[]

ar.gör kadrosu kazandım ama başka yerden sonuç bekliyorum

selams
bir okuldan yök ilanıdır, mülakattır, yazılıdır bi dolu basamağı geçip, 10 kişilik bir grubun arasından tek asil olarak seçilmişim. dün gece açıkladılar sitede sonucu.ama aklım cumaya kadar açıklanacak olan bir başka üniversitenin öğretim görevlisi kadrosunda.
ya ben şimdi kazandığım ar.gör. kadrosu için insan kaynaklarıyla görüştüm ve dediler ki evrağınızı yöke gönderip koşulları sağlamanız durumunda size biz haber vereceğiz. lablarınızı görmek istiyorum ve ücret konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacım var dedim. önümüzdeki haftadan önce bilgi veremeyiz dediler.
dedim ki bir başka yerden teklif aldım, ancak sizde çalışmak istiyorum. fakat taktir edersiniz ki laboratuvarlarınızı görmeden buna karar veremiyorum. lütfen cuma gününden önce bana bir geri dönüşte bulunur musunuz? tamam, dedi görevli personel, numaramı ve adımı aldı, bilmemkim beye durumumu ileteceğini bana geri döneceklerini söylediler. sizce başka teklif aldım diyerek ve ücret sorarak yanlış mı yaptım. asil kazanan tek ben varım, bir de yedek var. resmi olarak hakkımı belirli bir günden önce başkalarına devretmemeleri gibi bir kural var değil mi benim alehime?

edit: fak. aradılar ve başka teklif olduğunu duyunca yarına kadar bizi arayın, çünkü diğer adaya dönelim bizi seçmeyecekseniz dediler.
keyfi olarak ben cumaya kadar karar süresi istiyorum dersem benim hakkımı diğer kıza devredebilirler mi?

 
abi devlet işinde böyle bir durum yok, sen biraz yanlış gelmişsin. yani ücret teklifi falan.

tatavayı bırakıp öneri: evraklarını ver, diğer yeri seçmek istediğin noktada istifayı bas geç.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.03.14 10:38:32) 
asilli yedekli durumlarda son başvuru tarihi mutlaka vardır, o tarihe kadar bekleme hakkınız doğal olarak var, kafanızdaki soruları sorarak yanlış yapmamışsınız, ki ücret belli zaten, teklif falan olmaz, arş. gör. ne alıyorsa siz de o rakamı alacaksınız.

ek: istifa durumları o kadar basit olamayabilir, arş. gör.ler koşullu alınıyor çoğunlukla.

ve evet @cosmicstring'in dediği gibi o laftan sonra işe girerseniz garanti baskı veya umursanmama göreceksiniz.
  • uykusunu yakalayan adam  (25.03.14 10:46:04 ~ 10:48:46) 
abii nasıl ya? ama özel okul burası. diğer yer de özel okul. ve ben zaten lisansı da yükseği de özel okulda yaptım. nasıl böyle bir hakkım olmaz? sevdiğimin yök'üyle de konuştum. geri dönüş için beni sıkıştırıyorlar bana bir süre tanımaları gerekmez mi diye, bunu okullara bıraktık onlar ilgileniyor dediler. ulan dedim(evet yökü arayıp ulan dedim) beni koruyan hiç bir kuralınız yok mu? bu okullar bana bir karar süresi tanımadan hakkımı elimden alabilir mi, bana bilmem kaç gün(5 0lsun 10 olsun) süre tanımaları gerekmez mi? yok dedi, biz ilgilenmiyoruz. oldu dedim amk. of.

@eksi sozluk e bir daha geldim evrağı ver diyorsun.. vazgeçince ne olur? dur bakalım, bugn gelin lablarımızı görün dediler. gelemem yarın geleyim dedim. tamam dediler, sonra sonuç bekliyorlar. vay amk. vazgeçince iyice boka sarmasın, bizi yarı yolda koydunuz diye.. of. ben başka yerde de hocaya sizle yüksek yapayım dediydim, hayecana gelip öğrenci şartlarına benim bölümü de yazmış bana sormadan. ben düşüncem diyince ağzıma sıçmıştı soluksuz 15 dk telefonda. hiç mi akıllanmaz bi insan. fak

@comicstring ya öyle başlamadım konuşmaya, sizin dediğiniz gibi girdiydim. kadın bana haftaya biz sizi arıycaz,o zamana kadar bişey diyemem bilgi veremem labları gösteremem diyince(çok bi bok var sank ilablarında) öyle demiş bulundum. cibiliyetimi..


of çok sinirlendim

çok yanlış yapmışsın mal mısından ileri tavsiye verebilecek yok mu acep?
  • shubulubapshubaptishaluva  (25.03.14 10:49:28) 
ücret sormak çok komik olmuş gerçekten.

bence zaten en baştan hiç bilmediğiniz bir yere başvurmanız çok ama çok saçma. ayrıca yarına kadar sizden haber beklemeleri çok doğal. zar zor çıkan kadro siz gitmezseniz yanacak. bari haber verin de başka birisini alsınlar.

edit: vakıf üniversitesi olduğunu mesajı gönderdikten sonra yazmışsın.
  • marido  (25.03.14 10:50:11 ~ 10:51:13) 
@uykusunu yakalayan, @marido
bilmediğim yer olması doğal. başvurmadan daha dedim lablarınızı görmek istiyorum arkadaş diye. gelin, kabul edilin, ondan sonra labları görebilirsiniz dediler. benim ne suçum var burada? siz akademik camiada mısınız biliyor musunuz ar.gör maaşları okuldan okula nasıl da oynuyor. 1000i zor göreni var, 1500e burun kıvıranı var. 2200 alan bi enteresan mucize bile gördüm. nasıl sormam? istanbulda yaşıyorum tek başıma. kendimi idame ettirmem lazım. ben de düşündüm önceden göreyim sorayım imkanları diye, bana laf ettiler gelin bakalım önce biz sizi kabul etcek miyiz diye.. of ya

