[]

(asalak) ev arkadaşı göndermece

özellikle hukuk bilen ve çirkef insanlara ihtiyacım var.
öğrenci ben ve 5 yaş küçük erkek kardeşim bi evde kalıyoduk. eylül ayında ada adında biri daha geldi. ama geldiğinden beri kira ayda 100-200 falan verdi. totalde 1200 borcu var.
ilk başta maaşımı vermediler dedi işten çıktı. sonra uzun süre iş aradı. buldu ama az veriyolarmış(trtde prodüksiyon amiri güya). nedense hep dolar olarak alıyo ve geceleri çalışıyo. neyse ne iş yaptığı beni ilgilendirmez.

geçen ay kargo geldi kapıda ödemeli saat almış 100 liraya.

sonra burnuna estetik yaptırdı (nefes alamıyomuş o yüzdenmiş bantlar yüzünden burnu kalkmış -kandırmaya çalıştığı kişi de tıp öğrencisi)

15 tatilden dönünce yatağımda iç çamaşırı buldum deli oldum. kıvırdı bişeyler salladı.
bi de ne zaman odasına gitsem bi eşyamı aldığını görüyorum. ben almasam vermiyo, sonra kayboluyo.

sinirlenince söyledim olanları 'tamam ödeyeceğim' dedi.

geçen hafta yine kargo geldi. yağ yakıcı çay almış bu sefer.

ailesi de maltepede oturuyo ama abisiyle anlaşamıyomuş.

seçimler için internetten eve baktığımda isminin ada olmadığını gördüm.

işe gidiyorum diyip barda chek in yapıyomuş (anneme stv izlesin diye tableti vermiştim facebookuma girince anasayfada görmüş)

bugün de baktım facebook arkadaşlarda yok. noluyo lan dedim dondurdu mu acaba başka birinden baktım. dondurmamış beni engellemiş.

geçen sene bi o.ç. iki aylık borcu yıkıp kaçtığında aynı şeyi yapmıştı sonra savcılığa gittim bi halt çıkmadı.

aklımdaki bu hafta borcunu istemek verdikten sonra göndermek. senet mi imzalatsam ne yapsam bilemedim.

sevgili duyuru bana bi çare bul!

özet: sadece tc'sini bildiğim ve 1200 borcu olan insanı nasıl en az zararla gönderirim?

 
vay arkadaş, ne dolandırıcılar var. farklı isimle bir ev halkına karışmak değişik iş gerçekten


  • not for sale  (19.03.14 18:23:04) 
hata sende bu kadar taviz vermişsin, tepesinde tefeci gibi davranmadıktan sonra o parayı unut sen, akıl parası olsun bu kadar saf olmanın bedeli olarak gör.

banyoya zincirleyip ağzından kan getirene kadar beklet dersem eğer suç olacak, demiyorum o yüzden.

yalnız ne alakaysa ben bile sinirlendim, sen nasıl tahammül edebiliyorsun?
  • Mackinaw  (19.03.14 18:23:31 ~ 18:24:19) 
parayı unut, yolda devam et.


  • Manas  (19.03.14 18:25:45) 
İşine gelmeyince yasakları yasaklayabilen başbakanı olan ülkede hukuk bitmiştir. Bundan sonra gücü yeten yetene.
Senin çözümün de; Sen ne ayaksın deyip ağız burun dalmaktır.

  • hottamale  (19.03.14 18:25:53) 
@mackinaw bazen çok kötü oluyorum sinirden kalbim çarpıyo sonra sakinleştiriyorum kendimi.
genel olarak 'başkasının şerefsizliği yüzünden kendine zarar vermeme' olayı hakim bende. ama aklıma geldikçe cinlerim tepeme fırlıyo.

@trumanshow ev sahibi tanıyo. tc'sini de buldum bugün. geçen seneki ev arkadaşımda işe yaramamıştı tabi bu bilgiler. savcılıktan bi halt çıkmadı şahit göstermeme rağmen.
  • seksen9  (19.03.14 18:29:01 ~ 18:30:47) 
abi kusura bakma da 1200 lira az para değil, kardeşim istese bi düşünür kendimi sağlama alır öyle veririm bu miktarı.

sen yedirmişsin bu parayı şimdi doğruya doğru, iyi niyetli davranmışsın ve ben bunu takdir etmiyorum aksine senin hatan bu, o parayı alabilir misin alamaz mısın bilmiyorum bu tamamen senin ne kadar gözünün dönmüş olduğuna bağlı, ben olsam uvuzlarını keser yine alırdım paramı zerre umrumda olmazdı kör olmuş sakat kalmış.

borcu olduğunu resmi bir şekilde kanıtlayamazsın, ortada kağıt yok, sana sahte isimle yaklaşmış bu insan, üzerine bir de 1200 lira paranı almış elinden.

hani aklımda var çözüm fakat ben şimdi o çözümü buraya yazarsam en iyi ihtimalle silinir ve ben banlanırım, o açıdan sen çıkaracaksın artık ne yapıp alabileceğini.

