[]

schengen vizesi-aktarma olayı

Dostlar merhaba.

10 gunluk schengen vizesini polska dan aldim. 1-10 mayis arasinda polonyada kalacagim ucak biletlerini de dun aldim ancaak bugun kafama dank etti. Donus ucagim viyana aktarmali ve polonya'dan 10 mayistan cikmama ragmen viyanadan istanbula 11 mayis ogleden sonra ucak var ve bekleyecegim.

iste bu bekleme sirasinda viyanada bi problem olur mu? 1 gunlugunr vizeyi gecirmis olur muyum?

 
polonya - viyana arası schengen bölgesi olduğu için vizenize bakılmaz bile. viyanadan dönerken pasaportunuza bakarlar, schengenden çıktığınız için, birşey olmaz


  • bonjurkes  (22.03.14 18:44:47) 
Vizeniz 10 mayısta bitiyor ise, en geç 10 mayısta viyanadan çıkış mührü bastırmanız lazım, yoksa vize tarihini geçirmiş olursunuz.


  • jpsartre  (22.03.14 18:51:11) 
tutanak tutup sınır dışı ederler. pek tabi ki bir şey olur. büyük aptallık yapmışsınız.


  • faaip de oiad  (22.03.14 18:53:26) 
@faaip de oiap, viyana da havaalanindan cikmasam, transfer yolcu alaninda kalsam dahi mi?


  • personal jesus  (22.03.14 18:56:36) 
o durum polisin keyfine bağlı. Boarding pass'iniz elinizde önceden hazır olursa ve 10'u bitmeden valizleri falan check-in de verip pasaport kontrole girerseniz oradaki polis de umursamazsa sorun olmaz. ama tamamen o polisin o anlık keyfine bağlı.


  • faaip de oiad  (22.03.14 19:02:22) 
Bu arada 10'unda valizinizi check-in'e veremezsiniz uçuş bankosu açılmayacağı için. Ama dendiği gibi 10'u bitmeden pasaport kontrolden geçmeniz lazım. Uçak sonraki günse bileti kontrol ederler mi bilemiyorum.
Yani valiziniz varsa ya yeni bilet alacaksınız ya da valizinizi kargoyla yollayacaksınız. Sonra da yaklaşık 1 gün pasaport sonrası alanda beklemeniz lazım. Bence yeni bilet alın.

  • whoosie  (22.03.14 19:31:33 ~ 19:33:26) 
Peki gidiste de viyana aktarmali almistim, onda bir problem olur mu? Transit yolcunun ilk giris yaptigi ulkeyle vizeyi aldigi ulkenin ayni olmasi mi lazim?


  • personal jesus  (22.03.14 19:34:43) 
Ülkeden ülkeye değişiyor ama transit için sorun olacağını sanmıyorum.


  • whoosie  (22.03.14 19:37:48) 
aktarmalı uşumun var deyip giriş çıkış yapabilirsin.. belki sorabilir vizeyi polonyadan almışsın ama avusturya ya geliyosun. sende durumu anlatırsın.
ya da uçaktan indiğinde pass kontrolne gelmeden aktarma uçuşları kısmına gidersin.

  • gibicibicis  (22.03.14 19:44:17) 
aynısı başıma geldi. 1 gün geç çıktım. sorun olmadı. zaten çıkış yaptığın için yüzüne bile bakmıyorlar. tatava yapmadan basıp geçiyorlar mührü.


  • trachemys scripta elegans  (23.03.14 00:29:00) 
Polonya gibi bir ülkenin bir türk vatandasina 10 günlük vize vermesini klnlyorum! amerika, ingiltere, avustralya, bu sacmaliklar degismedikce schengen bolgesine gitmiyicem. Iyi ucuslar kardesim.


  • kup tuz  (23.03.14 02:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.