[]

öğr. gör ve ar.gör mülakatına gidiyorum

merhaba canlar

yarın bir tane sonraki günlerde ise kısmetse bir 3 tane daha mülakata gitmem gerekecek/ebilir.

bu bilim sınavlarında ne sorulur fikriniz var mı?

branş genetik.

bir de ar.gör maaşıyla öğr.gör maaşı farkı hakkında bilginiz var mı?
son olarak da, ilk mülakatın sonucu hepsinden önce açıklanacak, diğerleri ise 1er gün arayla totalde 1 hafta kadar sürecek.
diyleim ki kadroya seçildik, imzayı atmadan önce kaç gün bekleme şansı sunuluyor fikri olan ya da sorabileceğim bir birim var mı?

teşekkürler şimdiden

 
net maaslar hemen hemen aynidir ama ogr. gor ders ucreti vs de alir.

eger bir taraftan master-doktora yapacaksaniz ar.gor olmak daha iyidir cunku ogr.gor oldugunuzda derse gireceksiniz ve hem anlatacaginiz derslere hazirlanmaniz hem de alacaginiz derslere ve sonrasinda tezinize zaman ayirmaniz gerekecek.

diger taraftan ogr. gor olunca basinizda bi hoca olmaz (danisman hoca degil tabi, ondan kurtulus yok), size abuk sabuk isler gorevler verilmez. asiste ettiginiz hoca olmadigindan daha ozgur bir calisma ortaminiz olur, sinir stres katsayiniz cogalmaz. is yukunuz ve anlattiginiz ders planlariniz asista etiginiz kisiye bagli olmaz, kendiniz sekil verirsiniz.
  • halanne  (20.03.14 13:09:37) 
ögr. gör.de size uygulanacak olan mobing daha az olacaktır, buna ilaveten alacağınız ek ders parası da cabası.

ancak arş. gör.de ise mobbing fazla olacaktır, alacağınız para ek ders olmadığı için daha az olacak ama artı tarafı da üzerinizde ders zorunluluğu olmadığından (hocaların size kendi yerlerine derse yollamalarını saymıyorum) daha rahat olacaksınızdır.

ögr. gör.de yapacağınız işler için (derse girme, sınav yapma vs.) ek ücret alırken, arş. gör.de yapacağınız aynı işlerde parayı başka hoca alır, siz sabahlara kadar kağıt okurken, notları sisteme girerken o evinde çay-kahve içip dizi izler.

arş.gör.ün en büyük artısı lisansüstü çalışmalarınız için daha fazla zamanınızın olması. ögr. gör.ün en büyük artısı daha fazla para daha az mobbing.

arş.gör.ün en büyük eksisi daha fazla mobbing, daha az para, emeğinizin sömürülmesi, ögr. gör. en büyük eksisi derslerden lisansüstü çalışmaya fazla vakit bulamamanız, fiziksel olarak (ders anlatımlarından kaynaklanan) daha fazla yorulmanız.


kondroya seçildiyseniz 15 gün içinde gidip imzayı atmanız lazım.

umarım hakkınızda hayırlısı olur


edit: şimdi farkettim de ne kadar çok para ve mobbing demişim ama üniversiteye girerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. en düşük memur 2100 alırken siz onca yıl çalışırsınız, okullardan dereceyle mezun olursunuz, ales üds bilim sınavları yüksek lisans, tez doktora, makaleler, bildiriler yaparsınız ama sizing aldığınız miktar 2400 olur. yapmanız gereken işleri yapmak için de cebinizden parar vermek zorunda kalırsınız, ay sonunu nasıl getireceğinizi düşünürsünüz düşünürsünüz, her ay biraz daha borç alırsınız, sonra yine düşünürsünüz. kitap alamazsınız, kongrelere katılamazsınız, süreli yayınları takip edemezsiniz, okulda memurlara akşama kadar soliter oynasınlar diye bilgisayar verilirken siz isteyince dalga geçer gibi gülümseyip onu sizin almanız gerekiyor, cebinizden vereceksiniz yani derler. okul içinde memurlar özlü sözleri fotokopi makinesinden çoğaltıp çıktı makinesinden alıp duvarlarına asarken sizin makale fotokopisi çekmenize izin vermezler, git dışarda nerde çektirisen çektir derler. vs. vs.

mobinge hiç girmiyorum bile yada dur tek bir örnek vereyim: bölüm başkanı gelir falanca konuda makale yaz getir ben de altına imzamı atayım da doçentliğim için puan olsun, eğer bunu yapmazsan seni doktora yeterlilikten geçirtmem der. siz de s.çarım makalene de doktorana da der akşama kadar boş boş vakit geçirip vicdan azabı çekersiniz
  • yemrem  (20.03.14 13:29:04 ~ 13:38:52) 
bu bilgiler cok harika olmus. simdiye kadar ar.gor. usulu calistim hep hem de parasiz,bulabildigim burslarla.

peki ar.gor ve ogr. gor maaslari vakif unilerde ne durumda?bilginiz deneyiminiz var mi?
  • shubulubapshubaptishaluva  (20.03.14 15:35:33) 
vakıf üniv.lerde belirli bir maaş sıkalası yok. ne tuttururlarsa. farklı maaşları alan yanyana oturan arş. gör.ler gördüm ben. statü de vakıf üniv.lerde değişebiliyor.

mesela haliç üniv.de arş. gör. olarak çalışırken sabancıda burslu öğrenci statüsündesin. sigortanı da yatırmıyorlar. sana avivasa dan özel sağlık sigortası yapıyorlar vs.



kısa vakıflarda belirli bir standart yok.
  • yemrem  (20.03.14 15:56:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.