[]

Şu nesli devam ettirme isteği hangi gende?

"Neden çocuk yapılır" sorusunu açmak istemiyorum yeniden de şu ilk sırada gelen cevap olan "Çünkü neslimizi devam ettirmek istiyoruz, içgüdümüz gereği böyle" kısmını sormak istiyorum. Niye neslinizi devam ettirmek istiyorsunuz? İçinizden mi geliyor?

Neslime bakıyorum ben, bir olayı yok. Ortadirek gelmiş, ortadirek giden bir nesil. Hani, idealist yaşamış, idealleri ile devam etmiş ama öyle çılgın atan bir tarafı da yok, kendince yapması gerekeni yapmış. Onlar olmasaymış aynılarını başkaları da yapabilirmiş. Ailenin çocukları ölse sonra fetret devrine girmeyecek ülke; öyle çılgın atan güzel, zeki, vb. genlerimiz de yok ki süper üstün ırk falan çıkaralım. Niye sülalemize hanedanmış gibi davranıyoruz? Metrobüs kullanan bir insan olarak niye genlerimi gelecek nesillere aktarmak istemeliyim? Burada aklıma tek bir şey geliyor, o da diyalektik. Çünkü normal olmadan, normal üstü ve altı olamaz. Ortalıkta salak salak dolanan bizim ortalama nesil olmalı ki üstün yetenekli olanların üstün olduğu anlaşılsın. Herkesin üstün olduğu bir dünyada aslında kimse üstün değildir. Ya da şu da olabilir: Tüm bu normal görünenler aslında birleşerek dünyanın mucizelerini oluşturuyorlar.

Rahmetli dayım evlenmedi, çocuk da yapmadı; adam temiz temiz gitti işte. Arkasından bir iki kardeş ve yeğen ağladı, o kadar. Kimseye derdi tasası olmadı, eğlendi hep kendince, istediğini yaptı, kendi istediği hayatı yaşadı ve gitti. Çocukları olsa dünyayı değiştirip daha güzel bir yer yapmayacaklardı çok büyük olasılıkla, onlar da bizim gibi metrobüse binen insanlar olacaklardı. Olsalar olsalar bir kelebek etkisinin, kelebek kanadı kısmı olurlardı. Onu da başkası da olur. Bu durumda dayım ürese ne, üremese ne? Hatta 10 yıl eksik yaşasa ne, fazla yaşasa ne? Hatta şu da var ki insan nesli yaşasa ne, yaşamasa ne?

Konu ile ilgili bilimsel çalışmalar bir şey sunuyor mu? Zaten kaynakları kaldıramayacak bir insan nüfusu var. Birtakım bilimsel çalışmalar 1.5 milyar insandan fazlasının yaşamaması gerektiğini, hatta çevre için ölmesi gerektiğini söylüyor. Soyumuz tehlikede olmadığı gibi, doğal avcılarımızı öldürebiliyoruz. Doğa gereği hem av hem avcı olmamız gerekirken, doğal yolları alt ettik. Bir şekilde avcı basamağına yükseldik ama bir yandan tersine evrim yaşıyoruz.

"Evlat sevgisi hiç bir şeye benzemez" kısmını anladım da insan bilmediği bir şeyin özlemini duymaz. Evlat olduktan sonra ancak o sevgi yaşanabilir. Aynı bilimsel çalışmalar sevişmenin her aşamasının çoğalmayı kolaylaştırması yönünde olduğunu söylüyor ama bu neden böyle? "9 ay bu karnındaki şey hayatını burnundan getirecek, sonraki ilk 3 yıl uykusuz geçecek, o yüzden şimdi torpil yapıyorum, çılgıncasına zevk al. Sonrasında da sanki yaratıcısıymış gibi davran" diye mi olmuş bu? Hangi gende var bu nesil devam ettirme isteği, bende mi eksik o gen?

Ergen gibi konuşmuş olabilirim. Yaş 30 oldu, 20 yıldan beri bunu anlayamıyorum. Hakkaten algılayamıyorum. Bu konuda 10 yaşında ne düşünüyorsam, hala onu düşünüyorum. Büyüyemedim bir türlü. Nasıl da dolmuşsam bu kadar yazı çıktı. Bir yandan da üzülüyorum, çünkü çevremdekiler bir akıma kapılmış da gidiyorlarmış gibi geliyor. Biri "Hamileyim" deyince, "Tebrikler. Sevişince o oluyor zaten, ne bekliyordun ki" diyesim geliyor. Belki de o akıma kapılıp gitmek gerek. Artık bir şekilde dışımdaki dünyayı anlamak istiyorum Amacım trollük değil, gerçekten algılamak istiyorum. Bir yardım.

 
felsefik olarak: insan aşırı kibirli bir hayvandan başka bir şey değildir.

