[]

Pegagus airlines' in ucak saatimi degistirmesi

1ay once aldigim 30mart tarihli 08:00 lefkosa - ankara ucagimin saatini yaz saati uygulumasi nedeniyle 09:00a aldik diye bir mesaj geldi. Bu 1 saatlik degisiklik benim butun islerimi aksatacak ve belki oy da kullanamayacagim. Havayolu sirketine karsi kullanabilecegim bir hakkim varmi cok merak ediyorum, avukat arkadaslar yardimci olabilirlerse cok mutesekkir olurum




 
bu arada yaz saati uygulamasına 30 mart'ta değil, 31 mart pazartesi günü geçilecek bu sene. elinizde bulunsun. yaz saati uygulaması diye bahane uydurmasınlar. pazar günü hala yaz saati uygulamasına geçmemiş olacağız.


  • kibritsuyu  (25.03.14 13:57:50 ~ 15:03:03) 
biz 30 martta geçemediğimiz ve tüm dünya geçebildiği için bu değişiklik yapılıyor zaten.
havayolu taşımacılığı bildiğiniz gibi beynelmilel standartlarla yönetiliyor. şimdi pegasus aylar aylar öncesinden uçuş planını yapmış, ilgili hava limanlarından angajmanlarını tamamlamış ama bizim ysk demiş ki tüm dünya geçerse geçsin ben 1 gün geç geçecem yaz saatine.
pegasus demiş ki ben saat 11 de indirecem uçağımı lefkoşaya. ancak saatler ileri alınmayınca 1 saat havada kalamayacağı için otomatikman ileri almış uçuşları.

uçuş sözleşmesinde malesef sizi bu konuda bağlayan maddeler vardır ancak siz durumu belirtirseniz size çözüm için yardımcı olabilirler.
  • mat couthon  (25.03.14 14:35:59) 
Malesef yardimci olmadilar, biletim kampanyali oldugu icin degistirme veya iade hakkimda yok. Yonetmelikleri avrupa ucuslarinda onlarin yasalarina gore ama konu turkiye ve kktc olunca musteri sikme politikalarini cok kolay uygulayabiliyorlar meydan bos olunca. Bir kez daha tiksindim su ulkeden. Okuyan herkez de ibret alir bu havayolu sirketinden umarim


  • sabor  (25.03.14 14:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.