[]

kime oy veriyim

kafam çok karışık.
istanbuldayım. sırf akp gelmesin diye chp ye oy vermeyi düşünüyorum.
ama aslında ben mhp'liyim. chp ye vermek beni vicdanen rahatsız yapacak ama akpnin olmaması için bunu yapmam gerekiyorsa yapacağım.

ne yapacağımı bilmiyorum

 
7 kuşak cehape lobisindenim. mhp'nin güçlü olduğu yerde mhp'ye vermekten çekinmem. bu seçimin ideolojiyle vs alakası kalmadı artık.


  • only the strong survive  (19.03.14 11:38:29) 
il neresi bilemiyorum ama ankara için mhp chp zaten daha belirgin bir şekilde ortak aday çıkaramazdı, sen mansuru aday gösterme sonra chp aday gösterince ortalığı yıkma karşısına çok kuvvetli iddialı bir aday koyma daha ne desin ki mhp chp'ye atın mı desin bahçeli, benzer olaylar diğer illerde de var eğer mhp seçime ortak değilse(sadece akp-chp arasındaysa seçim) büyük ihtimalle paslaşıyorlardır zaten


  • panthera onca  (19.03.14 11:53:57 ~ 11:54:32) 
vicdanen rahatsız olmana gerek yok.

"senin kendi iraden ve fikirlerin var, o gelmesin bu gelmesin diye oy vermekten uzak dur" diyen arkadaş... adamın fikri "sırf akp gelmesin". bu yüzden akp'den sonraki en güçlü partiye oy veriyor. nesi salaklık oluyor bunun sorabilir miyim?

bu ülkede kurulu bir düzen, sağlıklı bir siyaset ortamı yok. çoğu insanın önceliği artık kendini temsil edecek partiden ziyade akp'nin gitmesi.
  • der meister  (19.03.14 11:58:11) 
partizan bir şahsiyet değilim.
iktidar partisini desteklemiyorum.
hangi parti bölgede güçlü ise ona vereceğim.

edit: 17 Aralık'a kadar mevcut ilçe belediye başkanına (akpli) verecektim.
yaptığı hizmet, işler vs...
17 Aralık sonrasında o da merkezi idaredekiler gibi montaj deyince fikrim değişti.
  • livaneli kadir  (19.03.14 12:18:43 ~ 12:30:25) 
mecburen chp.

denize düşen yılana sarılır misali.
  • fuskiyenin oglu  (19.03.14 12:30:52) 
CHP'yi günahım kadar sevmesem de il ve ilçe belediyelerinde AKP'nin en güçlü rakibi olduğu için vereceğim.


  • arnold schwarzeneger  (19.03.14 12:32:12) 
Aynı konuyu 1 saat kadar önce MHPli bi arkadaş daha dile getirdi. Bulunduğunuz ilde hangi parti güçlüyse ona oy verin diyordu. Kendisi de İstanbul'da ve CHP'ye oy verecek. Çevresi de öyle.


  • dessy  (19.03.14 12:34:25) 
inanın sadece mhp'liler değil, solcular da chp'ye oy vermek istemiyor. ama bu koşullarda akp'nin yeniden seçilmesine neden olacak her bir oy, akp'yi o çok sevdikleri sandıkta aklamak anlamına geldiğinden, ilk hedef akp'yi sandığa gömmek olmalı. aksi halde akp'ye ne yaparsan yap, gel bir de burdan yap demek. bakın şurda çok güzel anlatılmış: mehmetaligumus.tumblr.com


  • vejeteryanvampir  (19.03.14 12:54:30 ~ 12:56:42) 
ben chp'yi fazla milliyetçi bulduğum için sevmiyorum. bazı arkadaşlarım da az milliyetçi olduğu için sevmediklerini söylüyolar. Chp'yle Mhp'nin farkı ne ola ki zaten? Kürt sorunu konusunda neredeyse hemfikirler. Onun dışında Chp kürtaj, homoseksüellik gibi konularda daha özgürlükçü takılıyo ki kötü bi şey değil bu. ayrıca bu belediye seçimi yahu. Adaya oy vermiyok mu zaten? Mhp zaten kazanamıycak. Bu adamlar da (akape) bildiğim İstanbul'u ve Türkiye'yi pazarlamak için iktidara gelmişler belli. Onlardan kurtulmak adına Sarıgül diyom. İstanbul, Ankara'dan yönetilmesin diye. Ayrıca Chp'nin bu 10 yıllık süreçte çok ders aldığını, insanlar arasında ayrımcılık yapmaktan vazgeçeceğini düşünüyorum. Zaten muhalefetin en büyük kozu bu, bu seçimlerde.


  • sec guard  (19.03.14 13:16:44) 
babam chp'den önemli bir isimdir. ama yemin ediyorum, öğrenci olarak bulunduğum şehirde oy kullanacak olsam allah belamı versin mhp'ye oy verirdim. burada mhp önde ve akp ile arasında fark az.(karabük). bir gram da içim yanmazdı.


  • c1b2k3  (19.03.14 14:27:42) 
belediye meclisi'nde atış serbest istediğinize verin.

ama belediye başkanlığı için malesef kazanma ihtimali olanlardan birini tercih etmek mantıklı gözüküyor.
  • temir  (19.03.14 14:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.