[]

surattaki egzama'ya ne iyi gelir ?

yıllardır çekiyorum bu çileyi. yüzümde burnumun yanlarında ve kaşlarımın ortasında egzama var. stres,yiyecek vs gibi birçok faktör buna neden oluyormuş. fakat şimdiye kadar ne kadar ilaç,krem kullandıysam fayda etmedi. acaba aranızda aynı sıkıntıyı yaşayıp çare bulabilmiş biri var mı ? çok sevap kazanırsınız valla :/




 
tamamen geçirecek bi yöntem olduğunu sanmıyorum fakat iyi gelen bir krem var. adı Advantan. doktor yazmıştı, ne zaman kullansam etkisini gösterir fakat düzenli olarak kullanmıyorum.

Edit: krem adı
  • Nirvanaaa  (21.03.14 17:09:21 ~ 17:20:29) 
advantan sanırım o. bende kullandım. dediğin gibi tamamen geçirmiyor ve bu ilaç kortizonlu. :/ farklı tavsiyeler lazım


  • Wolfware  (21.03.14 17:11:12) 
advantan sakın ama sakın sakınnnnnn!!! kendi başına alıp kullanma. deriyi incelten ve sunduğu yarardan çok zarar verebilen bir merhem. doktor miktar verir ve bitince kafana göre sürmeye devam etmemelisin. sakın aman diyeyim.


  • kirazıseviyorum  (21.03.14 17:12:37) 
kortizonlu kremleri de öyle kullanma çok, bunun tam bir yolu yok. daha az hasar veren kremler önerir uzun vadede. bende kortizonsuz bir krem de var ama o yavaş geçiriyor sadece kaşıntıyı alıyor ve serinletiyor tropikal.


  • kirazıseviyorum  (21.03.14 17:14:15) 
dermabon diye bi sabun var pahalı ama geçiriyor.


  • zebragibi  (21.03.14 17:23:31) 
Abimde de var, Neutrogena'nın T Gel'i iyi geliyordu, çoğu yerde yok ama bulabilirsen iyi. Defne sabunu kullanıyor. Bir de Head and Shoulders'ın şu şampuanını (şu: eksisozluk.com ) banyoda yüzüne de bir miktar sürüyormuş.


  • aychovsky  (21.03.14 17:36:55) 
advantan'dan ve diğer kortizonlu ürünlerden uzak dur!
aynı sorun için kullandım, kullandığım süreçte ilk önce iyiye gitse de sonrasında kuruluk çatlayıp kanama noktasına kadar ilerledi, ağzımı açıp yemek yerken yüzüm kanıyordu resmen...

şuan tesadüfen bulduğum ve en azından kortizon içermeyen, aylardır yan etkisini görmediğim bir bulgar kremi kullanıyorum. (bkz: 3gpabe)
gece yatarken sürüp sabah duşla temizliyorum, kullanmadığımda genelde kötüye gidiyor ama kullandığım sürece durum stabil.

sakal bırakıyorsan her gün kes, hatta ben hem sabah hem akşam kesiyorum, cildi yumuşatıyor sakal olmaması... tahrişi azaltmak için de bulabildiğim en iyi tıraş makinesini aldım, philips sensotouch 3d başlıklı. jel ya da köpük de kullanmadan kuru tıraş oluyorum ve tahriş sıfıra yakın.

nemlendirici olarak da dermatolog sebamed visio önermişti ama biraz parlak tabaka bıraksa da vaseline cocoa glow denedim ve sebamed'den daha iyi, uzun süreli nemlendirdiğini gördüm. fiyatı da ucuz sebamed'e göre(neredeyse 10 kat)

kortizon'a bulaşma çünkü bu sorun geçmiyor, geçici olarak azaltsan da dönecek ve yan etkilerle kalacaksın... kontrol altında tutup kafaya takmamak lazım.

head&shoulders clinical strength de denedim, pek yararlı etkisini hissetmesem de normal şampuan kadar kötü etkilemiyor. aylardır kullanıyorum, hala devam ediyorum ona da.
  • ucan spagetticanavari  (21.03.14 17:39:22 ~ 17:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.