  • shubulubapshubaptishaluva  (25.03.14 10:53:40 ~ 10:54:38) 
valla 2007'den beri senedir "akademik camia"dayım seni tatmin edecekse?

ben sana yazarken vakıf üniversitesi olduğundan bahsetmemiştin. devlet üniversitesinden kimi 1000 kimi 2000 alıyor diye bir durum olmadığını anlatmaya çalıştım sana.
  • marido  (25.03.14 10:57:36) 
araştırma projelerinde görev alan kişilerler, yök ile bağlantılı olarak arş. gör. kadrosuna giren kişiler arasında fark var, hatta bazen çok fark var; hem çalışma koşulu olarak hem de ücret olarak.

sizin durumda 2000 TL'den aşağı olmayacaktır maaşınız. 1000li, 1500lü maaşlar proje asistanları için.
  • uykusunu yakalayan adam  (25.03.14 11:01:33) 
ben olayı baştan beri takip ediyorum hangi okullar olduğunu bilmesem de diyaliz programıydı biri galiba :)
şimdi bizim alan (genetik) tıp olur -fen fak olur -sağlık enstitüsü olur, temel bilimler olur ortak disiplinlerarası program CS olur, olur da olur bin türlü şey...ücret sormakla iyi etmişsin özel okul, zaten belli değil ne alacağın bir de işte bölümden kaynaklı farklılık çok fazla.
bunu bence bir hukukçuya sorsan daha iyi : asil listesine koydukları kişinin hakkından vazgeçmiş sayılması için bi koşul olmalı..hadi yurtdışındaydın, hastaydın evrak teslim edemedin ne olcak? bunun illa ki makul bi süresi olmalı yoksa mahkemelik olur bu iş o ne öyle koca okul ya evrak getir ya yedeğe veririz diyemez. senin çalışan olarak bi kere alacağın maaşı bilmek istemen en doğal hakkın bunu bile öğrenemedim desen mutlak haklı çıkarsın...
  • niye ama  (25.03.14 11:03:18) 
@marido öyle işte ama. dediğim gibi vakıf üni. buralar. ne yapmam gerek bu durumda? ücret lütuf gibi bir şey değil ki .başka şanslarımın da olması niye bu adamları irrite ediyor anlamıyorum. onlara beni nolur alın demedim. üniversitenizin bağlı olduğu hastane benim çalışma alanıma uygun, lab.larınızın gelişmiş olabileceğini düşündüğüm için size gelmek istiyorum dedim. beni doktora dersleri için az zaman vererek zora sokacaklarını onlar da söyledi. kendi doktora programları yok. şimdi saatleri kendim ayarlayabileceğim bir öğr.gör olmak mı, doktora için istanbul içi saatlerle yarışıp koşturacağım bir ar.gör.lüğü mü tercih etmeliydim? siz olsanız ne yapardınız? maaş niye sormayayım ?ar.gör isteyene de soracağım..sigortam servisim yemeğim var mı? zengin değilim ki, ailemle yaşamıyorum ki.. yoksa nasıl karar vereyim? istanbulda 25 yaşında hala yurtta kalmak kolay değil.


  • shubulubapshubaptishaluva  (25.03.14 11:03:43) 
@niye ama :D bu diyaliz değil ama:) diyaliz olan öğr.gör ve 26sı gibi belli olacak..


  • shubulubapshubaptishaluva  (25.03.14 11:05:10) 
Vakıf üniversitesi için bir şey diyemem ama çalıştığım süre boyunca kazanıp da gelmeyenler yüzünden bir sürü kadromuz yandı. Vakıf için durum farklı olabilir, istediği zaman tekrar ilan açabilir belki ama devlet üniversitelerinde kadro senede bir ya da iki kere gelir. İtirazım bunaydı.


  • marido  (25.03.14 11:10:47) 
@shubulubapshubaptishaluva ben bilkent mezunuyum öldürseler, nobel alacaksın deseler bilkentte lisansüstü herhangi bir programda bişey yapmam çünkü genetikçilere dilencinin önüne bozukluk atar gibi bi para veriyorlar...
kesinlikle sor görüş, bu senin hakkın, alacağın ücret de tabi ki lütuf değil. adamın asabını bozmasınlar.
ayrıca %101 eminim ilanlarında yok şu kadar günde başvurmayan aday hakkını kaybeder vs gibi bi şart koymamışlardır, yine ne verecekleri konusunda en ufak ipucu yoktur, kısacası en kötü senaryoyu yazdım belki ama hukuken sen haklı çıkarsın ... tabi sert çıkıp, ters düşmek hoş değil böyle olsun istenmez ama laboratuvar gezdirmek, ücreti, sosyal hakları açıklamak da onların sorumluluğu yani herşeyden de kaçamazlar. Sakin sakin çalışacağım yeri ve ücreti bilmek hakkım desturuyla git başka yerden bi daha bahsetme (bundan sonraki işlerin için de aynısı geçerli bazen mülakatlarda bile sorarlar başka yere başvurdun mu diye hiç başlamayacağın yere fantezi olsun diye başvurduysan ayrı tabi). ha bir de her ne kadar özel "üniversite" olsa da bunlar bildiğin özel sektör/kapitalist düzen mantığıyla işliyor. bedava çalışırım desen üste para isterler...öyle yani.
  • niye ama  (25.03.14 11:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.