[]

sırt ağrısı

epey bi süredir derin nefes aldığım zamanlarda sırtımın sol tarafında (kürek kemiği civarında sanırım) bi ağrı oluyor. anlayabildiğim kadarıyla kemikten kaynaklı bir şey değil kasla falan alakalı olabilir.

ne düşünüyorsunuz?


 
kifoz skolyoz vb gibi omurga eğriliklerin olabilir. yoksa bile fitness yüzme falan yapıp güçlendirmeye çalış.


  • iguanamvar  (23.03.14 17:32:37) 
bende de o sorun var yataktan olduğunu düşünüyorum.


  • bal dok yala  (23.03.14 17:33:15) 
iguanamvar, 3 sene evvel spora başladığımda hocam ''sende skolyoz başlangıcı olabilir bi doktora görün'' demişti. ortopediste gittiğimde de duruş bozukluğun var demişti zamanla düzeldi.

3 senedir de ara sıra ufak aralar versem de spor yapıyorum kısaca.

bal dök yala, yataktan derken?
  • reavelyn  (23.03.14 17:36:38) 
iyi bir yatağın ömrü 5-6 yılmış, benim yatak yaklaşık 7-8 yıllık ve bu kullandığım yatağı almadan evvelde aynı ağrılarım vardı yatağı değişince geçti.
şimdi gene biyerlerim ağrımaya başlayınca aklıma geldi ve yataktan olduğunu anladım. eskimiş yataklar bel,sırt,omur bir dünya yeri ağrıtıyor nefes alırken göğsüm ağrıyordu o kadar diyim. bu arada kalitesiz yataklar 1 sene sonra bile ağrı yapıyor. yani sırt ağrılarının nedeni olabilir düşün derim.

  • bal dok yala  (23.03.14 17:59:19) 
gecen sene ayni sorunu ben de yasadim, hala da tam duzelmedi. Nefes alamiyordum, ve epey bir hareketimi kisitliyordu. Uzun sure ders calismaktan, ozellikle laptop ile calismkatan, ve dik durmamaktan kaynakli oldugunu dusunuyorum. Fizik tedaviye gittim, durus bozuklugu ve kaslarda siklasma, egzersiz yapmama gibi sebeblerden olabilecegi soylendi. Fizik tedavide sadece sirt ve boyun bolgesine masaj yapildi. Turkiyeye donunce de annem masaj yapmaya devam etti ve sonrasinda biraz toparladim. Kisaca, masaja gitmeniz faydali olabilir belki..


  • ad infinitum  (23.03.14 18:40:21) 
tenis topuyla kendi kendine de masaj yapabilirsin: kalın bir mata sırtüstü yat. dizlerini bükerek ayak tabanlarını yere bas. tenis topunu, kürek kemiği civarlarına koy. omurgaya gelmesin hiç, dikkat et! kürek kemiklerini birbirinden uzaklaştır - yani karşında birini kucaklıyormuş gibi yap. kucaklamış halde topun yerini değiştir, ayaklarını yere basıp kalçanı hafif yerden kaldırarak. ve en bir acıdığı yeri bul. topu oralarda gezindir, yine kalçan hafif havada. böylece gövde ağırlığın topta olacak, var olan kulunçları açmak için etkili. küçük ve yavaş hareketler!


  • xlero  (21.02.17 12:22:23 ~ 12:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.