[]

kindle almaca

bir kaç sorum var, işi bilenler cevaplarsa sevinirim.
1) kindle 4, touch ve paperwhite; alacak olsanız hangisini alırsınız? diğerlerinden farkı/üstünlüğü nedir?
2) kindle paperwhite ikinci el piyasası ne alemdedir? 300 lira çok mu mesela?
3) bol bol kitap ve pdf okunmak için alınacak, calibre ile sıkıntı olmadan bunları çevirmek ve okumak mümkün mü?
4) kindle fiyatına şu ürün var bak daha güzel diyebileceğiniz bir e-book var mı?

 
1) Paperwhite alırdım; çok büyük bir fark yok ama paperwhite hem daha iyi çözünürlüğe sahip hem de arkadan aydınlatması nedeniyle daha kullanışlı. (Papaerwhite 2 almalı tabi)

2) 300 lira çok ben n11'den hediye çeki falanla birlikte reklamlı modelinin 0 ını aşağı yukarı o paraya almıştım; şimdi baktım 360 lira.

3) PDF sıkıntı, bunları Calibre ile diğer formatlara çevirebilirsiniz ama hali mulis mobi'nin tadını vermiyor; sağı solu biraz kayıyor. Tabi Türkçe kitapların e-kitap versiyonlarının olmaması olanların da mal gibi PDF olarak satılması ayrı bir eksiklik.

4) Bence yok, Kindle bana göre fiyat performans oranı en iyisi.
  • salihdt  (20.03.14 22:01:42) 
ben de kindle almayı planlıyorum,
bu pdflerin calibre ile formatlarını çevirdikten sonra sorunlar devam ediyor mu salihdt?

bu arada
onedrive.live.com
disk.yandex.com.tr

seytan ayrintida gizlidir isimli ekşisözlük yazarının entrysinde gördüm bu iki linki. güzel kaynak. bir sürü mobi.
  • aberforth x  (20.03.14 22:14:21) 
Calibre gerçekten güzel bir uygulama olsa da PDF'leri süper bir şekilde çeviremiyor. Orijinal mobi kullanırken içindekiler bölümünü göüyor, sayfa numaralarını takip edebiliyor, mesela bölüm sonuna ortalama kaç dakika kaldığını falan görebiliyorsunuz. Ama pdf'ten çevirilerde bunlar ya olmuyor ya da sağlıklı çalışmıyor. Hadi bunlar çok elzem şeyler değiller, sonuçta aslolan kitabı okumak ama bazı PDF'lerde baya baya sorun oluyor, özellikle kitabın OCR yazılımıyla taranması ile oluşturulmuş olanlarda örneğin normalde PDF versiyonunda satır sonunda kelime - işaretiyle kesilip yeni satırdan devam ediliyor ya, kindle'da bu ekranın ortasına falan denk gelebiliyor mesela. Nihayetinde öyle "Bu ne ya okunmaz bu" denilecek şeylerle çok nadir karşılaşılıyor ama karşılaşılıyor sonuçta.


  • salihdt  (20.03.14 22:20:34) 
bak bi de bu gelecekmis.

techcrunch.com
  • portmanto  (21.03.14 12:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.