Tıbbi olarak: östrojen cinsiyeti belirleyen hormon, cenin 3 haftalıkken(di sanırım) cinsiyetsiz oluyor, daha sonra xx ya da xy genlerine göre östrojen ya da testesteron salgılanıyor.
Östrojen iyi bişi, meme yapıyor, popo yapıyor, kuku yapıyor. Aynı zamanda nasıl olduğunu algılayamadığım şekilde çocuk isteği yapıyor falan..

öeh... tıbbi kısım hiç eğlenceli değil.

Ben insanların aşırı kibirli hayvanlar olduğunu, bazı değerleri salak saçma nedenlerle şişirip b.kunu çıkardıkları yönündeki savımı çok güzel buluyorum. Katılan?
  • anonymice  (23.03.14 11:41:22 ~ 11:44:13) 
Sosyal normlarla alakası yok. Biyolojimiz üremek üzerine programlı. Hormonlarla alakalı. Basit şekliyle, ürediğin için beynin seni mutluluk hormonuyla ödüllendiriyor.

-- Ekleme
Onun dışında doğum kontrol yöntemlerinin doğru uygulanmaması (hala geri çekerek korunduğunu sanan gerizekalılar var)

Dinlerin (ve haliyle dindar ülkelerin) çoğalma ve iş gücü isteği sebebiyle müritlerinin beynini yıkaması ve çok çocuk yaptırtması. (en az üç çocuk)

Evlenen insanların üzerinde sosyal bir baskı hissetmesi veya bebeği evliliği hareketlendirmenin bir yolu olarak görmeleri

gibi nedenler insanların hala çocuk doğuruyor olmasının sebepleri. Ayrıca kimisi de ardında bir şeyler bırakmak ister, hiçbir şey bırakamazsa bari çocuk yapayım diyebilir. Bunun dışında "anlayamazsınız" diyenlerinki tamamen hormonla alakalı. Yoksa çocuk yetiştirmek vs. bunlar zevkli, tamamen mantıkla yaşayan(full rasyonalizmi övmüyorum)insanların yapacağı şeyler değil aslen.
  • Beckwith  (23.03.14 11:44:19 ~ 11:48:28) 
Ben de insan olarak aslında çamaşır makinesinden biraz daha karmaşık bir makine olduğumuzu düşünüyorum. Nasıl ki bir çamaşır makinesi de başka bir çamaşır makinesini anlayamaz, birbirimize de aynı nedenle anlamıyormuşuz gibi geliyor.

Programlamanın gerçekten bir şişirme etkisi olduğuna inanıyorum, bazı konularda kendimizi çok abartıyoruz. Bu o konulardan biri olabilir gerçekten ya da daha basitçe öyle kodlanmış da olabiliriz. Rasyonalist olmadığım gibi genelde de kalbini izleyen güruhtayım ama bu konuda kalbim bir şey demiyor, hatta "404 not found" deyip beyne yönlendirme yapıyor. Ben de üretim hatasıyım sanırım.
  • aychovsky  (23.03.14 11:51:48 ~ 11:52:54) 
Bu istegin salt uremekle alakali oldugunu dusunmuyorum. Cinsellik bir haz mekanizmasi bence. Nasil ki hosumuza giden tatta meyve pasta ve cikolatalari yemek bize haz veriyor da vitamin denilen seyi dusunenimiz cok azsa buda oyle bir sey. Ama insandaki ureme bolumuyle haz nasil iliskilenmis onu ben de bilmiyorum. Evrim diyorum ben buna. Bu haz yuzunden genelevler porno sektorleri kurulmus. Bu cinsel haz sanayii hormonlarla alakali bir sey.


