[]

Bilgisayar formatı için gerekenler

selamlar. sitede arama yaptım ama bulamadım. gözümden kaçmışsa özür dilerim şimdiden. ben bilgisayarımı formatlayacağım da, yalnız hiç tecrübem yok bu konuda. nasıl format atıldığını google da aratıp öğrenirim, çok zor birşey değilmiş sanırım ama sonrasındaki driver yükleme olayı konusunda biraz korkuyorum. ben bilgisayarın hangi driverlara ihtiyaç duyduğunu nasıl bulabilirim. öyle bir program var mı mesela programı çalıştırıyorum ve ses kartımdan anakartıma hepsinin modelini adını falan söylüyor? eğer varsa adlarından google da aratıp bulabilirim sanırım driverları. mümkün müdür? bir de özellikle hangi bilgisayar donanımlarının driverlarını bulmam gerekecek? bilgisayarım pc. hiçbir donanım cd m yok.teşekkürler şimdiden, umarım yardımcı olursunuz.




 
program: everest

driver'lar ise masaüstü ve toplamaysa bilgisayarınız tek tek google yardımıyla bulabilirsiniz aratıp, dizüstüyse direk modeli + driver yazarsanız google'a rahatlıkla bulabilirsiniz kanımca..
  • dambil  (27.05.09 18:15:04) 
yeterli bilgi ve donanıma sahip değilseniz driver yüklemek format işleminden zordur çoğu zaman. fakat elinizde gereken cd'ler olduktan sonra pek sorun teşkil etmez. öncelikle elinizde üzerinde "mainboard" yazan anakart cd'sine sahip olmanız, otomatik setup'u vasıtasıyla ethernet-ses kartı-ekran kartı(onboard ise) direkt kurulumuna yardımcı olacaktır. en basit yöntemi de budur. gereken cd'lerin elinizde bulunmadığını varsayarsak pc'niz şu an çalışır ve driverları tanımlı haldeyken tüm driverların yedeklerini alabilmeniz için size bir program önerebilirim. Driver.Magician.v3.28.. kullanımı kolay bir programdır. Yedeklerinizi ister zip ister setup.exe şeklinde alabilir bu dertten de kurtulursunuz. programı bulamazsanız: fly_emirates[at]msn[dot]com ekleyin göndereyim.

kolay gelsin..
  • hasnicktir  (27.05.09 19:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.