[]

Isvicre calisma/oturma izni nasil alinir

merhaba,
bir proje icin isvicreye gitme durumum var ama calisma izni sarti kosuyorlar.
isvicreden calisma/oturma izni almanin sureclerini bilen var mi aranizda? ne kadar suruyor? ne gibi belgeler gerekli? almak cok zor mudur?
ek bilgi: elimde firma ile yapilan kontrat olacak

 
daha önce yurtdışına çıktınız mı? aldığınız vize ve çalışma izinleri? eğitiminiz? varsa tr'deki işiniz..


  • vfgerty  (24.03.14 23:17:53) 
İsviçre özelinde bilmiyorum ancak İspanya'da firma beni işe almayı kabul ettikten sonra çalışma bakanlığına benim adıma başvuru yapıp izin belgesi aldı. O belgeyle burada konsoloslukta vize alıp gidebildim.

İzin belgesinin çıkması uzun sürmüştü (3-4 ay), izin belgesiyle beraber gidince vizeyi 3. günde verdiler.
  • cakabo  (25.03.14 08:17:00) 
daha once yurtdisina cok sayida cikmisligim var. hatta shengen ulkelerinin birinden 360 gunluk vizem bile vardi. USA da calisma iznim var. Tr da isim yok. isvicreye de 1 yillik bir proje icin gidecegim. calisma iznini bize birakiyorlar ama gerekli belgeleri saglayacaklarini dusunuyorum (sanirim baska yolu da yok)yani basvuruyu yapacak olan benim ama elimde sirketten belgelerim olacak. bir tek nasil yapacagimi, ne kadar surecegini bilmiyorum.

@cakabo, o zaman ilk basvuruyu sirket yapacak diye dusunuyorum. di mi?
  • 65 derece  (25.03.14 17:49:58) 
Evet, bende öyle olmuştu.


  • cakabo  (25.03.14 18:12:52) 
proje roll-out pojesi, bir ulke bitince digerine geciliyor. siradaki isvicre. ekip belli ve oldukca kalabalik. ve bu ekibin disina cikmak istemiyorlar zira belli bir surec deneyimi gerekiyor. kanitlamak konusunda sorun yasamayacaklardir yani. sanirim bize birakmalarinin sebebi de burokrasi falan filan isleriyle ugrasmak istememeleri. EU vatandaslarindan bile oturum izni isteniyormus.anladigim kadariyla bize gerekli tum belgeleri saglayip diger islemlerle bizimle ugrasmamizi isteyecekler. henuz detayli bir bilgi verilmediginden ben de kesin konusamiyorum sunu istiyorlar diye.

bu arada is kadrolu bir is degil. kontrat ile gidiyorum ve belli bir sure bitirip geri donecegim. bir firmaya ise girmiyorum yani.

peki bu islerle ugrasan bir firma/avukat gibi yerler var midir bildiginiz?
  • 65 derece  (25.03.14 19:55:33 ~ 19:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.