  • filipis  (23.03.14 12:04:42) 
ortalama insanız diye ürememiz çok da matah değilse, ortalama insan olarak yaşamamız da pek matah bişey değil o zaman? insanlara 30'a kadar filan bi şans verelim, metrobüs kullanan maaşa talim eden bireylerin hepsini gaz odasına doldurup yok edelim? işsizler zaten kendini atsın, gaz israfı.
han soyunu devam ettirip neslişah diye isim koymak için istemiyorsun ki çocuk yapmayı (östrojen tavan bi hatun olarak yani, ben istemiyorum en azından) "ortalama" bi insan olarak yapabileceğin daha senden, daha emek, ürün başka bişey söyle onu yapalım? senin bir parçan büyüyüp birey oluyor, onu sen eğitiyorsun, karşılıksız seviyor, emek veriyorsun (evet ben sevdiğim bi projeyi yaparken bile heyecan duyan insanım çocukta nasıl duymayayım) aşırı kibirli bir yaklaşım olarak da değerlendirmiyorum dediğim gibi adı neslişah hanzade olmayacak zaten, çocuk yapınca kasım kasım kasılıp kurum satmayacam kime ne arkadaş, başarı mı çocuk yapmak? sevişince oluyor zaten malum... 2 sene uykumdan olcam en az mesela, bedenim, psikolojim yıpranacak, maddiyatım göçecek, sorumluluktan ölecem, şu bu bunun neresi kibir? yaratıcısıymış gibi davranmak bir yana çocuk olunca bütün otorite, hayatının kontrolü ona geçiyor üzgünüm, ama ya anne diyor dahası var mı? hele bir kadın için 9 ay öyle bir mucizeye tanıklık etmek, rahminin, memenin, 11-12 yaşından beri her ay kanamanın anlamını yaşamak önemli değil mi? tüm bedeninle her ay buna hazırlanıyorsun ve nasıl bunu inkar edebiliyorsun bilmiyorum, yani hayır yaşamayacaksak uğraşmayalım arkadaş ergenlikten sonra aldıralım hepsini hiç derdini çekmeyelim. her 28 günde bir 20 senedir bu ne...

  • niye ama  (23.03.14 12:31:01) 
Bu konuda bir kararım var: Uzun süreli bir ilişkim var ve bayıldığım şeyler olmasa da akışına bırakıp gideceğim ve bunun beni nereye götürdüğünü göreceğim. Bu yeni bir şey değil, çocukluğumdan beri böyleyim. Gerçekten anlamak istiyorum, bu konuda samimiyim. Tabii ki benimle aynı görüşte insanlar olduğunu duyunca "Yaşasın, yalnız değilim" diyorum ama beni de taşlayabilirsiniz, taşlayın da ama anlamamı sağlayın.


  • aychovsky  (23.03.14 12:35:12) 
@niye ama, çok teşekkür ederim. Biraz bir şeyler anladım ve bunu "Yaşamın mucizesi" olarak tanımlayabiliyorum; böyle bir his yaşamak isterim.

Yalnız işsizler ya da metrobüsle ilgili, "Metrobüs kullanıyoruz, o halde ölmeliyiz" anlamında değil, şu anlamda söyledim: Dünyayı değiştirirken hiç bir şey yapmayan, çok az şey yapan insanlar. Yoksa amacım olayı paraya bağlamak değil, zengin olup da varlığının bir anlamı olduğunu düşünmediğim insan çok. Bunu sınıf farkı açısından değil de "Gündelik hayatta hengameye giden insan" anlamında söyledim. Demek istediğim "İnsanları öldürelim" kesinlikle değil, yaşama hakkının kutsallığına inanıyorum ama "henüz olmayan bir insanın bir hakkı var mıdır" konusunda çekinceliyim.

Regl sıkıntısı çeken bir insan pek değilim, sadece çok yoğun günlerde nadiren altına işiyormuş hissi oluyor. Bunun dışında bir ağrı mağrı çekmiyorum, bu yüzden de onu bir yük gibi görmemiştim hiç. Aklıma da gelmemişti, "Oluyoruz, geçiyor işte" diye bakıyordum. Şunu da anlatmak isterim: yaptığım reddetme değil, "Bu var da reddediyorum" değil, belki fizyolojik olarak öyledir de psikolojik olarak bunu bulamıyorum içimde. Sorun orada zaten. Nasıl yeniden bulunur bu bu kafayla diye soruyorum. Hormon da saydırdım arada, bir eksik görünmüyor ama bilemedim işte.
  • aychovsky  (23.03.14 12:44:42 ~ 12:52:35) 
Laan deme oyle yaa, bu sira , deli divane minicik minicik bebekleri koklayasim geliyor.
Osurunca guluyorum, burnumu sikinca sebeklesiyorum falan.
Ki ben cocuk sevmezdim, hey yavrum heyy.
Hormonlarini baskilama :)

Koltuga cikmak icin ikinan bi zipiri izleyip tam aglayacakken caktirmadan popodan ittirerek , kendi cikti sanmasini , mutlu olmasini izlemek kadar gercek bir sey var mi su yalan dunyada hii?

