[]

İzmirli arkadaşlar, yer yön bilenler, bir bakıverin lütfen!

Merhabalar,

Yarın itibariyle İzmir'e taşınıyorum ve Salı günü de işbaşı yapacağım. Ne var ki, İzmir'i hiç ama hiç bilmiyorum.

Torbalı'daki müstakbel işyerimin servisi varmış ancak, yanında kalacağım nişanlımın Bostanlı'daki evine ne kadar yakından geçeceğinden emin değilim.

"Anadolu Caddesi'nden geçer." dediler ama söz konusu cadde çok uzunmuş, dolayısıyla alakasız bir yerden dönüyor olabilir.

Bostanlı - Torbalı arası ulaşımı, kendi aracım dışında nasıl sağlayabilirim? Bu yönde günlük giden ve carpooling yapan, yapmak isteyen insanlar bulabilir miyim?

İşin gidişine bağlı olarak; birkaç ay içerisinde Bornova'dan bir ev alabilirim (işyerime göre, ev için seçebileceğim optimum semtmiş), ancak en azından bir süre için bu ulaşım konusunda bir çözüm üretmem gerekiyor.

Zaten her gün giden gelen varsa, benzinine de seve seve ortak olurum.

Hem yeni taşınıyor olduğum şehirde yeni insanlar tanımak, arkadaşlar edinmek de istiyorum. Arkadaş ilanı gibi oldu ama ulaşımı iyi taktım ben kafaya :)

 
doğru cevap değil ama yarın işe gideceksin ve saat 12'de nasıl gideceğim diye mi soruyorsun?

bornovadan ev alma. servis nereden geçiyotsa ona göre alman daha mantıklı. bornovada öğrencilerden dolayı evler çok pahalı. yakın olmasıın da bi anlamı yok.

bence en doğrusu servis ile gitmen. ama şu saatte sana nasıl diyeim ki anadolu caddesinde şurada dur servis geçiyor. nereden geçtiğini sen bile bilmiyorsun ki.
  • ben smyrna  (22.03.14 22:32:21) 
Yarın değil, Salı günü işe gideceğim. PAzartesi günü de gidip detaylı olrak elbette öğreneceğim. Ev konusu için acelem yok ancak orasaının yakın olacağını söylediler. Teşekkürler.


  • eeeh  (22.03.14 22:35:02) 
Anadolu caddesi dedigi otoban degil mi yahu, simdi zaten once bostanlidan anadolu caddesine cikman lazim. O da mesafe olarak fena sayilmaz. Yani en iyi ihtimalle yeni girne denen yerden gecer o, oraya gitmen lazim. Bu saatten sonra taksiyle oraya kadar gidip oradan servise binmek sanirim. Tam nerelerden geciyormus bilsen soylerdik :s ayrica bostanli birakilip bornovaya gidilmez, mahallemize hosgeldin :)


  • kerbeee  (22.03.14 22:37:31) 
Bornova optimum falan değil ki bostanlı torbalı arası direkt izban var tek vasıta 2 liraya gidiyorsun. Bornova'da evler de güzel değil zaten evka 3 falan güzel ama çok uçuk. Eğer iş yerime yakın olsun dersen gaziemir daha yakın. Bostanliya yakın olsun dersen direkt orada kal servis veya izbanla gel git. Bornova cidden güzel değil. Hayirli olsun inşallah seversin :)


  • Lim5  (22.03.14 22:40:48) 
Aaa izban baglanmis mi torbaliya, iyiymis. Ama nerden binecek, nergizden galiba. Orada nerde inecek, indikten sonra nasil gidecek isyerine? Servisi ogren sen bence :)


  • kerbeee  (22.03.14 22:44:22) 
Öncelikle Torbalı'da çalışmana ragmen Bornova'da ev al, optimum semt orasıymış diyen kişiyle irtibatı kes.
Torbalı'da çalışacaksan işime de yakın olsun diyorsan Gaziemir'den alacaksın evi.Bostanlı'dan ancak izbanla torbalıya gidersin oradan da taksi yaparsın. Minibüs falan girmez o fabrikaların olduğu yere.

Hele ki Philip Morris ise fabrikanız o kısıma giden minibüs de yok zaten.
JTI gibi yolun üzerindeyse bir nebze gene yoldan inip yürürsünüz içeri. En iyisi servise yardırın.

Bu iki fabrika iyi bilinir ondan örnek verdim.
  • squarrel  (23.03.14 00:12:23 ~ 00:13:15) 
Hocam torbalida calisicaksan ordan ucuz ev kirala. Haftasonlarida bornova, gaziemir, alsancsk elbette karsiyakaya bostanliya gel. Tren ile nergizden torbali 90 dakikadan asagi surmez gunde 3 saat kaybetmek sacma. Isiniz hayirlisi olsun.


  • kup tuz  (23.03.14 02:30:56) 
İşim dolayısıyla bir süre karşıyaka-torbalı arası mekik dokumuş biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.

Öncelikle torbalı izban ulaşımını burdan takip edebilirsiniz. ÖzetleAziz Kocaoğlunun dediğine göre 30 Haziranmış açılış tarihi.
wowturkey.com

Açılırsa; Kyakaya otobüs + izban yapılabilir.
Açılmazsa veya uzarsa; Kyakaya otobüs + Gaziemir en uç noktası olan Sarnıç durağına kadar izban + torbalı otobüsü veya servisi.

Otobüs köylere uğramadığı ve anayol üstünden geçtiği için ücretlendirmesi daha pahalı. Servis ise çok sıklıkla geçiyor oradan ama o da otobüsten daha pahalı. Anca işe geç kalmamak için kullanılabilir.

Evden çıkışınız ile işyerine varışınız aşağı yukarı 2 saat dakika civarı sürecektir.

Hangi firmada çalıştığınızı bilmiyorum ancak servisler genelde fabrika işçileri için kullanılır. Yöneticiler kendi arabalarıyla gider gelirler. O yüzden Buca-Gaziemir-Yeşilyurt tarafından öteye pek servis olmaz. Bostanlıya servis olacağını da hiç zannetmiyorum. Varsa kaçırmayın derim.

Bornova konusuna hiç girmiyorum. Bostanlı neyse Bornova da odur en iyi ihtimalle 15-20 dakika kısalır yol daha fazla değil. Ev almak yerine bir süre şehri tanımanızı öneririm.

Yukarıdaki yazdıklarımdan da farkedilecek üzere Bostanlıdan işe gidip gelmek çok yorucu ve zaman alıcı bir durum. Eğer imkanınız varsa bir süre Gaziemir de kalmak en mantıklısı. Çünkü oradan işe gidip gelmeniz en fazla 30-35 dakika sürecektir.

Direk Torbalı'da ev tutmaksa yaşam tarzınızla alakalı. Şehirden çok uzak olursunuz cumartesi hariç şehir merkeziyle alakanız olmaz. Pek tavsiye etmem ama size kalmış.

Arabayla gidip gelme konusu ise orada bulacağınız insanlara bağlı. Diğer fabrikalardan firmalardan illaki gidip gelen vardır. Fakat sabah trafiğini özellikle altınyol trafiğini hesaba katmak lazım. Dönüş ise daha beterdir. Gaziemir trafiğini çekeceğinize işi bırakırsınız o kadar diyim. Benzin/mazot/otogaz masrafı da cabası tabi.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Sonuç olarak kendi fikrimi de yazayım bari;

Eğer bir engel yoksa tabi ben sizin yerinizde olsam Gaziemirden ev kiralardım.
  • ko gotursun su seni  (23.03.14 19:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.