[]

erkek yüz ve cilt bakımı

merhaba.

kişisel bakımıma önem vermiyordum ama artık ciddi ve düzenli olarak bakmaya karar verdim. yüz ve cilt bakımı için ürünler alacağım ama hiçbir fikrim yok. hangi ürünü almam gerektiğini öğrenme amaçlı testler yaptırabileceğim yerler var mıdır? varsa bu testlerin maliyeti ne olur? yoksa ne yapayım, ne alacağıma nasıl karar vereyim, nelerden kaçınayım?

"kendine bakan erkekler eqlesin" tadında bir mesaj da bırakayım buraya. cidden kendine bakan ve aklıma takılan sorulara zamanı oldukça cevap verebilecek birileri varsa bir platformda ekleşsek çok iyi olurdu.

 
traş öncesi-sonrası, temizleme jelleri, solüsyonlar falan fena pazarı olmayan bir alan. bence ilk başta bu tür ürünleri satan bilindik internet sitelerinde yüz ve cilt bakımına ilişkin kategorilerden hangilerinin ihtiyacın olduğuna karar ver sonra marka detayına girersin. biraz deneme-yanılma metodu içerir haliyle, güvenilir bulduğun markalardan -araştır, karar ver bu markalara- ürünlerini temine dersin -ben tespit sonrası fiyat açısından internetten almanı öneririm, illaki indirimli yakalarsın-

piyasada çoğu yerde mesela Nivea'nın ürünlerini bulabilirsin, tam öğrenci işidir, kötü de olmayan ürünleri mevcuttur. Maddiyat problem değilse benim de severek kullandığım Vichy ürünlerine göz at derim -özellikle peeling ve temizleme jelleri iyidir-

ayrıca cilt tipini göz ardı etmemek lazım, cildinin/yüzünün vereceği tepkiye göre zamanla değerlendirirsin, mesela bir süre kullandığım Bioderma temizleme jelinin faydasını göremediğim için bıraktım. Traş sonrası için Clinique mesela benim için uygun, ama sana uymayabilir, baya bir marka var sonuçta piyasada iddialı. ayrıca etkili bulsan diğer yandan kokusunun da hoş olmasını isteyeceksin:)

Bunlar sonuçta kısmi fabrikasyon ürünler, güvendiğin/doğal bulduğun mesela bir defne sabununu da kullanabilirsin.

EK: Klinikvari bir test yaptırmadığım için o konuda bir şey diyemeyeceğim ama yeme-içmenin,stresin falan da cildinde büyük etkiler yaratacağını biliyorsundur. Kişisel tecrübem doğrultusunda protein ağırlıklı, düşük karbonhidratlı ve sıfıra yakın şeker tüketimli bir beslenmenin de (yağ olarak sadece tereyağ ve sızma z.yağı...) cildinde olumlu etkiler yapacağını düşünüyorum.

Artı, kil maskesini de bir araştır derim, yararını görebilirsin.
  • candanag  (19.03.14 23:26:39 ~ 23:31:40) 
kisisel bakim olarak klasik kremlerden kullanabilirsin tras ve dus sonrasi, el kremi kullan kesinlikle.

tras jeli ya da köpük kullan cildine zarar gelmez öylece trasta.

bunlar disinda günlük deodorant, roll on disinda ekstra bir sey kullanmana gerek yok acikcasi.
  • serabetan  (19.03.14 23:42:55) 
test için herhangi bir boynere gidip biotherm ya da clarins standındaki uzmanlardan yardım alabilirsin. cilt tipin belirlenir, ona göre ürün tavsiye edilir. temizleyici, nemlendirici gibi. almak zorunda değilsin elbet ama bu iki markayı erkek kozmetikte tavsiye ederim. tester isteyip denedikten sonra da yapabilirsin alışverişini.

gerçi büyük ihtimalle yağlı/karmadır cilt tipin, klasik erkek cildi :) sabun içermeyen yumuşak bir temizleyici, su bazlı (yağ bazlı olmasın yani) mat görünüm veren bir nemlendirici, kırışık endişen varsa ona uygun bir nemlendirici de olabilir, belirgin gözenekler ve varsa siyah noktalar için haftada birkaç kez uygulanacak bir peeling temel ihtiyaçlarını görebilir.
  • kerbeee  (20.03.14 00:39:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.