Mevsimim gelmis.

Metrobuse binecek kismi icin ise, umuttur minicik bir bebegin gulucu dusunme oyle.

Ay ben cok duygusalim, noluyo bana ??
  • cecilia  (23.03.14 12:48:37 ~ 12:51:55) 
Sen normele mensup diilsin Ayçacım. Önce bunu gafana bi yaz. Keşke normelin mensupları senin gibi olaydı. Normelin mensubu ne bunnarı düşünebilir, ne de bu şekilde kayda geçirebilir. (Lütfen sözlükte bi başlık bul ve bunnarı oraya yabıştır. Döktürmüşün gene!)

Senin gibi bir zekânın ve aklın, çocuk yetiştirmeyecek olmasına üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyo. Senin yetiştireceğin çocuk farklı olurdu. Ama senin fabrika ayarlarında, annelik içgüdüsü switch'in off gelmiş. Belki de sana yüklenmiş başka bi misyon var. Gendi çocuğunu yetiştirmeyeceen ama bu sayede, alanında çoğiy olup bissürü öğrenci yetiştirecen ve onnardan biri hak-ket-ten süper star olacak!

Gâvurun bi lafı var: Ordinary people can achieve extraordinary things. Bunun olabilmesi için, başlarında bir liderin olması gerekiyor. Ama tam mânâsıyla bir lider.

Benim kaldığım evde, karşı odamda Çinni bi herif var. Baksan, ne lüzumsuz bi herif la bu! dersin. Ne geldiği belli, ne gittiği belli, ne varlığı belli, ne bir selam, ne bir haber! Gölge kimin, ruh kimin, hayâlet kimin bişey beyle.

Bigün bunu mutfakta yakasından toplayıp buzdolabına yapıştırdım. Kimsin la sen? Ne iş görüyon? didim.

Bi tane proje var. Güneşin nası çalıştığını annamaya uğraşıyo bu proje. 50 Sene önce başlamış, bi 50 sene daha sürecekmiş. (Oha!!!) Başarılı olursa o proje, güneş nası enerji üretiyosa, onu taklit edebilecekmişiz. Bu dallama da o projede computer modelling yapıyo. Nobel çıkar mı la bu proceden? didim. (Benim zekâ anca buğadar! Nobel varsa iy, Nobel yoğsa iy deel!) Acı acı ve olgun bi şekilde gülümsedi. Bu bir ekip işi, bundan Nobel çıkmaz ama bizim derdimiz Nobel diil! dedi. Hani taş ustasına sormuşlar, naabiyon usta? Taş yontuyom demiş. Bi başka taş ustasına sormuşlar, naabiyon usta? Duvar yapıyom demiş. Bi başkasına sormuşlar, Katedral yapıyorum! diye cevap vermiş. Bizim bu ruh da, katedral yapıyo lan bildiğin! Ama baksan geriden, küpkülüstür bi arabaya biniyo, 1500 dolara filan alırsın o arabayı, gece saat 10 gibi bi tas çorba içiyo, gereksiz mi gereksiz, ruhsuz mu ruhsuz bi mahlûkat!
Bi daha gece saat 11'den sonra çamaşır kurutma makinesini çalıştırıp benim asâbâtımı bozma! demiş olduğuma, hem utandım, hem üzüldüm!
  • compadrito  (23.03.14 12:53:07 ~ 13:06:13) 
@cecilia Çok güldüm valla. :))) Belki very big cat you'sundur ve Mart ayı etkilemiştir. Bahar, ortalık çiçeklendi, herkes koşuyor, oynuyor falan.


