[]

hangi kitabı alayım? (halil inalcık)

iki kitap da aynı dönemi inceliyor ama hangisi almalıyım bilemedim. hangisinin dili daha rahat, daha az akademikse onu alacağım.

bu mu: Osmanlı İmp. Klasik Çağ www.idefix.com

yoksa bu mu: Devlet-i Aliyye 1 www.idefix.com

 
Halil hocanın kitapları öyle tarihin arka odası gibi geyik değildir haberiniz olsun


  • mea maxima culpa  (23.03.14 19:22:00) 
@mea haberim var. maksat tarih bilgimi derinleştirmek, unuttuklarımı hatırlamak.

1. kitabın sayfa sayısı daha az ve çeviri, 2. kitap daha güncel, hangisini alsam karar veremedim.

edit: 1. kitabın önsözünde şunlar yazıyor: ''... Genel okuyucu ve tarih öğrencileri için bu biçimde kalması yararlı olacaktır.'' sanırım bana hitap edeni bu.
  • kugsel adam  (23.03.14 19:23:45 ~ 19:35:03) 
Devlet-i Aliyye bildiğin ansiklopedi. dili rahat bi kitap arıyorsan uzak dur derim. ilk dediğini okumadım.


  • tescillimarka  (23.03.14 19:36:20) 
bir tarihçi olarak önce klasik çağ'ı okuyun derim. devlet i aliyye de gayet iyi bir kitap pek karar veremedim.ikisini de alın gitsin. klasik çağ salt bilgidir, tıpkı tarih kitabı gibi. devlet i aliyye araştırmalar bütünüdür.


  • insomni4c  (23.03.14 19:46:23) 
sadecce adından yola çıkarak söylüyorum "klasik çağ" biraz daha mukayeseli bi bakış açısı içeriyo izlenimi uyandırıyo. diğeri ise daha içe dönük gibi.


  • dafaiss  (23.03.14 20:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.