[]

Sıfırdan arsa almak ve ev yapmak

şimdi efendim şöyle bi durum var.
arsa almayı ve üzerine de imkanların ve kanunların el verdiği kadar çok katlı bir bina yapmayı düşünüyoruz.

sorum şu; benim şimdi arsa ve yapacağım bina için emlakçıya verdiğim paradan başka nerelere ne parası ödemem gerekecek.mesela (sallıyorum tamamen) belediyeydi tapu kadastroydu vs.vs.

yardımcı olursanız sevinirim.

p.s. cevapları kesin olanlar yazarsa daha da bi sevinirim...

 
Valla arkadaş aynısını şuan biz yapıyoruz. 2003 yılında 70 milyara aldığımız arsa (kayışdağında); krizden önce 450 bin tl oldu, mal gibi satmadık biz bişeyler yapalım dedik.

2 ay önce inşaata başladık. Bi kere en başından projenin çizimi için 10 bin tl, belediyeden ruhsat için yaklaşık 25 bin tl gitti.(bu ruhsat olayı çok karışık, içinde zemin raporu, inşaatta çalıştırdığın işçilerin sigortası falan da var). Bodrumu da sayarsak 4 kat (her kat toplamda 140 metrekare) için yaklaşık 50 bin tl lik hazır beton(metreküp ü 70$ + kdv dir), 40 bin tl lik demir(tonu yaklaşık 850 tl), 20 bin tl lik ytong gitti. Ayrıca temel kazılması içinde 10 bin tl gözden çıkar. Bunun yanında inşaatı yaptıracağın kalfayada belli bi ücret ödeyeceksin.

Sonuç olarak kaba inşaat için gerekenler, en azından benim hatırladıklarım, bunlar. Eğer inşaat tecrübeniz yoksa gerçekten zor ve pahalı bir iş.
  • torque  (28.05.09 00:58:41 ~ 01:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.