  • aychovsky  (23.03.14 12:54:37) 
@aychovsky benim bir ilişkim yok, olsa ve de adam da isterse ancak çocuk düşünürüm hiç öyle evet çocuk yaparım ben bu adamla diyecek kimse de yok. yani ayy hormonlar, aman neslimiz ve tüm o yazdığım destansı paragrafa rağmen, östrojen tavan da olsa, içgüdülerle ölsem de yine de aklımı yemiş bitirmiş değilim :D sadece kadın olmanın en mükemmel yönlerinden biri doğurabilmek (tek değil, doğurmadan da çocuk yetiştirilebilir, çocuk yapmadan/yetiştirmeden de harika bir kadın olunur vs bunları hiç yadsımıyorum) hatta hatta kadınla erkeğin neredeyse eşit şartlara imkanlara sahip olduğu şu çağda, sadece kadınlara mahsus bu büyük doğurabilme mucizesine yine kadınların reddiyeler düzmesi bana ilginç geliyor.

elbettte gaz odası öldürelim o zaman derken kinaye yaptım canım..."henüz olmayan bir insanın bir hakkı var mıdır" diyorsun ya yahu napalım? dünyayı mı kurtaralım her birimiz??? olacaz da ne yapacaz? olmak nedir? maddiyat bence de değil de..nedir yani? "olmak?" bir biyolog olarak o zaman derim ki en çok çocuk yapma hakkı ekosisteme hiç zarar vermeyen hiç karbon salmayan, yeşili katletmeyen, çocukları için de yaşanabilir bir dünya bırakan amazon yerlilerinin filan bence onlar "olmuş"

ben de regl'i sıkıntılı yaşamıyorum. kast ettiğim o değildi. bedenin her ay buna hazırlandığını kast etmiştim. yük olarak değil...bedenini dinlersen -bence- tüm o dalgalanmalar arasında hormonal döngün çok büyük rol oynuyor.
  • niye ama  (23.03.14 13:01:06) 
@compadrito Yalnız okudukça ben analıktan-babalıktan ayrımından saptım, ana fikire giden kavşağını 1 km önce geçtim ve resmen Çinli oda arkadaşını çattırı çattırı kıskandım. (Bu arada kıskançlıktan değil de heyecandan kafamdan bir çıt sesi geldi hakkaten, damar falan kırdım galiba) Sorsana optimize edilecek bir şey var mıymış? Gerçi şimdi o sorumluluğu da almak istemem, %1 hata yaparım dünya yok olur falan.

Durum şu ki aseksüel bir adet karşı cins çok yakın arkadaşım var, adamın hayali ben dul kalacağım ve çocuk sahibi olmayacağım. Sonra dul kalınca onunla yaşamaya başlayacağız ve ilaç saatlerini birbirimize hatırlatacağız falan.
  • aychovsky  (23.03.14 13:07:48) 
Bu çıt sesi normel mi şindi? (Herif bana bunu annattığında, benim de kalb atışlarım hızlandı!) O porocede çalışannarın senden ne üstünlüğü var? Onnarın yaptığı işi sen götünnen yapan qız! Sen normele mensup olabilin mi hiç!!!


  • compadrito  (23.03.14 13:13:41 ~ 13:17:20) 
@niye ama, o gazla yazılmış paragraf gerçekten kafamdaki boşluğun bir kısmını aydınlattı. Umarım birgün ben de "mucize"yi görmeyi başarırım.

@compadrito adam daha zekidir (ki bunlardan çoook tanıyorum), temeli daha iyidir, daha konsantre çalışkandır. vardır bir şeyi. ben gidem iki makale okuyup gelem bari.
  • aychovsky  (23.03.14 13:22:43) 
Sss ( noktali bu harfler hep)

Annem de senin gibiymis.
Ben ilk cocugum.
Anneme beni verince, bir de valla gerizekali da olabilir olmayada bilir iyi bak dedikleri an vahiy geldi cok sevdim seni omrum boyunca anne bile diyemeyecegin ihtimalini hic umursamayarak diyo.

Cocuktan nefret eden annemin kucagina ozurlu olma ihtimali cok yuksek bir cocuk koyunca annem anne olmus dusun.
Hamileyken degil yani.

Gulma giz bana kedi medi degilim, sipalar cok sevimli. Allam birini kacirip eve getiricem o olacak.
  • cecilia  (23.03.14 13:26:54) 
Hee, çok zeki! Pazar sabahı saat 8 buçuk şindi! Seninki duja girdi! Zekâsına tükmük attığım!


  • compadrito  (23.03.14 13:30:02) 
@cigerdelen Genelde materyalizme yakın bir insan olduğum doğru ama seni ne böyle yaptı dersen, bir fikrim yok.

