[]

siz nasıl mutlu oluyorsunuz

ölmek üzereyim artık dayanamıyorum aq hayatına yeter lan yeter etrafıma bakıyorum herkes mutlu aq bi ben mi musuzum artık uyumadan önce düşünmemeyi kafam rahat uyumayı istiyorum her gece ağlamak istemiyorum yeter amk yeter ne hata yaptım bunu hakedecek




 
mutlu degiliz merak etme :) etrafindakiler de mutlu degil, mutlu olunmuyor yani. istediklerini elde etsen bile mutlulugu yakalayamiyorsun. isin garibi yaslandikca bu daha iyi anlasiliyor sanirim. acikcasi bi suru hayalimin olmayacagini kabullenmeye basladim..


  • she was my baby  (22.03.14 03:06:56) 
1- mutlu olma takıntısını bi kenara bırakıyoruz
2-sağlığımıza, beslenmemize dikkat ediyoruz, spor yapıyoruz,
3-depresyondaysak psikoljik destek alıyoruz,
4-acele etmiyoruz, hemen anında mutlu olmalıyım demiyoruz, sıkıntı varsa biraz da katlanıyoruz, ama kaynağı nedir çözmeye çalışıyoruz,
5-önümüzde uzun bir hayat olduğunun farkına varıyoruz, herşey bugün düzelsin diye beklemiyoruz, bugün az da olsa daha iyi ne yapabilirim i düşünüyoruz,
6-durumsal farkındalığımızı arttırıyoruz,
7-kitap okuyoruz, dünya nedir, neden burdayız, ne yapsak daha iyi anlamaya çalışıyoruz,
8-içimizdeki başta korku (en temelde ölüm korkusu), kıskançlık ve kibirin kökünü nasıl kuruturuz düşünüyoruz, temelde tüm bunalımların sebebinin bu üçü olduğunu unutmuyoruz,
9-kendimizi daha iyi tanımaya ve daha iyi ifade etmeye gayret ediyoruz, yeni şeyler deniyoruz, daha yeni neler var öğrenmeye çalışıyoruz,
10- hayatı daha pratik hale getirmeye çalışıyoruz,
11- kendimize ve çevremizdeki sinek böcük dahil tüm canlılara insaflı, olabildiğince iyi niyetli yaklaşıyoruz, hayatın hepimiz için bir mucize olduğunu, yaşamın aslında nasıl da mükemmel bir mekanizma olduğunu anlamaya çalışıyor ve aklımızın bi köşesinde tutuyoruz.

kısacası kendimize geliyoruz, rahat oluyoruz, iyi ve güzeli savunmaya başladıktan sonra başımıza ne gelirse gelsin gülüp geçiyoruz,

gibi..
  • camino real  (22.03.14 03:14:20) 
bende mutsuzum, ama keyfim de gayet yerinde şuan. mutlu olmasam da huzurluyum yani, mutluluk geçiçi bi durum sonuçta, huzur daha önemli. ama benim bu huzur durumum rahat bi insan olmamla da alakalı olabilir bilemedim.

git bi parka çocukları falan izle yahu, çok tatlılar azıcık yzün güler temiz hava alırsın. ama öyle sapık gibi izleme tabi :)
  • hayt deli oglan  (22.03.14 03:17:31) 
Benim çevremde mutlu insan yok tam tersine mesela her gün ayrı bir dertle boğuşuyor herkes zaten ülkenin durumu vs belli çok mutlu olunmuyor bu düzende.