bu tür şark kurnazlarına kaptırmayın hayatınızı, sadece para değil söz konusu olan şey senin gururun, onurun ve şerefin şuan, o açıdan duyurudan medet ummak yerine git ve paranı geri al, o insan müsvettesini de zor durumda bırakacak şekilde kapının önüne koy, gece 2-3de mesela.
  • Mackinaw  (19.03.14 18:36:20) 
blöf yap. geçen sene de biri aynı boku yemeye çalıştı, tc'sini bildiğim için savcılığa gittik. kardeşim de şahitti, sağlam tazminat ödedi de. hatta hukukçu bul bir tane ve o tarz bir suçlamada varsayımsal olarak haklı olsan karşı tarafın alabileceği bir tane de hafif cezayı da aldığını ekle. hükmün ertelenmesi gibi falan diye olabilir.

hem tazminat hem de cezadan korkar belki. t.c. kimlik numarasını bildiğini de belli etmen iyi olur.
  • not for sale  (19.03.14 18:36:50) 
Cocugu gondermeden polis cagirman sanki daha garanti para acisindan. Ama sikintili bi tipse kapi kilidini degistir. Evden atmadan once kilit al da.


  • ibomiu  (19.03.14 18:37:10) 
ben ve o kadın, kardeşim erkek. öyle kavga mavga olacak durum yok da ben 15 tatildeyken dış kapının sürgü demiri kırılmış (ne oldu bilmiyorum).
belalı arkadaşı olabilir belki.

  • seksen9  (19.03.14 18:45:29) 
adama 1 hafta muddet ver,parayı vermezsen esyalarını dısarı koyar,kılıdı de degıstırırım de.zaten buyuk ıhtımal kontratta vs de adı gecmıyor. ya verır ve ınsan gıbı cıkar ya da kendını kapı dısında bulur.


  • anti silence  (19.03.14 19:23:48) 
asalaklık değil antisosyal kişilik bozukluğu. işiniz çok zor.


  • blossom  (19.03.14 19:46:57) 
bu tarz insanlarla iyi niyet içinde anlaşamazsın. zaten anlaşabiliyor olsan şu noktaya gelmezdiniz. onun stratejisi bu iyi niyeti sömürmek.

- parayı ödemesi için bir süre ver bu konuda ne kadar ciddi olduğunu belirt.
- süre sonunda topla eşyalarını koy kapının önüne kilidi de değiştir.
- bu süreçte kendi odan ve kardeşinin odasının kapılarını kilitli tut ortada değerli özel eşya bırakma.
  • orpheus  (19.03.14 19:48:33 ~ 19:49:56) 
@orpheus ilk aklıma o geldi zaten odamın kilidi bozuk değiştireyim de kilitleyip çıkayım artık. bilgisayar falan hep ortada.
asıl sorun eşyaları attıktan sonra başlayacak gibi.

  • seksen9  (19.03.14 19:53:48) 
hukuksal açıdan bir şey çıkmazsa, ailesine ulaş. anasına babasına anlat.


  • ilkot  (19.03.14 19:59:06) 
senet ver, hemen imzalamazsa evden atacağını söyle. çıkmamakta diretirse polis çağıracağını söyle diretmeye devam ederse gerçekten çağır. -evi senin üzerine farz ediyorum- imzaladıktan sonra da 1 hafta içinde borcunu ödemezse kapı dışarı edeceğini söyle. ödediği anda 1 hafta daha müddet tanı. kendine ev bulsun.

ödemezse zaten elinde senet var.
  • ya ben lan neyse  (19.03.14 19:59:41 ~ 20:00:26) 
bu tip kurnazlar saldırgan olmaz. eşyaları attıktan sonra çok ciddi bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. en kötüsü arkandan konuşabilir vs. vs.


  • orpheus  (19.03.14 20:04:12) 
bankada parası, mal varlığı olmayan insana senet bi şey ifade etmiyor. o senedi, icra takibini başlatmak, avukat masrafları alacak bi şey çıkmadıkça dosyayı her yıl yenilemek gerekmesi vs. vs. uzun işler ve bir yere varmama olasılığı yüksek.

senet alabiliyorsan al tabi en kötü gözünü korkutmakta işine yarar. ama ödemeye niyeti olmayan insandan senet yoluyla tahsilat yapmak çok mümkün olmuyor.
  • orpheus  (19.03.14 20:09:42) 
hukuksal acidan bir sikintisi var mi bilmiyorum ama;
once su gun parayi getir de. baktin olmadi git evin kilidini degistir birak esyalari icerde kalsin. esyalarini da parayi getirene kadar borcuna karsilik rehin aliyorum de. madem kontratta falan adi gecmiyor, evde sahte bir isimle kaliyor polisle dayanamaz kapina diye dusunuyorum. ha belali birileri varsa tanidigi o durumda ne olur bilemem. bunu yaptiktan sonra da yeni eve cikin izinizi bulamasin.

  • 65 derece  (19.03.14 22:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.