[]

çalışamama - konsantre olamama - her şeyi son ana bırakma vs.

merhaba,

başlık aslında durumu özetliyor, bunların hepsine sahibim.

her boku son ana bırakıyorum, fatura yatırmaktan tut da işimle ilgili yapmam gereken herhangi bir konuya kadar.

ha son anda it gibi yapıyorum, ama bu durumdan çok rahatsızım.

normalde 8 saat önceden başlasam rahatça yetişecek bir çalışmayı ne yapıyor ne ediyor son saate sıkıştırıyorum. kalan 7 saat "dur şunu şuraya koyayım", "kola içeyim", "iki dakika internette takılayım" diye geçiyor. konsantre olamıyorum.

30'umu geçtim böyleyim, 10 yaşında da böyleydim, muhtemelen 50'de de böyle olacak ama istemiyorum.

benzerini yaşayan ve az da olsa önleyebilen var mı? yoksa kişi neyse o mu?

 
1) Mutlaka 'to do list' hazırlayarak çalış. Öncelik sırası olmadan günlük işlerini tek tek yaz.
2) Öncelik sırasına göre sırala.
3) Saban 9.00-11.00 arası öncelikli olmayan işlerle oyalan ( müzik dinleyerek, bi yandan Facebook/Twitter'a bakarak ypılabilecek işleri yavaş yavaş temizle.
4) Öğle yemeği zamanı gelmeden öncelikli işlerden birine (rakam ile 1) başla ve o işi bitirmeden yemeğe gitme.
5) Yemek ye
6) Yemekten sonra pencereyi aç temiz hava al derin derin ve 'to do list'teki en öncelikli işe başla
.
..
...
....

bu sistemle rutine bağlarsın. Öncelikli işler ve deadline'ları belirlemezsen götün sıkışmayacaktır ve verimli çalışma nedir bilemeceksin.

kolay gele..

ps: gündüz saatlerinde uyuşturucu kullanma..
  • Fayfa  (22.03.14 03:29:56) 
doktora gidip b12 düzeyini ölçtür, azsa dodex iğnesi vurdur, bu konuyu tekrar inceleyelim. + omega 3 alman gerek bence.


  • joepiscopo  (22.03.14 03:37:29) 
Eger bunun huyun oldugunu hissediyorsan, ki bence icten ice hissediyorsundur, can cikar huy cikmazmis :) ben birkac huyumu tespit ettim mesela yillar icinde, aman neysem oyum dedim, huyuma-suyuma gore gitmeye calisiyorum artik. Yoksa bir sikinti hissi geliyor, kasiliyorum :s


  • kerbeee  (22.03.14 03:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.