[]

Kürtler-Apo

Epey karışık olacak şimdiden özür diliyorum.

Öncelikle benim farkettiğim kadarıyla kürtlerin yarısından çok daha fazlası Apoya karşı sempati duyuyor, yoksa ben mi yanılıyorum ? Aynı şekilde bir o kadarı da Atatürk'ü hiç sevmiyor. Sizin gözlemleriniz nedir bu konuda ?

Peki kürtlerin konusu her açıldığında bahsettiği dersim, zilan deresi katliamları hakkında tarafsız gerçekleri nerden edinebilirim. Yani şark sorununun başı ne zamana dayanıyor ? Bundan sonra barış mümkünse ne şekilde olmalı? Kürtçe eğitim hakkında düşünceleriniz nedir ve İzmir'i neden bu kadar çok seviyorlar ? Yani çok sevdikleri topraklarından ayrı oldukları için İzmir'de çok mutsuz olduklarını düşünmüyorum.

Nasıl olcak bu işler kaptan ?

 
hahayt faşo'ya bak. biz de kürdüz. apo'yu takmıyoruz atatürk'ü de sevmiyoruz. dersim olayı zaten başlı başına sevmemek için neden. vergi içinmiş. ulan osmanlı'da kürtler vergi vermiyor kral gibiydi demek için tarihi başka organlarından okuyor olması gerek. pkk, kürt sorunu varsa köyü toplayıp dışkı yediren yavşak komutanlar yüzünden, kitap, sinema, şiir, kürtçe isim koymayı yasaklatanlar yüzünden.


  • mayeskuel  (23.03.14 11:03:33 ~ 11:07:26) 
tomofilli hasan'ın söylediklerini dikkate almayarak araştırmaya başlayabilirsin. çünkü kendisi hem bütün türkler adına konuşuyor hemde konudan bihaber. sen ona bakma. tek bi kaynaktan değil bi çok kaynaktan oku. örneğin bi konuyu 2-3 farklı kaynaktan oku.


  • kambocya diasporasi  (23.03.14 12:07:10) 
kürtlerin tamamı terörist olmasa da %99'u ayrılıkçıdır amma silahlı amma silahsız ayrılıp kürdistan'da yaşamak ister ve apo'yu sever.
fakat ayrılacak göt kendilerinde yoktur çünkü ayrıldıktan sonrasını tahmin edecek kadar zekaya sahiptirler.
hem dereden geçeyim hem sikim suya değmesin kafasındadırlar
o topraklar bizim derler ama o topraklarda yaşamazlar, ülkeye katkı veren şehirlere göçüp balinanın üstündeki minikler gibi yaşarlar.
dövlet onlara bahsın diye şımarık çocuk gibi ilgi çekme amaçlı eylemler yaparlar

ayrıldıktan sonra bunlara bakacak bir devlet olsa zaten çoktan isyan edip ayrılmışlardı ama ırak dahil parasını vermeden bunlara değil elektrik su bile vermez o yüzden kardeş kardeş yaşıyoruz.

ne olucak dersen, basit.
bi bok olmayacak, bunlar ülkenin ergenleri diyebiliriz. evi terkedicem, intihar edicem derler bi bok yiyemezler.
aşırılar tepede uçak yokken dağ yolunda çevirme yapacak, şehirde kepenk kapattıracak sonra asker gelecek öldürecek onlar askeri öldürecek
yuvarlanıp gidicez ta ki birileri bunlara "hadin gidiyoz bakıcaz size" diyene kadar.

katliam dedikleri de sürekli isyan edip ellerine almaları. bakma ağladıklarına.
  • azizakin  (23.03.14 12:30:23) 
90'lı yıllarda bebek olan kürtler babalarından duyduklarını saçmalamıyor mu burada, sanki hepiniz dışkı yediniz. birebir tadını almış gibi konuşuyorlar mikro faşistler.

5 sene dersimli alevi bir kürt ile aynı evde kaldım, son derece dostuz kendisi ile. Atatürk'ü sever, kendileri üzerinden siyaset yapanlardan da nefret eder dersimliler haberiniz olsun. Okuma yazma oranı en yüksek dersim'de ise sebebi atatürk'tür derler.

provokatör bölücülere duyurulur.
  • uhud savasinda dusmana tur bindiren adam  (23.03.14 12:47:41) 
tomofilli hasan, azizakin ve uhud savaşında düşmana tur bindirsen adama kesinlikle katılıyorum, az bile yazmışlar. ama ben konuşursan bu bölücülere, bu teröristlere küfür ederim olmaz o yüzden. dersim dersim diye ötüyorlar, peki devletin ne yapmasını bekliyorlardı? Atatürk "tamam bu ülkeyi zar zor kurduk ama napalım sikin ortalığı viran eyleyin" mi diyecekti? Bugünkü kürtleri görünce zamanında az bile yapmış Atatürk diyorum. Birde bu uçağın bombalama meselesi var bilmemne kaç metre yüksekten uçarken ülkeye kaçak bir şekilde terörist görünümlü insanların giriş yaptığını görüyorsun. Her şeyi geçtim bir ülkenin sınırlarını ihlal etmek suçtur. Ki girenler terörist yuvasından terörist gibi giriyorlar. Aynı şekilde kalekola da karşı çıkıyorlar. Neyse daha fazla yazarsam kahpe diyeceğim köpek diyeceğim küfür edeceğim. Yaşanmaz bunlarla. Bunların genlerinde bu bölücülük olduğu sürece olmaz.


  • iorveth  (23.03.14 13:53:49) 
He tabi birde o kadar dersim dersim diye ötüyorlar bugün chp nin 4 te 3 ü tuncelili, dersimi kürt. Madem mağdurunuz ve gururlusunuz ne işiniz var o partide?


  • iorveth  (23.03.14 13:58:04) 
faşoların dikkatine, dersim dediğiniz yerdeki kürtler zorla kıbrıs'a veya başka yerlere kovuldu. acaba ondan olabilir mi?


  • mayeskuel  (23.03.14 14:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.