[]

Otel rezervasyon iptali - No-show bedeli?

Bir turizm firmasi araciligi ile Ispanyada 5* bir otele rezervasyon yaptirdik, 1340 Euro 2 kisi 4 gece. Konaklama tarihinden 10 gun once. (Biz yaptirmadik da bizim adimiza yaptirilmis, fuar organizasyonu falan filan, biz de boyle oluyo bu isler herhalde diye bisey demedik ilk etapta)

Ertesi gun, yani check-in tarihine 9 gun kala, turizm sirketini arayip rezervasyon iptali istedik. Cunku 1340 Euro bizim yol harcirahimizi nerdeyse ikiye katliyor, gorevli olarak gidecegimiz bi etkinlikte bi de cepten otel parasi vermemiz gerekecekti. Ama turizm sirketi once iptal mumkun olmadigini, odemeyi yapmamiz gerektigini soyledi. Sonra biraz israr edince 500 Euro noshow bedeli fatura ederek iptal edebilecegini soyledi.

Eger turizm sirketinin bu iptal isinden gercekten zarari olacaksa eyvallah odeyelim de, bizi yolmaya mi calisiyor napiyor emin olamiyorum. Sozlesmemiz falan yok, e-mail uzerinden verdigimiz bir OK ile yapti rezervasyonu, faturayi kesse bile karsisinda bulabilecegi bir muhatap yok. Hic anlamiyorum da bu otelcilik islerinden. Normalde rezervasyonlarin bir gun oncesine kadar ucretsiz iptal edilebiliyor olmasi lazim. Hadi etkinlik var diye 3 gun olsun. Ama 9 gun??

Turizmci, otelci arkadaslardan yardim bekliyorum. Boyle bi durumda normali nedir? 500 Euronun normal olacagina kesinlikle inanmiyorum. 1 gecelik ucret dese tamam, %10 falan dese tamam. Ki onlarin bile olmamasi lazim.

 
hocam rezervasyon detaylarını ve iptal koşullarını gösteren bir mail isteyin firmadan.Çok ekstrem durumlar harici ilk gece dışında bir ödeme yapmamanız gerekir.Hiç ödeme yapmama şansınız da var.Veya otelle direk iletişime geçip de iptal yapabilirsiniz.Bu tarz çakal firmalara para kaptırmamak için en iyisi bizzat rezervasyon yapmaktır ve bir maile bakar.


  • voosho  (22.03.14 02:38:38) 
ödeme yapma amk.


  • vfgerty  (22.03.14 05:59:40) 
Rezervasyon onayını bildirirken deadline süresini de bildirmiş olmaları gerekiyor. Bir bakın bakalım onay formunda böyle bir bilgi var mı?

Bu tür sorunların çözümü için Türsab'a başvurabilirsiniz. Seyahat acentaları denetim altındadır kafalarına göre iş yapamazlar, yapmaya kalkan olursa da türsab kulağını çeker.

Ekleme:
9 gün süre bir oda için çok alışıldık değil. Büyük grup iptali olsa hadi neyse diyeceğim ki o bile 3-5 gün olur genellikle.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.03.14 07:29:22 ~ 07:33:09) 
Bazı otellerde sonradan iptal edebileceğin odaların fiyatı farklı oluyor. İlk başta ucuza tutuyorsun ama iptal ettiğinde ceza ödüyorsun.


  • zombi  (22.03.14 10:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.