[]

facebookdan silme

ne kadar gönül işidir bilmem ama bir insanı neden facebookdan silersiniz?

aynı ortamda olduğunuz sürekli yüz yüze geldiğiniz aynı sınıfta ve sürekli sınav zamanında yazan bir insan düşünün. her türlü yardımı yaparsın fakat durup dururken silmiştir. birde yüzsüz yüzsüz yine naber diyip not isterler falan fişman. insanlarla ilişkimi facebooka indirgemek istemiyorum ama böyle tipler sinir ediyor.


 
cevap vermiceksin, notlar pc'de feysten atarım diceksin. sınav haftasında 'ay cnm bn sni fystn bulmdm yhaa .s .s' diceksin. ben mesela feysbuktan bi insanı siliyosam, görürsen selam bile verme demek istiyorumdur.


  • blossom  (19.03.14 14:12:20) 
sen de sil o insanları. hiç de muhattap olma. kötü olduğu her halinden belli baksana. seni siliyor, sonra not istemeye devam ediyor. gereksiz insanları hayatında tutmana gerek yok, onlar sana yük çünkü. o kadar lüzumsuz insanları hayatımızda tutuyoruz ki, ne gerek var?


  • rock n roll  (19.03.14 14:14:00) 
bayagi bir tepemin atmasi lazim, ki oyle olursa hayatta not istemem.

sittir et.
  • Lorik Cana  (19.03.14 16:33:52) 
şimdi iki şekilde ele alalım bu durumu.

karşı taraf diyor ki: nasıl olsa ben notları birinden alırım, false pretension zaten veriyor mesela.

sen diyorsun ki: ya hep benden not istiyorlar sınav zamanı geliyorlar sonra da siliyorlar.

karşı tarafa not vermen - içinde bu niyet yoksa kusura bakma- seni onun arkadaşı kankası yapmaz. sen muhtemelen not verirken bunun arkadaşlık ilişkilerinizde bir gelişme yaratacağına inanıyorsun öyle veriyorsun. özetle sen de notu kullanıyorsun zaten. ama o seni sadece not istediği ve bunu veren biri olarak görüyor. işi bitince de siliyor. ya da zaten onun özel yaşamını görmeni istemiyor.

sen de not veriyorsun ama senle dilediğin ilişkiyi kurmadığı için ona kızıyorsun. sen o insana fazla anlam yüklemiş ve beklentiye girmişsin. yüzünü görmene rağmen de kendini not anlamında kullandırmaya devam etmişsin.

güç zaten sendeymiş, ama bu güç seni ancak sınav zamanı aranan kişi yapar, arkadaş edinmene yaramaz. ve inan bana "kusura bakma ben notlarımı sadece kendi anlayacağım şekilde tutuyorum artık. kendime yönelik özel çalışıyorum paylaşımım size de yararlı olmaz" diyerek geri çevirsen daha çok saygı görürsün.

sonuç: onlar not için seni kullanıyor, sen de arkadaşları olmak için notu kullanıyorsun. masum değiliz hiç birimiz...
  • kirazıseviyorum  (19.03.14 16:47:10) 
insanlara yardım etme huyundan vazgeçmediğin sürece daha çok karşılaşırsın. ne kadar yardımcı olursan o kadar kullanılmaya açık olursun. salla gitsin.


  • foradream  (19.03.14 18:16:38) 
karşı cinsse sevgilisi sildirmiş olabilir. var öyle psikopat sevgililer.

ben paylaşımlarından rahatsız olunca siliyordum önceden. söylüyordum da "bıktım paylaşımlarından." diye ama gerçek hayatta görüşmeme engel değldi.

sonra timeline'a düşmesini engelleme şeyi çıktı, bu sorun da halloldu benim naazarımda.
  • materyalist imam  (19.03.14 18:48:23) 
sen arkadaş edinmek için notlarını mı kullanıyosun acaba? duyurunu bi kaç kere de okudum halbuki ama kirazlı arkadaşın dediği şeyi göremedim alla alla, çok enteresan.

blosoom +1 ahaha. hem güldüm hem hak verdim. başıma gelirse yapacağım <3
  • soybean  (19.03.14 19:52:44) 
hayır arkadaş edinmek için not veya benzeri şeyleri aracı olarak kullanmıyorum :) hatta ne kadar az arkadaş o kadar iyi benim için.


  • false pretension  (19.03.14 21:18:20) 
görüşmeyeceğim eski iş arkadaşlarımı, genellikle hayatıma olumlu yada olumsuz her hangi bir etkisi olmayanları ve özellikle de sessizlerse, bir şekilde sokakda şurda burada bir yerde tanışılmış ekleşilmiş ama her hangi bir muhabbet gelişmemiş kişileri (özellikle paylaşımları beni ilgilendirmiyor ise), eğer birine kızmış ve hayatımdan çıkartma kararı almış isem onunla birlikte tanıştığım veya onun arkadaşları olan herkesi silerim.

Bununla birlikte şu aralar insanlar birbirlerini siyasi görüş ayrılığı nedeni ile çok siliyor fb üzerinden.
  • selam  (19.03.14 21:23:31) 
Sevgilisi silmiştir. Senin silinmiş olduğundan haberi bile olmayabilir.


  • anne bak ben erkek oldum  (21.03.14 18:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.