[]

hiç kredi kartı kullanmamış adam(d)ım

yıllardır kredi kartı kullanmama sözünü kırarak yeni gelen kredi kartını açıp kullanmaya karar verdim. bu duyurudaki profesyonel kullanıcılara bir kaç sorum olacak; kart vakıfbank world (visa).

-ben bu kartı alırken "bu maaşa bağlı kart olduğu için herhangi bir aktivasyon ya da aylık sabit ücret falan olmayacak" dendi. şimdi ilk açtığım ve kullandığım için bilmemne ücreti adı altında benden para kesecekler mi?

-mesela 100 liralık bir ürün aldım ve vade farksız 2 taksit yaptırdım. ben bu malzemeyi aldıktan sonra benim kartımdan direk 100 lira mı kesecekler limitten? yoksa 50 bu ay, 50 diğer ay mı kesecekler?

-50 50 mi ödeyeceğim ben bu malzeme karşılığında? yoksa faiz gelir mi 55 falan mı olur?

-yurtdışı bir siteden birşey alsam (steam ya da google play gibi sanal şeyler) bu ayrıca bir ücretlendirmeye tabi olur mu yurtdışı olduğu için?

toplam 500 liralık alışveriş yaptım diyelim, ay başında direk 500 lirayı karta yatırırsam hesap kapanıyor mu? yoksa illa ben o faizi yiyecek miyim?

baştaki sorulardan birine gelelim; 100 liralık malzemeyi iki taksitte ödeme seçeneği yapmıştım ama ay sonunda 100 liram olduğunu farkettim ve direk 100 lirayı oraya yatırdım. o iki aylık muhabbet direk kapanmış olur mu? yoksa "dur hemşerim, sen napıyosun" derler mi?

 
-kesebilirler de kesmeyebilirler de.
-100 lira kesecekler.
-50-50 ödeyeceksin eğer geciktirmezsen.
-olmaz ama bankanın döviz kuru ile çevirilir tl'ye.
-kapanır.
-2. takside kadar harcama yapmazsan kapanır. harcama yaparsan o ay, o 50 ödenir, diğer harcamadan da 50 düşer.
  • ozzpwnz  (21.03.14 08:33:41) 
1- hep öyle diyorlar, sonra kesiyorlar, dikkat et.

3- faiz gelmez.
4- hayır.
  • baldur  (21.03.14 08:33:59) 
-Maaş kartlarından GENELLİKLE ücret alınmaz. Alınırsa itiraz edin, şartları iyice inceleyin.

-Limitin 100 lira düşecek, bu ay sonu 50 TL ödeyince limitin 50 TL artacak. Diğer 50'yi ödeyince limitin full olacak.

-Vade farksız taksit uygulamasıysa 50+50=100 ödersin. Taksit kampanyalarının %90'ı vade farksız oluyor.

-Yurtdışından alırken kartın tipine ve tercihine göre borcun bankanın kuru üzerinde TL'ye çevirilebilir, ya da kendin ay sonunda döviz olarak ödeyebilirsin. İki durumun da avantajları / dezavantajları var, ancak yoğun miktarda yurtdışı alışverişi yapmayacaksan çok büyük oynama olmuyor.

-500 TL'lik harcama yaptın diye faiz yiyecek değilsin. Harcamaların limitin dahilindeyse hesap kesimi sonrasında son ödeme tarihine kadar faiz ödemezsin. Harcamanın ertesi günü ödemekle fatura son ödeme tarihinde ödemek arasında fark yok.

-Demezler, paranı alırlar, limitine +100 TL eklenir.
  • cakabo  (21.03.14 08:38:11) 
-hesabına maaş yattığı sürece maaş müşterisisin. maaş yatmamaya başladığı günden sonraki ilk kredi kartı açılış yıl dönümünde kesilir. genelde şubeler;
"bana talimat ver, kartını kapama,..." gibi banka hizmetlerini kullanmayı taahhüt edersen iade ederler. o çok sonra düşüneceğin konu.

-her ay hesap kesim tarihinde 50 lira borç olarak görünür ve 10 gün içinde yani son ödeme tarihine kadar ödemen beklenir. diğer yandan alışverişi yaptığın anda kullanılabilir limitin 100 lira düşer. her taksit ödemenle 50 50 açılır.

-eğer sana tahakkuk edilen (hesaplanan) hesap özeti borcunu son ödeme tarihine kadar ödemezsen ya da asgari tutar altında ödersen, ödemedğin kısma gecikme faizi ve alışveriş faizi ödersin. bu tutar tüm harcamalarını kapsar. faiz aylık ilan edilir ve günlük hesaplanır. yani son ödeme tarihinden 2 gün sonra ödeme yapmışsan;
aylık faiz oranı %2 ise 2 günde ödeyeceğin faiz %0,000666 olur.
100 lirayı 2 gün gecikmeli ödesen 7 kuruş faiz ödersin.

eğer asgari tutar üzerinde ödeme yaparsan, ödemediğin kısma sadece alışveriş faizi ödersin.

-hayır olmaz, yurtdışında güvenliği ön planda tutarak, bankanın sana sunduğu güvenlik hizmetlerini kullanarak, pay pal vb ödeme yöntemlerine güvenerek alışveriş yapabilirsin.

-sana gelen hesap özeti (ekstre) borcunu hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihi arasında ödersen hiç bir şekilde faiz ödemezsin. bu tarihleri maaş dönemine göre ayarla.

benim hesabım 10'unda kesilir, 20'si son ödemedir. Maaşım 15'inde yatar.
Bunun sonucunda ay sonunda 5 günde acil harcamaları kartla yaparak 1 ay erteleme şansına erişirim. maaş yattıktan sonra da 5 gün ödeme sürem olur.

-1000 lira limitin var. 100 lira alışveriş yaptın, limitin 900 oldu.
Mart ayında 50 lira taksit geldi. 100 lira yatırdın.
Sonuç: Limitin 1000 lira olur, Mart ayında taksitin ödenir.
Nisan ayında ikinci taksitin gelir ancak borcun olmaz, hesap özetinde +50 lira yazar. Borcunuz bulunmamaktadır der. Nisn ayında bir şey ödemezsin. Sadece bilgi amaçlı hesap özeti gönderilir.

Kredi Kartını akıllıca kullanın. Nefsinize yenilmeyin.
Diyelim ki acil ihtiyaçlarınız çıktı ve o ay gelen hesap özeti borcunuzu ödememeyi düşünüyorsunuz. Ne olursa olsun son ödeme tarihine kadar en az %51 ve üzerini ödemeye gayret edin. Yakın zamanda çıkan yönetmelikler sebebiyle bu önemli. Gelecekteki kredi taleplerinizi etkiler. Banka sunduğu bazı hizmetleri kısıtlamak zorunda kalabilir.
  • cliquot  (21.03.14 10:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.