[]

Kolda çanta taşımak

sözlük içerisinde de çeşitli başlıklarda incelenmiş bir konu ama gerçekten merak ediyorum. 1. ağızdan öğrenmek istiyorum. çantayı kolda taşımanın amacı nedir? ne gibi bir getirisi var? sadece görünüm açısından mı? ayrıca 1-2 kilo çanta taşıyınca kol ağrımıyor mu?




 
eşimden bildiğim: çantanın askı kayışı dar olduğundan omuza asılamıyor. asılsa bile iki adımda bir dirseğe düşüyor. azıcık dayansan, en ufak kol hareketinde yine dirseğe düşüyor. eeh eytere diyip kolda taşıyorlar.


  • kibritsuyu  (28.05.09 13:15:04) 
omza asilamayacak kadar kisa sapli cantalar elde tutarak tasiniyordu eskiden ama yeni moda cikti simdi boyle, kol dirsekten kirik, el hafif yumruk seklinde ve yukari bakiyor, canta da bilege yakin, dirsekle bilek arasinda bi yere asiliyor.

17 yasindaki moda takipcisi ve bi yigin ciks arkadas sahibi kardesimin soyledigine gore bu sekil victoria beckham sayesinde ortaya cikmis. kadin bi gun alisveris yapmis, elleri kollari torbalarla dolu, dolayisiyla cantasini tutamiyor, onu da baska caresi kalmadigi icin koluna asmis, dusmesin diye de az once anlattigim sekilde tutuyomus zar zor falan. boyle fotograflari cekilmis, kendisi zaten muhtesem guzel bi kadin, genc kizlar bu haline de vurulmus ve bu canta tasima bicmini benimsemisler. herkes cantasini eli kolu torbalarla dolu victoria seklinde tasimaya baslamis.

"tam bi moda ikonu yaniie" diyodu salak kardes.
  • cisterna  (28.05.09 13:32:42 ~ 13:33:08) 
şurada tartışılmış biraz
(bkz: çantayı dirsekte taşımak)

  • 386 dx  (28.05.09 13:44:53) 
buraya kadar tamam ama ağrı yapmıyor mu. benim bim poşetini tutarken elim acıyor :)


  • sotw  (28.05.09 14:05:35) 
eheh (bkz: tikky kasi)


  • cisterna  (28.05.09 14:11:08) 
çantasına göre değişir ki;

www.pursepage.com

3.bp.blogspot.com

linkteki çantaları omuzda taşıyabilir misiniz? hayır, çünkü sapları çok kısadır, ya elde ya kolda taşınmak için yapılmışlardır. yok illa omzumda taşıycam derseniz o da olur belki ama koltukaltıyla birleşir çantanız, böyle sıkış tepiş ne gerek var ki.
  • pinking of you  (28.05.09 14:12:35) 
bir arkadaşım bu konuda uzun uzadıya beynimi yemişti. gözlemlerine göre bilgi'nin kızları çantayı kolda taşırken avuç içleri havaya bakıyormuş, bizim okulda gördüğüne göre de (khas) kızların avuçları yukarı bakıyormuş. çevrendekinden ne görüyorsan öyle yapıyorsun herhalde ben de tam bilemedim.


  • cevaps  (28.05.09 17:03:50) 
teması şu... çantayı omzuna asamıyorsun çünkü sapı çok kısa, girmiyor bile, elinde tutmuyorsun çünkü elinde muhtemelen başka bir şeyler oluyor ve elini kullanma ihtimalini ortadan kaldırıyor, onu da geçtim elinde taşırsan bir evrak çantası taşıyan gri elbiseli memur havası oluyor..


  • ilse  (28.05.09 17:56:58) 
cok eskiden de kadinlar cantayi dirsekte tasiyordu. ben annanemin gencligini hatirlarim hayal meyal victoria beckham da henuz vitaminlikten cocukluga yani terfi etmistir, benim annanem de boyle tasirdi cantayi. hatta annem de gencliginde bir donemler boyle tasiyordu kisa sapli cantalari. simdi tabii biraz korkunc bir moda gibi gelmesinin nedenleri var. durusun, konusmanin, yuruyusun bile modasi varken bu tarz canta tasimak da moda olmus durumda. yine de diz yapmis bol esofman, yakasi dusmus tshirt ustune altin taklidi uzun kolye ve rofle yapilmis dolma kahkullu sacla bu tarz canta tasiyan birinde cok sakil duruyor. ister tiki diyelim ister zamane modasi. iste oyle bisiy.


  • neriman koksal  (29.05.09 00:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.