fazla düz mantık yürütmüş.
Cemaatin böyle güçlü bir şekilde var olmasının nedeni bu hükümetti. Yarın chp gelse cemaatçilere bu kadar fazla prim veremez. Tabanı izin vermez bir kere.

Peki ben kendi mantığımı söyleyeyim: Oy verirken; böyle güç oyunlarından ziyade, insan kendi ana ilkelerini göz önüne almalı. Güç birlikleri, daha kuvvetli olana oy vermek, ufak tefek parti değişiklikleri olabilir ama özünde kendi değerlerinize yakın bir partiye/adaya oy vermelisiniz.
Seçimde fethullan gülen ile tayyip erdoğan arasında tercih yapılmayacak.

Bunu da bir yana bırakın; tayyip erdoğan'ın halkın bir yarısını küçümseyen, hakaret eden, gezi'deki gençlere düşman askeri gibi davranılmsını onaylayan tavrını arkadaşınız zaten hoş görebiliyorsa hiç cemaati bahane etmesin, versin direkt oyunu. Suriye konusunda bir türk vatandaşı olarak beni utandıran, kafa kesen el kaidecilere sınırı açıp memleketi kevgire çeviren bir adama oy verebiliyorsa versin. Hiç kafa karıştırmaya gerek yok. Bu aşamaya geldikten sonra arkadaşınızın safı belli olmuş bile. Siz kendinizi kurtarın bence.
  • firez  (25.03.14 23:33:21) 
arkadaşın düşünmüş ve kendince demokratik hakkını kullanarak devletin milletin bölünmezliğini sağlamak istiyor,e argümanıda haksız sayılmaz bence.kafasından bu fikri silmek için bir şey yapacağınıza konuyu kendi içinizde değerlendirmeniz daha doğru olur.akp yandaşı değilim ama ülkeye karşı bir oyun oynandığını ve halkın genelinin seçimine saygı duyulması gerektiğini,yakıp yıkmak yerine daha değişik bir kurallara uygun siyasi faaliyet gösterilmesi taraftarıyım.ve yapılanların türkiyenin istikrarsızlaştırmasına çalışıldığını düşünüyorum.


  • srcns  (25.03.14 23:54:53) 
hocam kendi adıma konuşmam gerekirse, ben daha fazla bastırılamam, ha ne olur, boynuma ayak bileklerime zincirler bağlanır, öyle yaşamaya mahkum edilirim, o zaman başıma akpden daha beter bir şey gelmiş olur.

inanır mısın ben geleceğimi filan düşünmüyorum artık, her gün, ertesi gün ölecekmişim gibi hissediyorum, tayyip başa geldiğinde daha siyaset devlet polis nedir bilmememe rağmen o adamın suratını televizyonda ilk gördüğüm an bişeylerin yanlış gittiğini iliklerimde hissettim.

kusura bakma da benim gördüğüm şeylerin, yıllar boyu akp tarafından yapılan yüzlerce şeyin onda birini gören adam ne akpye oy vermeyi aklının ucundan geçirir, ne de akpye oy veren birinin oracıkta kafasını koparmamak için dişini sıkabilir, zira akpye oy verene adama inan hiç bir şey olmuyor, burada standart 'cahil cühela' yakıştırması yapmayacağım, zira cahil adamın bile kendi çapında bir mantığı var, insan değiller amına koyayım, ben o adamların varlıklarına lanet ediyorum zira benim hayatımın en verimli dönemi kasvet içerisinde geçti.

kişisel yönü bir tarafa bırakırsak(nasıl olacaksa o), arkadaşın akp sempatizanından ziyade biraz sanki televizyon gazete okuyup da yorum yapan insanlar gibi konuşmuş, fikrine kesinlikle saygı duymuyorum burada 'tabii onun görüşü yehu' demeyeceğim, demokrasi denilen sistemin bug testini bu ülkede yaptılar çünkü, ben nasıl zamanında 'kenan evren yargılanacak' diye umutlandıysam, şuan da 'tayyip gidecek' diye umutlanıyorum.

o arkadaşının kafasında akpye oy atmanın her hangi bir şeye iyi geleceği gibi bir düşünce varsa eğer ben olsam o adamla anında iletişimi keser, bir daha da suratına bakmaz düşmanım bellerdim, akp eğer cemaati de yenerse ben kendimi asmaktan başka bir kurtuluş göremiyorum zira bu diktatörlük ötesi bir yönetim şekli halini almaya başladı artık.

ben şunu anladım, benim hayatımı çekilmez hale getiren insanlara ne saygı duymak zorundayım, ne de bir allahın kulunun beni bu insanların suratlarına tükürmekten alıkoyabilme hakkı var, bu benim öz kardeşim bile olsa, bırak akpye oy atmayı, akpye oy atmayı düşünse bile düşmanımdır zira ben fındık kadar beyni olan bir kimsenin yetersizliğinin, kapasitesizliğinin, aptallığının bedelini benim için paha biçilemez olan ömrümün güzel yıllarıyla ödemek zorunda değilim.
  • Mackinaw  (26.03.14 00:59:25 ~ 01:05:24) 
(bkz: ehven-i şer)

yani bu fikir kısa vadede şu an en makul seçenek gibi duruyo.
ama aynı zamanda bu, tayyibi saddamlaştıracak sürecin ikinci basamağı olacak geziden sonra. saddamlaşmanın sonunda da amerikan demokrasisi var.
  • dafaiss  (26.03.14 00:59:47) 
ya bu cemaatin oy oranı kaç ki bu kadar büyütülüyor? cemaatten biri %1 veya %1,5 civarı diyordu. ben bile %5 falan bekliyordum. e ne olacak o kadarcık oyla mı ülkeyi ele geçirecek? o yüzde bir, iki veya üç kaçsa devletin en önemli kurumlarına sızmıştı, sızacaktı. akp bunu engelledi. artık yoklar, bittiler. nokta. akp yerine chp gelince buyrun kardeşim akp sizi sepetlemişti ama siz gelin yine kadrolaşmaya devam edin mi diyecekler? ben buna zerre ihtimal vermiyorum.


  • juninho77  (26.03.14 01:04:42) 
Cemaat underground bir organizasyon. Tayyip ağa herhangi bir şekilde Gülencileri piyasadan tamamen silemez ama AKP'nin hakimiyeti zedelenebilir. Önce AKP'den kurtulmak gerekiyor. Cemaat ile ilgili olması gereken zaten dindarların oluşumun İslami bir niteliğinin olmadığını görmesi. O da zamanla olur umarım.


  • arnold schwarzeneger  (26.03.14 08:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.