[]

nasıl oluyor?

günaydın, belli bir yaşın üzerindeki insanlara, diyelim ki evlerini satmak istiyorlar, sağlık raporu isteniyor. akli dengesi yerinde mi diye. e peki oy kullanırken neden sağlık raporu istenmiyor? yanlış anlaşılma olmasın, tamamen merakımdan soruyorum. yani yaşlılara oy kullandırılmasın anlamında değil. adam kendine ait mülkü satarken, akli dengesi yerinde mi önem verilirken, bir ülkenin kaderini değiştirecek bir konuda neden bu kadar umursanmaz davranılıyor?




 
haklısın.
bende merak ediyorum bu sorunun cevabını.

  • basond  (21.03.14 08:42:57) 
abi o zaman sana bana oy kullandırtmazlar ki :) diego dur şimdi eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme. Yarın bunu uygulayıp ülkedeki bütün muhaliflere akli dengesi oy kullanmaya elverişli değil raporu vermeye kalkarlar.


  • godsparticle  (21.03.14 08:46:31) 
godsparticle; işgüzarlık yapmamalıyım :))


  • rock n roll  (21.03.14 08:47:36) 
para ve mülkiyetin korunması, kapitalist düzende her şeyden önce gelir. bunu da beylik bir laf olarak söylemiyorum. gerçekler bunlar. ysk ile bddk'yı karşılaştırınız.


  • nereye bu gidis  (21.03.14 09:13:24) 
Mulkiyet hakki dokunulmaz bir hak degildir, sinirlandirilmis bir hak olarak kabul edilir.

Genel oy hakki sinirlandirilamaz bir haktir. Bir iki istisna haricinde bu hakka dokunulamaz. Bu istisna sayisi ne kadar artarsa siatem o kadar bozulmus demektir.

# teoridir.
  • cecilia  (21.03.14 09:26:49 ~ 09:46:25) 
bu arada teoriden ve idealden değil kapitalizmin pratiğinden bahsediyorum. kapitalist sistemlerde, mülkiyetin korunması her şeyden önce gelir. ısrar ediyorum. :)


  • nereye bu gidis  (21.03.14 09:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.