[]

Yeni başlayanlar için İzmir

Selamlar,

Cuma günü İzmir'de olacağım günübirlik. Şehir merkezine ilk defa geliyorum. Ne nerede yenir? Nereleri görmek lazımdır merkezde?

Tenks!

 
Kordonda sabah serpme kahvaltısı seçeneği. Havada güzel denize nazır.
Bostanlıda çok güzel kumrucular var.
Kemeraltında Kızlarağası hanına gidip orada türk kahvesi içebilirsin.

Biraz uzak ama Şirince ve efes gezmek olarak ideal hem şirincede dolaşmak ve şarap tatmak mümkün (1 saat uzaklıkta)
  • redeath  (24.03.14 12:16:00) 
konakta kemeraltını gezebilirsin. kızlarağası hanı var iyne kemeraltında orayı da bi dola. ordan sahile in. biziklet kirala belediyenin. alsancağa kadar bisikletle git. bira iç kordonda. yada konaktan alsancağa değilde balçovaya kadar (ters istikamet sahilden geze geze git bisikletle. inciraltında balık ekmek falan ye. kordonda bira iç gene.


  • hasmetizm  (24.03.14 12:17:06) 
en iyi nerede yersiniz bilmiyorum ama midye dolma yemeden donmeyin. mumkunse o kordondaki biradan sonra yapin midye dolma yeme isini.

boyoz yemeye gerek yok bence, abartilan bir tad. illa denemek isterseniz sabah erkenden gitmek lazim ki taze taze sicak sicak olsun.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.03.14 12:56:52) 
Konakta Saat kulesini gör.
Kızlarağası hanı güzeldir ama bir izmirli olarak orada kahve içmeyi ben sevemedim. Eğer fincanda kahve yapabilen yer gözüne çarparsa ne ala, olmazsa konaktan alsancak tarafında doğru yürü, pasaportta denizin yanındaki kafelerde iç kahveni.
Kemeraltının içinde özsüt'ün ilk dükkanı var, vakit bolsa gidilip orada bir şeyler yenilebilir. Yine konakta Barçın(spor eşyaları satan dükkan) karşısında iki katlı bir dönerci var.Belediye binasının sağından girilip ilk sağa dönünce yine sağınızda kalıyor, adı Can'dı diye anımsıyorum. Dönerleri oldukça iyidir. Yenilebilir.
Tabi kordonda bira şart, genelde gün batımı izlenerek içilir.
Boyoz dendiği gibi biraz abartılan bir tat bence de ama müdavimi çok. Onun da iyisi kıbrıs şehitlerinin orta-sonuna doğru bir fırında yapılıyor.
Şirince ve efes eğer altınızda araba yoksa uzak kalır, günübirlik için pek önermem.
Bisiklet güzel fikir :)
Alsancak içinde tüm İzmirlilerin buluştuğu Sevinç pastanesi var, 10 dakika uzağında biraz daha elit alternatifi Reyhan pastanesi var. Bunlara da oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
  • afush  (24.03.14 17:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.