  • faihfati  (22.03.14 03:25:46) 
gece gece kafama taktın bak. bence ilk önce bu huzur mutluluk ayrımını yap. mutluluk kedi vidyosu izlemek gibi değil mi ya, hani güldün sevdin bitti. ama her an o modda olamıyosun. huzur daha şey, kendinle ilgili, seni sen yapan şeylerle ne kadar alakadar olduğun derecesinde zuhur eder bi durum. he tabi bunun için kendini elinden geldiğince tanıman bilmen lazım. mesela yalnız kalmayı severim ben, yalnız kalıp alakalı alakasız şeyler hakkında monolog şeklinde düşünmek o an için mutlu eder beni ama bu durumun süregenliği huzur verir. mesela mutsuz olmama için bi çok neden var şuan ama diğer yandan da örneğini verdiğim şey gibi bi dünya süregelen durumun varlığının farkındayım, o yüzden çok gölge düşmüyo keyfime.

bide mesela şuan yaşadığım en berbat durumu bile, bi zaman sonra gülümseyerek yad edeceğimin farkındayım, o yüzden en baba mutsuzluğun bile içindeki o komediyi atlamıyorum hiç bi zaman.

şuan atıyorum parasızsın ve ailen seni red mi etti, bundan mesela 3 yıl sonra o anki durumun bundan daha kötü bile olsa muhtemelen gülümseyerek anacaksın şu anını. bence o mutsuzluğun içindeki mini komikliği atlama. hele hele başarısızlığın ne kadar güzel ve eğlenceli bişey olduğunu sakın atlama. şahsen beni başarısızlıklarımdan daha çok mutlu eden şey yoktur sanırım, belki bi iki tane.

neyse ben yatayım en iyisi .)
  • hayt deli oglan  (22.03.14 03:31:59 ~ 03:35:49) 
Calisiyorum, uretiyorum, urettiklerime bakip seviniyorum, heyt be diyorum. Para kazaniyor, harciyorum. Bazen basaramiyorum, iki kufur salliyorum. Sonra cikiyorum disari, iki kedi seviyor bir cicek kokluyorum, denizi seyredip keske balik olsam diyorum. Eller cepte eve yuruyorum, evimi seviyorum, ilgileniyorum onunla, yemek kokulariyla dolduruyorum. Telefonda sevdigim sesleri duyuyorum, evde sevdigim yuzu goruyorum. Bugun de olmedim yihu deyip vurup kafayi yatiyorum. Ben de boyle bir aptalim iste :) kucuk aptalin mutlu dunyasi.


  • kerbeee  (22.03.14 04:12:27) 
ya okudum da, aslında kimse mutlu değil. :D kendi etrafıma baktığımda da öyle. mutluyum, diyen de ya yalan söylüyordur kendini güçlü göstermek için ya da yanılsama içindedir. zaten mutluluk diye bir şey yok ki? yaşamak var. böyle düşünürsen ölmeyi düşünmezsin. olayımız mutluluk değil çünkü yiğen, ecnebinin de dediği gibi "surviving" (burası sörvayviy adası beyler!! :D )

ya bi de geçende şunu fark ettim: bazen -nadiren- işlerim rast gidiyor, onda da sevinemiyorum artık (aq :( ) neyse, öyle işte. yani öyle şakır şakır başımızdan aşağı mutluluk yağmuru yağmıyor, herkes bir şekilde eğleniyor ama. ha eğlence olayın farklı, onu mutluluk gibi algılama, ikisinin arasında cidden fark var yani. gülen, eğlenen birini görürsen mutlu gibi görme. o da huzur gibi bir anlık bir his, bir illüzyon belki de. hani huzur şöyle bir duygudur ya: onu hissettiğin anda biter. "ya şu anda çok huzurluyum be abi!" dediğin anda, biter ya, hah işte mutluluk da öyle. o yüzden eğlenmene bak, mutlu olmana değil.

