[]

Küçücük köpeği evde yalnız bırakmak doğru mu?

İş yerinde birisi var. Yeni köpek edinmiş. 8 haftalık.

evde iki kişi yaşıyorlar ama ikisi de gün içinde işe gidiyor. köpek yalnız kalıyor.

yavru köpeği evde bırakmak doğru mu? ne diyorsunuz bu konuda?

kedi için de geçerli olabilir soru. kedi, köpek kadar ilgi beklemiyor tabii.

 
Sinir oluyorum ben. Abim de ayni seyi yapiyordu zamaninda yazik evde aglayip duruyordu yavrucuk. Olabildigince yalniz birakilmamali bence. Bebek gibi dusunun. Hatta hicbir durumda yalniz birakilmamali. Bak cok kotu senaryolar geldi aklima.


  • Idonthaveausername  (25.03.14 22:25:52 ~ 22:26:34) 
kedi dediğin bütün gün uyuyor ki zaten. evde birisi olsa da dönüp bakmıyor. no proplem yani.


  • mea maxima culpa  (25.03.14 22:27:57) 
Hiçbir hayvan bence uzun süreli ve düzenli olarak evde yalnız bırakılmamalı.
Gün içerisine çalışan insanların hayvan sahiplenmesine de karşıyım ayrıca. Boş vakti olan kişiler hayvan sahiplenmeliler. Bu o kadar basit bir sorumluluk değil.

  • buff  (25.03.14 22:34:59) 
çalışan insan çocuk sahibi de olmamalı o zaman. evet.

8 haftalık köpeği sahiplenmeyi götü yiyen adam ne yapıp edip gün içinde yanında olacak birini bulacak. olmadı kreşe bırakacak. cücük kadar köpek evde yalnız kalmaz. benim 5 yaşındaki itim bile bizim yoğun olduğumuz dönemlerde evde sıkıntıdan patlıyor tek başına. eve geldiğimizde küsüyor falan.

kedi için o kadar sıkıntı değil. bir iki oyuncak fare, ma, su olduktan sonra akşama kadar idare eder.
  • mutevazi  (25.03.14 22:45:52) 
kedi kendine yeter fakat köpek öyle değil, hele yavruyken eğitim amaçlı olmadığı sürece yalnız bırakmaya sıcak bakmıyorum.

büyüdüğünde bile 3-4 saat yalnız kalırsa sıkıntıya girer köpek, yavruluğunda çok daha aşırı etkilenir.
  • Mackinaw  (25.03.14 23:10:52) 
genel olarak evde çalışan birisi olarak kedilerin saat 11:00 gibi uykuya daldıklarını ve saat 18-19:00 gibi kalktıklarını söyleyebilirim. ağır uykudalar. o saatlerde eve girip çıkıyorum, kafalarını kaldırıp bakmıyorlar bile.

ancak diğer saatlerde uyanıklar. geceleri de uyuyorlar ama hafif bir uyku bu.

böyle sorular sorulunca bilen bilmeyen fikrini söylüyor, fikirler iyi ama tecrübeler daha önemli.

ben de güzel bir çiftliğimiz olsun, kedilerimiz köpeklerimiz bahçelerde koştursunlar, eve girip çıksınlar isterdim ama ne yazık ki betondan şehirlerde yaşıyoruz, kedilerimizi sokağa bırakırsa kısa sürede hastalanır, sakatlanır, ölürler.

ideal şartların olmadığı bir dünyada sokakta ortalama 2-3 yıllık kötü bir hayatları olacağına evde temiz, huzurlu ve sevgi dolu bir hayatları olsun diyorum.
  • mea maxima culpa  (26.03.14 07:49:55) 
iki kedisi bir köpeği olan ve bir süredir işsin okulsuz olan biri olarak kedilerimin gün içinde ağır uykuda olmadığını(11-14 arası uyuyorlar, gerisinde uyku değil uyuklama halindeler), benimle beraber oda oda gezdiklerini ve hatta onlarla oynamam için sürekli kafama çıktıklarını belirtmek ister ve kedilerinizi gün içinde oyuncaksız bırakıp da gitmemenizi tavsiye ederim.


  • mutevazi  (26.03.14 08:28:04) 
ya elbette evin içinde hareket fazla olduğu zaman onlar da olaya dahil olmak istiyorlar. ancak genel olarak bu saatlerde uyuyorlar. ev kalabalık olursa kedilerimden birisi battaniye, yatak örtüsü ne bulursa altına giriyor ki rahatsız edilmeden uyuyabilsin.

arkadaşlar ideal şartlar diye bir şey yok. sonuçta bunlar evcil hayvan. onlar size uyacak. siz onlara uyacağım derken işi gücü bırakıp evde kedi köpek peşinde koşarsanız hayatınız çok değişik olur.
  • mea maxima culpa  (26.03.14 08:52:35) 
işi gücü bırakın evde köpeğinizle oturun gibi anlaşılmasın söylediklerim, günde 14 saat çalışıyorsanız köpek beslemeyin diyorum.

benim kedim sabahları ekmek almaya gittiğimde depresyona girip, eve geldiğimde bağırarak üzerime koşuyor, geçmişte beslediğim köpeğimin evde 5 saat civarı bir süreyi yalnız geçirdiğinde stresten dişleyebildiği her şeyi parçalamışlığı var, kaldı ki muhabbet kuşu bile dayanamaz düzenli olarak yalnız bırakılmaya.

tabii ki evcil hayvanlar bizlere ayak uydurmak durumunda ama bu değil ki bütün gün evde yalnız kalmaları doğru bir şey.

mesela bana göre insanların günde 4 saatten fazla çalıştırılmaları tam anlamıyla kölelik, karşılığında dayak yemek yerine 3 kuruş para alıyorsun, bu daha da aşağılayıcı bence, ama işte 'anlayamazsınız' :)
  • Mackinaw  (26.03.14 09:03:12 ~ 09:06:53) 
ya kedi milleti bir garip. sabah tuvalete girip kapıyı kapatınca kafayı yiyorlar içeri girmek için. kapının altından patilerini uzatmalar filan binbir türlü oyun yapıyorlar.

ne yapalım tuvalete mi gitmeyelim? kapıyı açık bırakınca da 2 kedi birde klozette otururken üzerime çıkıyor.
  • mea maxima culpa  (26.03.14 09:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.