[]

yakin mesafede korunma yontemleri

Babamin şiddet gösterme eğilimi var ve fiziki olarak benden baya güçlü.bu soruyu bu kadar robotize bir şekilde sormam çok asagilayici ama gerçek bi çözüm bulana yahut bu çözümü bulma çabaları sirasinda muhtemel fiziki siddetten korunmam lazim. Biber gazi ev içi için çok uygun değil gibi, ne olabilir?




 
Senin cinsiyetine göre çözüm yöntemleri değişebilir ama, en makulu kapalı bir alana kaçmak ve girişi kilitlemek. Babanızın siniri geçene kadar da kilitli tutmak.


  • mete kudur  (23.03.14 23:13:13) 
Annem de tehlike altında, yani öncelikli çözüm babayi durdurmak.


  • prisoner  (23.03.14 23:15:11) 
Onun 1yöntemi yok, yani tek çareniz -eğer yoksa- maddi bağımsızlığınızı elinize almanız. Tüm bunların dışında da polis şikayeti ile polisin babanıza telkinde bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ya da buradan toplanıp gelelim babanın ağzını burnunu kıralım.


  • mete kudur  (23.03.14 23:19:49) 
valla direk polislik bence ama..

oyle bir seye kalkistiginda elektro sok cihazi iyi olur bence. biber gazi dediginiz gibi ev icinde sikinti
  • babamasoliimbananickaldirsin  (23.03.14 23:21:00 ~ 23:21:22) 
Kesin çözüm tabii ki mete kudur'un dediği. Saçmasapan ama çaresizce bir çözüm de bir bakanın önerdiği gibi yemeğine çaktırmadan toz sakinleştirici karıştırmak.


  • aychovsky  (23.03.14 23:21:54) 
babanızın psikiyatrik bir sebebten şiddet gösterme eğilimi varsa da, içip içip saldırıyosa da, polisten yardım istenebilir. (bunu yazıyorum ama yazdığıma ne kadar inanıyorum, bilmiyorum).

nick'iniz mânidar olmuş bu arada... sabredin ve çok çalışın. geçecek...
  • compadrito  (23.03.14 23:27:27) 
@mete kudur, belki de iyi niyetli bir cabayla daha genel resme bakiyorsunuz ama belli bir kapsamla sinirlandirilmis sorulara cok da tepeden cevap vermek iyi bir cozum olmasa gerek. Ekonomik bagimsizligi eline al demek kolay, bunu dunyanin en yeni ve tartismasiz fikri gibi de ortaya koymak tatmin edici galiba ama hayat malesef parametrelere gore lineer isleyen bir denklem degil.

Oyle olsa aile ici siddet en yuksek oranda universite mezunlarinda olmazdi. Vicdandi, degerlerdi derken beynimizin bize oynadigi oyunlar sonucu sacma sapan durumlar icinde kalabiliyoruz.

Benim sorum en etkili yakin korunma yonemiydi hayatimi nasil duzene sokarim degil.
  • prisoner  (23.03.14 23:30:46 ~ 23:31:52) 
senden baya bi güçlü adama karşı fiziksel taktikler pek işlemez.

psikolojik hassas noktalarına oynaman lazım.
  • orpheus  (23.03.14 23:59:59) 
münasip bölgelerine vurunuz efendim.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (24.03.14 00:13:09) 
babaya elektrik vermek ne kadar etiktir bilmiyorum fakat voltajı ciddi anlamda yüksek taserlar var, hani o gıdıklayıp bırakanlar değil de yerde spazm geçirtip altına işeten, ağzını köpürten cinsten olanlar, kısa vadede etkili olabilir fakat adamı öldüredebilir bilemiyorum tavsiye olarak alma bunları, keşke ben cevap yazmasaydım bu soruya hep bana denk geliyo böyle şeyler bi gün biriniz birini öldüreceksiniz suçlusu ben olucam.

uzun vadede ise;
(bkz: krav maga)
(bkz: muay thai)

böyle tokat filan atmaya kalkıştıkca kaldırır kaldırır duvarlara fırlatırsın, bir noktadan sonra vazgeçer diye düşünüyorum.

polise git diyeceğim de yazarken bile inanmadım bi işe yarayacağına, inan bilemiyorum böyle bir durumda bir kadın ne yapar da işin içinden çıkar, ama üzüldüm yani ne diyeyim ki.
  • Mackinaw  (24.03.14 00:56:03 ~ 01:00:37) 
benim babam siddetin egilimini degil, her dildeki karsiligini gosterdi bana. kiz cocugu olmama ragmen uzun ve babamla ayni boydaydim, hatta kendi elleriyle beni karate kursuna bile yazdirdi. ama bunlar cozum olmadi hic bir zaman. karate ogrendikten sonra en azindan yumruk ve sopa darbelerinden kacabiliyordum sadece.

ben babama karsilik gostermeyi denemedim hic ama. benim babamin sorunu alkoldu, sarhos oldugunda bambaska bir insan oluyordu. bir de evde uvey anne vardi, hani beni koruyacak bir annem de hic olmadi. agzim burnum mosmor okula cok gittim, mudur yardimcilari polise haber vermek isteyip istemedigimi cok sordular, basarili da bir ogrenciydim, okumak en buyuk kurtulusum oldu, once yatili bir lise kazandim, sonra sehir disinda universite, simdi de yurt disinda okumaya devam ediyorum, babamdan maddi destek hic mi hic almadim. kisacasi ondan kacabilecegim en uzak noktaya kacmaya calistim hep. sonucta baba, hayatimdan tamamen silmek mumkun olmadi benim icin, ben de bu yolu izledim.

ben olsam kisa vadede kesinlikle tartismaya girmez, hakli oldugunu soyler, siddete egilim gosterdigi ilk anda da yanindan uzaklasirdim. kendinizi banyoya, odaniza kapatmaniz kisa vadede daha iyi olacaktir. ama belki savunma sporlarindan birine (jui jitsu mesela, gunluk hayatta potansiyel saldirilardan korunmak icindi diye hatirliyorum) yazilsaniz ve bunu babaniz bilse size siddet uygulamaktan cekinebilir, belki. birkac haftada temel hareketleri ogrenip, kendinizi savunmaya calisabilirsiniz en azindan. sonucta bu sporlarda cussenin pek bir onemi yok, onemli olan taktik.

uzun vadede ise babaniz yaptiginin yanlis oldugunun farkinda degilse eger ondan alabildigine uzaklasmaniz bana en mantikli geleni. lakin annemle evli kaldiklari 8 yilin sonunda (gostere gostere aldatmak, siddet ve daha nice adice davranisin sonunda) annem kanser oldu, bosandilar, ve sonra rahmetli oldu ben 10 yasimdayken. boyle bir insanla hayati harcamanin bir anlami yok.

sorunuza pek cevap veremedim. yardim etmek icin can atiyorum ama aklima da ise yarayacak bir sey gelmiyor dogrusu. sizin ve anneniz icin dua edicem. Allah yardimciniz olsun...
  • balli borek  (24.03.14 05:41:42 ~ 05:49:15) 
fiziki şiddet ile durdurursan daha da sinirlenir ve bir sonrakinde daha fazla şiddete maruz kalabilirsiniz.
eğer ki babanız bu olayların sonrasında herhangi bir pişmanlık gösteriyorsa (alkol sonrası ayılma gibi) bu dönemde kendisiyle konuşup terapi vs görmesini söyleyebilirsiniz.
değilse öncelikle polis ve var ise güvenebileceğiniz bir akrabanıza konuyu açın.
sabır ve kolaylık diliyorum.
  • deneme2  (24.03.14 08:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.