bir de sana şunu sorayım: niye mutlu olmak istiyorsun? bence mutluluk eğlenceli bir şey değil, gayet sıkıcı. napacaksın, alplerden gelen inekler gibi gezecek misin? hayatlarımızda hiç sorun olmasın mı? feci canın sıkılır ben sana diyeyim. öyle çok uç, çok travmatik bir olay yaşamadığın sürece, gece rahat uyumana engel olacak bir sorun yok aslında, ciddiyim. tabi ki travmatik bir sorunumuz olmasın ama, ufak tefek şeylerse uyumanı engelleyen takma, hatta üstüne git, onu ezercesine çöz, bir sonraki soruna geç, hatta sonraki sorunu bekle! böyle badass, göbek adım tehlike, "I-AM-THE-DANGER!", baş belası, troublemaker bir insan ol. çok daha eğleneceksin, emin ol! -gerçi bana göre belki ufaktır sorunların da da sana göre değildir, sorunun ne olduğunu bilemediğim için yorum yapamıyorum, artı zaten yorum yapsam da herkes kendi acısını kendisi çektiği için, sana öneride bulunmak dışında bir yardımda bulunamam, o yüzden böyle odun odun konuşuyorum, canını sıktıysam kusura bakma-
  • pasp  (22.03.14 04:33:16) 
Mutluluk başarmanın verdiği his değil. Sorumluluklarını yerine getirmiş olmanın verdiği haz.


  • mormormorius  (22.03.14 04:53:30) 
mutlu olmak
mutlu etmektir
hem beni
hem de seni...
  • ermanen  (22.03.14 06:21:12) 
Mutlu olmaya çalışma, mutlu etmeye çalış.
Verdiğin zaman alırsın..

  • cecilia  (22.03.14 07:19:49) 
Bence o icten gelen bi sey ya. Benim de hayatim bok gibi ama mutluyum tabi arada moralimiz bozuluyo yuzumuz dusuyo ama ben gokyuzune bakinca bile icime bi sevgi doluyo. Sevmek bence mutlulugun formulu. Her hangi bir seyi sevmeyi ogrendigin zaman mutlu olabilirsin.


  • cometome  (22.03.14 08:04:07) 
umut ederek.


  • nereye bu gidis  (22.03.14 09:07:05) 
herkes mutlu değil ki, nereden çıkardın?
mutlu olmak istiyorsan beklentisiz olacaksın. beklentin yoksa hayal kırıklığı yaşamazsın.

  • rock n roll  (22.03.14 09:17:49) 
mutlu muyum huzurlu muyum bilmiyorum. ama ikisinden biri yerinde diğeri değil.. epeyce sorunlarım var. isyanlarda değilim. hayallerini hedefleri sayıca çoğalt.. küçük küçük hayallerinde olsun mutlaka..

bi sokak köpeği seç yakınlarında.. besle.. hep aynı köpeği besle. aynı köpeği sev sürekli. seni her gördüğünde sevinmeye başladığında, mutlu olduğunda bir sürü insan içinden "özel" olduğunun farkına varacaksın. bağ kurabildiğinde köpek seni diğer köpeklerden kıskanacak belki.. kendi beslediğin üzülmesin diye başka köpekleri yanında pek sevmemeye başlayacaksın belkide.

bi çiçek yetiştir mesela.. çiçek olmazsa pamukta fasülye yetiştir. külotlu çorap içine talaş doldur buğday at.. çim adamın olsun.. her yer çimen. en güzeli seninkiler olacak..

bu gece eve erken gitme.. yorgunsun. hava soğuk.. kafan davul gibi oldu derslerden. olsun. git bankın birine otur. sabret.. ertesi gün yine yap..

bilmiyorum senden daha mutluyum ya da daha huzurluyum.. dertlerim yok mu?
-bi kaç ay önce 68 kiloya çıkmıştım.. şimdi 58 kiloya düştüm.. 1,5 ayda 10 kilo.. erkek için sınır değerdir..
-aylardır işsizdim.. iş buldum. öğlen yemeğini idi kısa vadede hayalim.. bulduğum iş yeri öğlen yemeğini karşılamıyor.. parasını vermiyor.
-bilgisayarımı ve telefonumu sattım.. icra var üzerimde.
-günde 1 ögün yemek yiyebilmenin derdindeyim.
-bir sürü yapmak istediğim şey var.. ben de senin gibi kariyer, para, eğlence, huzur vb. istiyorum..
-sağlığımda boktan.. zayıflamaktan 3.kez pnömotaraks geçirmek üzereyim.
  • ibomiu  (22.03.14 09:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.