@cecilia: Doğru diyor olabilirsin. Bizim kuzen de "Bu çocuğu istiyor muyum, istemiyor muyum" diye ağladı durdu. Sonra bir şekil "Prensesime hava çarpıyor, pencereyi kapat" noktasına geldi.
  • aychovsky  (23.03.14 13:35:47) 
@cigerdelen: "Herkes kendine baksın"'dan ziyade "Niye bunlarla uğraşıyoruz ki" temelli idi. Ya da "Biz öleceğiz, bundan sonrası ne" değil de "Topluca herkes ölse dünya açısından ne fark eder ki" gibi .

@compadrito: Adam "Erken kalkan yol alır" felsefesini benimsemiş işte, o da bir fark. Sonuçta biri Pazar sabahı beni kaldırmaya kalkarsa cinayet çıkmaz ama o gün murdar olur.

@o da olur: Ne diyeceğimi pek de bilemedim açıkçası ama arkadaş birinin genlerini seviyorsa vardır bir nedeni. "Sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevecek değil ya" noktasına getireyim, bakalım ne olacak.
  • aychovsky  (23.03.14 13:43:59) 
Topluca herkes ölse dünya açısından ne fark eder ki

www.haberturk.com
  • compadrito  (23.03.14 13:55:17) 
İşin özü, ne denilirse denilsin bu ayı gibi adamın ufacık bir bebenin popsunu yeme güdüsünü engelleyemiyor.

Popo gibisi var mı ya.
  • anonymice  (23.03.14 14:12:10) 
Freud o konuda güzel şeyler söylemiyor, anal takıntılar, saplantılar falan diyor da onu kim beğensin. Popoyu ısıran olmamış, kıskanmış, teoriyi aradan çıkarmış :P


  • aychovsky  (23.03.14 14:21:23) 
Bir yandan da aslında o da var. Ortalama mortalama diyorum da atıyorum ki Einstein'ın anası babası Bilimler Akademisi Mezunu değil, işçi. Dışarıdan gayet sıradan görünümlü ama nasıl genler denk gelmişse artık, bir şekil Einstein çıkmış da işte kaç milyarda bir. Ya da Beethoven'ın kendi kusurları kadı kızını zaten solda bırakmış ama adam Beethoven. Marie Curie desen öyle de nasıl denk getireceksin kısmı sorun.


  • aychovsky  (23.03.14 14:49:05) 
Yannız Albet abinin, ''dehâ sebattır!'' diye bi lafı var. O lafı yabana atma...


  • compadrito  (23.03.14 14:52:56) 
Bir de onun "Deha %1 yetenek, %99 terdir" lafı var ki "Ne işim var duyuruda" adlı başka bir iç tartışmanın konusu.


  • aychovsky  (23.03.14 14:56:57) 
one percent inspiration ninetynine percent perspiration, Thomas itnesinin lafı diil miydi yav?


  • compadrito  (23.03.14 15:03:02) 
Albert da "1% talent, 99% hard work" demiş. Ben yeteneği buradan alıp, teri oradan almışım. Bir de Albert o kadar şiirsel ve catchy söylememiş.


  • aychovsky  (23.03.14 15:09:43) 
nesli bıraktım ben kendi varlığımı bile idame ettirmede zorlanıyorum şu anda. mezun olsam nee, olmasam ne. ayda 10.000 tl maaş alsam ne almasam ne. ne kadar boş/gereksiz geliyor kulağıma anlatamam. yemek yiyip orda burda birkaç fotoğraf çektirip ölüp gidicem. ekosisteme bıraktığım atıklarımdan başka hiçbir faydam olmayacak dünyaya. kendime faydam ne olabilir diye düşünüyorum. kendim neyim ki zaten şu 'ben' dediğim ve adına konuştuğum bazen çok uzak bi 'şey' gibi. kendi varlığıma mana bulamazken bir de bebeğe mana bulmakta zorlanıyorum. tüm bunlara rağmen mutlu olabilen insanları kıskanıyorum.


  • blossom  (23.03.14 15:47:14) 
Hakkaten, bir de işin kendimi toplama kısmı var. Yine de kendime dışarıdan başka bir insanmış gibi bakmak eğlenceli oluyor be ya. Tabii böyle söyleyince çoklu kişilik bozukluğu gibi değil de daha çok kendine bakıp "Aferin, nereden aklına geldi kız" ya da "Mala bağladın yine, toparla arkanı" demek ilginç geliyor ya.


  • aychovsky  (23.03.14 15:55:49) 
o dediğinin adı metacognition Ayçacım.

yukarı yükselip gendine bakıyon...
  • compadrito  (23.03.14 15:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.