[]

Yanık izi (çene)

Cumartesi günü termostan çok sıcak çay döküldü çeneme. Acı eşiğim yüksek olduğundan ses etmedim ama acıdı aslında. Şu an biraz kahverengi iz kalmış durumda. Çok büyük su toplamadı ama en üst tabakanın altında bir yumuşaklık var.
Bu deriyi soydurmam gerekir mi?
Bir estetisyen arkadaşım kaya tuzu gibi bir şey ile soyduklarını söyledi.
İşyerindeki çaycı abla acile git orda bir şey ile soyuyorlar dedi.
Acildeki doktor yok soymayalım soyarsak iz kalır dedi, Silverdin verdi.

Yüzümde olduğu için iz kalmasından çok korkuyorum. Acıdığı yok yoksa artık.

Elimdeki kremler: Silverdin, Panthenol, Madecalssol.

Ne yapmam lazım?

 
fito krem. yanağımda büyük yanık vardı. kendi kendine soyulup düzelmesini sağladı.


  • rayde  (24.03.14 10:55:20) 
yüzünüzde iz kalmasından bu kadar korkuyorsanız eksiduyurudaki tavsiyeleri dikkate alacak kadar salak mısınız?

hemen bir cildiye uzmanına görünün, o ne diyorsa onu yapın. yada burda yazılanları yapın, çene sizin çeneniz
  • yemrem  (24.03.14 11:23:28) 
Doktor contractubex yazabilir durumuna göre, eğer ciddi üzeri dalga dalga kabartilar olan bir yanık değilse madecassol de iyileşmesini sağlar. Doktor contractubex yazmazsa Silverdin + Madecassol sür dönüşümlü.


  • Lim5  (24.03.14 12:20:35) 
@yemrem yavrucum, haklısın da acile gittim zaten. doktorun verdiği silverdin'i de sürüyorum. ama cildiye konusunda önceki tecrübelerime dayanarak asla tek doğruya varılamadığını biliyorum.
Burdan alacağım cevapları ne derece ve nasıl kullanacağımı da biliyorum tabi ki.
Fikir almaya çalışıyorum sadece.
  • nıç  (24.03.14 12:22:03) 
bizim kuzen yumurta yağını sürdü yüzündeki yanıklar gitti yumurtayı tavay kırıp yakmıştı çıkanı da yağı oluyordu işte


  • dilem  (24.03.14 22:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.