[]

Üniversite uzatma yasası ve bir soru daha.

bu üniversiteyi uzatanı şutlarız yasası geçti mi arkadaşlar? 6+1 falan deniyordu.

bir de size şöyle bir sorum var. öss puanınız 341, 2007 yılında girmişsiniz.
bu sene bir okula merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş (21 eylül 2013 tarihli yönetmelik) ile yatay geçiş başvurusu yapıyorsunuz. ortalama şartı aranmadığı yazıyor. zaten ortalamanız ciddi anlamda çok çok kötü. başvurduğunuz bölümün taban puanı 320. hazırlığı 2 sene okumuşsunuz ama atlayamamışsınız. geçmek istediğiniz bölümde de hazırlık var, atlamak için sınava girme şansınız olacak mı bilmiyoruz. sizce bu başvuru kabul edilir mi? kafayı taktım resmen deliricem. 2007 girişli olmak sorun yaratır mı, sonuçta okul uzatılmış. fikri olan esirgemesin lütfen.

not: süper iyi kalpli hukukçu arkadaşlar için yönetmelik burda: www2.ufuk.edu.tr

 
yasa henüz geçmedi, uzatma ile ilgili bir değişiklik yok.

uzatmış olsanız da, ortalamanız yerlerde olsa da, o bölümün ilgili alanında (lys-1, 5, o yıllarda her ne var ise) o taban puanı tutturduysanız, ve yatay geçiş için başvuranların sayısı kontenjanın %10'unu geçmiyorsa, sizi almak durumundalar. hazırlık atlama için sınava girme hakkı vermeleri gerekiyor, ancak onunla ilgili net bir bilgi yok.
  • opucuk baligi  (25.03.14 22:28:10) 
çoook teşekkür ederim.
zaten kayıtlı olunan bölümle başvuru yapılan bölüm aynı.
kurul karar veriyormuş torpil dönerse falan diye şeyler duyuyorum. çok moralim bozuluyor.
bi de bu dönem mi başlanacak derslere? çünkü okulda 5 nisanda vizeler başlıyor, hala açıklanmadı, bu hazırlık muhabbeti var, ders muafiyeti var. ne yapacağımızı şaşırıcaz kısacık sürede
  • yalnizliktan devren kiralik  (25.03.14 22:31:25) 
eksik bilgi verdim, pardon :) şöyle bir madde var bir de:

Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş için ilgili yükseköğretim kurumunun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olmak ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından ilgili yükseköğretim kurumunun belirlediği başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek şarttır.

yani sınav hakkı vermek durumundalar.
  • opucuk baligi  (25.03.14 22:32:28) 
torpil normal yatay geçişlerde dönebilirdi de, bu yeni madde ile reddedecek bahane kalmadı. tek ihtimal, başvuranların sayısının kontenjanın %10'nundan fazla olması durumunda sıralama yaparak sizi devre dışı bırakmaları, o da zor.

bu dönem için geç kalınmış olabilir, ancak daha iki hafta önce okulumuzdan bir öğrenci bu yasa kapsamında ziraatten turizme geçti. diğer okul bu dönem başlatırız demiş, gitti hemen. uzatmalı öğrenciydi o da. o yüzden o okulu arayıp sormakta fayda var. yalnız ingilizce sınavı filan da olunca bu dönem biraz zor olur gibi geliyor.
  • opucuk baligi  (25.03.14 22:35:48 ~ 22:36:57) 
çok çok teşekkür ediyorum ne kadar yardımcı olduğunuzu inanın bilemezsiniz. bu gece sayenizde rahat uyuyacağım hatta.
yani geç kalınmış olabilir derken bu dönem başlamaz mı diyorsunuz, yoksa başlar sorun olmaz mı? vizelere az bi zaman kala başvurunun sonucu açıklanması olumsuz bi sonuç doğurmaz di mi, yine de kaydolabiliriz. off çok gerildim:)

  • yalnizliktan devren kiralik  (25.03.14 22:40:06) 
güz döneminde başlamak üzere diye kabul edebilirler. vizelerden hemen önce okul değiştirmek çok iyi fikir değil zaten :) yüzyüze gidip görüşün bence. siz başvurdunuz ve hala açıklanmadı mı? ne kadar zaman oldu?


  • opucuk baligi  (25.03.14 22:43:52) 
25 şubatta başvuru yapıldı, son başvuru tarihi 10 mart'tı. aradım yatay geçiş ofisini, 30 marta kadar açıklanmasını umuyoruz dediler. bir de size sözlükten de mesaj attım:)


  • yalnizliktan devren kiralik  (25.03.14 22:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.