[]

Universite Basvurusu icin Noter Isleri

selam,

Isvicre'de master basvurularimi halletmeye calisiyorum. Turkiye'den aldigim lise diplomamin ve bazi baska belgelerimin "officially certified copy" ve "officially certified translation" lari gerekiyor. Bunlari yapabilecek kurumlari soyle siralamislar:

A Swiss public office responsible for the certification of documents (e.g. a cantonal chancellery) or a Swiss notary;
• The diplomatic or consular representation of the country of origin of the applicant in Switzerland or in a third country; • The diplomatic or consular representation of the Swiss Confederation in the country of origin of the applicant;
• Public offices in the country of origin of the applicant that are authorised to endorse documents with the Hague
Apostille.

Turkiye'de oldugum farz edilirse bu isleri halletmenin en kolay yolu nedir? Sanirim normal noterlerde yaptirdigim kopyalar ve yeminli tercuman cevirileri yetersiz kaliyor. Isvicre konsolosluguna mi gitmem gerekir? Veya bu Apostille damgasini almak icin neler yapmak gerekir?

tesekkurler.

 
İsviçre konsolosluğu hukuk bölümü size yardımcı olucaktır bence.


  • jpsartre  (23.03.14 14:51:13) 
Almanya icin ben soyle yaptim;

Butun belgelerimi kendim cevirdim ingilizceye, yeminli tercumanla anlasip oma sadece kase bastirdim, oyle olunca azicik para verdim.

Daha sonra direkt konsolosluga goturdum onay icin. bu ikisinin arasinda bir de notere goturmeye gerek yok. sen de direkt konsolosluktan yaptirmalisin isvicre noterini turkiyede bulamayacagina gore.

Ama simdi aklima geldi, belki fahri konsoloslar (tam adi boyle miydi hatirlamiyorum) da yapar bu islemi. alman konsoloslugunda belge basina 10 euro aliyorlar 3 belgeden sonra. isvicrede de vardir bu ama fahriler belki daha az falan aliyordur, sormak lazim.
  • letheavendangered  (23.03.14 18:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.