[]

muhasebe sorusu

Ulan hiç anlamadığım işler şu muhasebe.. Selamlar romalılar, az önce iş yeri sahibim beni arayarak senin kira sözleşmenin bilmem ne beyannamesi verilmemiş, stopajda sıkıntı yaşarsın bir sürü ceza ödersin, sekizinci aydan itibaren muhtasar beyannamesi yollayıver bize dedi, ben de muhasebecimi aradım sordum olur mu abi her türlü evrağı bildirdik biz sıkıntı yok dedi, sonra iş yeri sahibinin muhasebecisiyle benim muhasebecim görüştüler, benim muhasebicim dedi ki, işi yapmak istemediği için suçu bize yıkıyo, bizim bi sıkıntımız yok, zaten öyle olsaydı sekizinci aydan beri 50 kere ceza yerdin falan dedi. Ben de olan bitenden bi bok anlamadım, noldu göte gelir miyim acaba?




 
sen muhtasar beyannamesi verdin mi? veya senin adına muhtasar beyannamesi verildi mi?

Tahakkuk fişi denen zımbırtılarına bak.

verildi ise, sıkıntı olmaz. verilmedi ise, göte hoş geldin.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.03.14 14:48:17) 
büyük ihtimalle olanı söyleyeyim. muhtasar beyanname verilmiş, arka sayfasındaki tevkifataa tabi ödemelere ait bildirim kısmına ev sahibinizin ismi, kira tutarı, stopaj tutar yazılmamış. dolayısıyla ev sahibine o kiralar ödenmemiş gözüküyor. kendi muhasebeciniz hatalı. orayı doldurmayı unutmuş. düzeltme beyannamesi vermesi gerekyior. muhtasar beyanname vermemiş olmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. olabilir böyle hatalar. sadee orayı doldurup düzeltme beyannamesi verecek. vermezse bie cezası yok, ama ev sahibinin kira geliri beyanında yaptığınız stopajlar tam gözükmediği için onun işine taş koyarsınız. vergi dairesi yazı ile istemek zorunda kalabilir. işte o zaman ceza yersiniz.


  • kibritsuyu  (24.03.14 15:15:41) 
muhasebecimin dediğine göre biz her türlü bildirimi yapmışız, zaten sen kirayı bankadan ödediğin için bile sıkıntı yaşamayız, hata onlardan kaynaklanıyo dedi.


  • nerdeyim ben  (24.03.14 15:26:21) 
muhasebecin öyle merdiven altı bürosu tarzı bi yer değilse yapmıştır doğrusunu. ceza falan gelirse sorarsın hesabını zaten.


  • tescillimarka  (24.03.14 15:34:10) 
muhasebeciler görüştüyse onlar anlaşmıştır. sizin muhasebeciniz de yaptım diyorsa yapmıştır. ama ben de mesela şu anda aynen sizin dediğiniz gibi karşı tarafın muhasebecisini arayıp benzer bir istekte bulundum. çünkü ne oluyor? ben ev sahibinin muhasebesini yapıyorum. o bana diyor ki şu kadar kira aldım. ona göre beyan ediyorum, vergi dairesi inceliyor, diyor ki hayır karşı taraf muhtasar beyannamesinde senin dediğin gibi beyan etmemiş. daha fazla beyan etmiş. hobaa hadi uğraş ondan sonra düzeltme ver bilmemne. çünkü benim mükellef aldığı kiraları düzgün tutmamış mesela. kafadan hatırladığını söylüyor bana.

ben baştan arayıp üstat sen muhtasarı nasıl verdin, ne kira ödedin, ne stopaj ödedin bildir de ben de öyle beyan edeyim diyorum, bana yolluyor, ona göre beyan veriyorum.
  • kibritsuyu  (24.03.14 16:35:57 ~ 26.03.14 22:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.