[]

Sigara fiyatlarındaki kar oranı & süpermarket ilişkisi

Arkadaşlar marlboro içenler iyi bilir; kısa marlboro nun fiyatı bakkalda, markette, carrefour'da ve bilimum sigara satışı yapan yerde 5 türk lirasıdır. Merak ettiğim 2 konu var:

soru1: bu sigara satan yerler sigaraları ne kadar kar ile satıyorlar, ayrıca kar oranları sigarasına göre değişiklik gösteriyor mu?

soru2: neden büyük marketlerde, diğer mallardan farklı olarak, sigara fiyatlarıda en ufak oynama olmuyor, yani neden 5 yerine 4.99 olmaz? ( bazı dondurmalarda da aynı durum var)

 
cunku kar oranları o kadar dusuk kı , asla ındırım yapamazlar ---ornek 1 karton sıgaradan 50 kurus veya 1 tl kar yapılıyor


  • karadenız1111  (26.05.09 20:53:44) 
Sigara'da kar oranı fiks %3 diye biliyorum büfede bakkalda.


  • delikan76  (26.05.09 20:58:06) 
kar oranı %7 civarı diye biliyorum ama


  • i like dance and i like romance  (26.05.09 21:11:48) 
sigara'da kar oranı sabittir değişmez.. bildiğim kadarıyla marlboro'nun paketinin alışı 4.70 tl'ye geliyor, 5'e satılıyor.. Yani bir paketteki kar .30 kuruş.. yani bir kartonda 3 tl kar elde ediyor satan bakkal, süpermarket.


  • joehigashi  (26.05.09 21:21:29) 
turk sigaralarinda %4, yabancilarda %7 diyo biliyorum. herhangi bi bakkala sorabilirsiniz.


  • osuruklu  (27.05.09 07:07:47) 
fiyatı kıran bakkala bir daha mal vermezler. rekabet kanununa aykırıdır bu ama. bin türlü youl var etrafından dolaşmanın. bu ürün spot piyasada da bulunmaz. ikame de edilemez türkiyede sıgara. yani malboro içen birine yok deyince başka sıgara almaz yandaki bakkala gider.


  • trocero  (27.05.09 10:03:05) 
bide bildiğim kadarıyla sigaranın vergisi üretici tarafından, perakende satış fiyatı üzerinden veriliyor. bu yüzden de indirim yapamıyor olabilirler.


  • alembic  (27.05.09 11:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.