[]

Nerede Gönüllü Olayım?

Merhaba,
bir yerlerde gönüllü olarak çalışmak istiyorum. Ancak dürüst kurumların nereler olduğunu bilmiyorum. Eskiden hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışıyordum. Şimdi ise sokak çocuklarıyla mı yoksa Otizm Vakfı gibi yerlerle mi çalışsam bilemiyorum. Sokak çocuklarıyla çalışmak istiyorum aslında ama nereye gideceğimi bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler



 
tegv yani türk eğitim gönüllüleri vakfını deneyebilirsin. pek çok yerde binaları var ve buralarda eğitimler veriyorlar. sen de eğitmen, arkadaş olabilirsin.


  • bluesbass  (19.03.14 10:06:54) 
  • livaneli kadir  (19.03.14 11:07:06) 
lösev +1.

akut ve tema da iyi işler yapıyor göz önünde olmasalar da. üniversitedeysen ikisinin de şubesini/örgütünü de kurabilirsin misal. akut'un iki eğitimi var, onları alırsan da bir gün bilmem nerede dağda bayırda kalan birini kurtarıp gayet büyük ölçekli kahraman dahi olabilirsin.

kısa vadede lösev ve tema daha çabuk sonuçlar verebilir sana. uzun vadede akut ve tema. lösev devamlı süregiden bir şey.

üçünden birinde olursan denk gelebiliriz :)
  • cagdas donem kuramcisi  (19.03.14 11:54:42) 
yukarıdakilere ek olarak,

görme özürlüler için kitap seslendirme, ders desteği çalışmalarına katılabilirsin. (buradaki herkes bir kitap seslendirse ne güzel olur aslında)

işaret dili öğrenip öğretici olabilirsin. işitme engellilerin diğer insanlarla iletişim kurabilmesine katkıda bulunabilirsin.

açev'in kurslarına katılıp yetişkin okur yazarlığı eğitmeni olabilirsin.


ekleme:
kitap seslendirme çalışmaları için:
www.turgok.org

işaret dili eğitimi almak için:
izmir için biliyorum, başka illerde de çalışmalar mutlaka vardır.
www.iddernegi.org
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (19.03.14 12:02:55 ~ 20.03.14 16:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.