[]

menüdeki fiyat farkı

geçenlerde barda hesabı istedik, geldi, içtiğim şey menüde 13 lira görünüyordu hesaba 15 yazmışlar, menüdeki fiyat farklıydı bir yanlışlık olmuş bakar mısınız dedim, gitti geldi, fiyat 15 liraymış dedi uzatmadım ödedim, siz böyle bir durumda ne yapıyorsunuz ?




 
Düzgün bi yaklaşımla "kusura bakmayın, fiyatlarımız yeni değişti, menümüzü güncelleyemedik" gibi bir şekilde gelirlerse, sorun etmeden öderim. Ama "hayır! 13 diil 15 lira!!" derlerse, oraya ne yazdıysanız o diyip ters gider ve kuruş ödemem.


  • pandispanya  (19.03.14 13:33:07) 
eğer güzel muamele gördüysem, ilgilenen garsonu da sevdiysem nedenini sorar tatmin olursam 15 verirdim. tersi durum olursa 13 verirdim, bahşiş de bırakmazdım.


  • orange coffee  (19.03.14 13:33:12 ~ 13:34:32) 
etiket fiyatından vermek sonuna kadar hakkın normalde. ama mağazalarda o etiketleri değiştirmeyi unutan, gözden kaçıran personel çok oluyor. bu farkları genelde personele ödetirler.

tabi bardaki menü muhtemelen yıllanmıştır, onun parasını personelden çıkaracaklarını sanmıyorum.
  • nodrap  (19.03.14 13:33:49) 
senin yaptığın gibi yapar durumu bildirirdim. yine de öyleymiş derse aynen senin yaptığın gibi yapar hesabı bir daha açılmamak üzere mekanla kapatır bir daha da gitmezdim.


  • ghaash  (19.03.14 13:51:23) 
bunu bazı mekanlar ipneliğine yapıyor, öyle yerlerin yönetimine şikayet etsen de bi bok olduğu yok, oranın yöneticisi de aynı kafada insanlar zaten.

ben de karşılaştım bikaç kere, genelde ortama göre değişiyor, bazı arkadaşlarla sklemiyoruz, bazılarıyla 5 kuruşun hesabını yapıyoruz:D
  • siklon  (19.03.14 14:09:12) 
Herhangi bir sebeple ödemem. Hatta bir keresinde bir mekana oturduk, akşam maç varmış biz bilmiyoruz, maç başladı etti, bir baktık normal menü değişmiş, ayrıca duvardaki menülerine de kağıt çekmiş ibneler. Arkadaşın maliyeci akrabasına haber verdik.


  • sanal hayvan  (19.03.14 14:42:14) 
hiç bir şey yapmam. öderim.
ardından mekanın bilumum sosyal medya hesabından, foursquare hesabından, ekşiden falan olayı yazar mekanı aleme rezil ederim.
@sanal hayvan'ın dediği gibi maliyecilere haber verip olayı kitlemek daha güzel. tabi size ödetilen hesap kadar fatura/fiş almanız kaydıyla. maliyeciye iddianızı kanıtlamalısınız!
  • cliquot  (19.03.14 15:01:23) 
pandispanya +1

Not: Garanti bankasından 2 kuruş (bildiğiniz 2 kuruş) para üstünü alamadığım için olay çıkarmıştım.
  • mayday  (19.03.14 16:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.