[]

facebook ve google başka bir sayfaya yönlendiriyor

Günaydınlar arkadaşlar,

bu sabaha kadar hiç bir problem yaşamadığım facebook ve google, bu sabah girmeye çalıştığımda beni güvensiz bir internet sitesine yönlendirmeye çalışıyor. durmadan pop up çıkartıp flash'ınız eskidi diyor, ilkinde güncelleye basladım iki sanisede sahte bir flash dosyası yükledi ama bilgisayara kurmadan sildim. başka sayfalarda da sorunum yok ama cep telefonumdan dahi facebook ve google'da aynı problemi yaşıyorum.

İnternette araştırdım ve başka kitlesel problem yaşayan yok, bana mı saldiriyler anlamadım?

 
virüs veya spy bulaşmış.


  • ben smyrna  (19.03.14 07:38:26) 
ben de bu sorunla uğraşıyorum.. tarayıcım opera... yönlenen site seagame.org.. Google için yönlenen sahte bir site ve güncelleme değil indirilen. kesinlikle indirmeyi, indirdilen .exe dosyasını çalıştırmayın!!

duyuruya girmeye çalıştığımda da şöyle oluyor:
i.hizliresim.com
ek: chrome ile de benzer mesaj geliyor... ie sıkıntısız.

ek: www.bleepingcomputer.com

tplink markalı routerlerin yönlendirilmiş olabileceğincen bahsediyor bu yazıda..

ek: aynen yazıdaki gibi.. dns yönlendiriyor.. artık bulaşan neyse, 50.28.34.201 ve 8.8.8.8 yönlendirilen site.
geçici çözüm: sorun TP Link TD-W8901G marka-model modem-router ayarlarında dnsi auto discovery olarak değiştirmek ya da opendns filan girmek.. modemi restart yapınca sorun hallomuş gibi.. antivirus bir şey bulamadı, tekrarlaması muhtemel..
  • cyclops  (19.03.14 07:38:54 ~ 07:57:41) 
Sorun TPLink ile ilgili anladığım kadarıyla, ofise geldim ofiste bir problem yok.


  • alihoca  (19.03.14 08:55:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.