[]

sacma bir soru: yakit neden ucuzlamiyor

Ornegin benzine 50 kurus zam gelmesi demek her seyin 50 kurus zamlanmasi demek. Gida, ulasim, insaat her alanda kullaniliyor yakit ya.. devlet dese ki benzinden kar etmeyelim zarar da etmeyelim. Ya da %50 az kar edelim. Millet biraz rahat nefes alsin. Ne olur? Neden bukadar pahali? Ya da neden bu kadar hassas sekilde 1 kurus zam geliyor 1 kurus indirim geliyor. Zaten %65i kar degilmi yakitin.




 
musluk akıyor, neden dur desinler?


  • kayranin kedisi  (18.03.14 23:30:44) 
Herhalde devletin de işler kesat olduğu için giden paraları böyle vergilerden çıkarıyorlar.


  • Haldamir  (18.03.14 23:36:29) 
99 senesin özel iletişim vergisi geldi. cep telefonu abonelerine özel. o yıl yaşanan acı için ve 5 ilâ 10 içinde o dönemin hükümeti tarafından kaldırlacağı beyan edildi. o zaman olsun dedik çünkü cep telefonu denen şey sadece zenginlere özeldi.

o vergi kalkmadı ve her türlü iletişim aracına kondu. şu an kullandığın internetin %18'i kdv + %25 özel iletişim. yakıttaki vergi %300leri geçiyor sanırım. ekonomi bakanı mehmet şimşek toplalan öiv vergileri için geçen van depreminde kullanamayız biz onlarla duble yol yaptık demiştir pişkince ve yine bir açıklamasında toplanan vergilerin yetersiz geldiğini şu an dış borcun faizini zor karşıladığımızdan bahsetmişti. bir de bunun anaparası var. adam vergi yetersiz daha artması lazım dedi üstü örtülü bir şekilde.

kıssadan hisse; bu adamlar, çalışan, emek veren, değer üreten insanın karnını nasıl doyurduğu ile ilgilenmiyor. vergisini verip vermediği ile ilgileniyor. 3 gün geciksin yüksek faiz işletiyor vergi borcuna ve malına haciz koyduruyor. bu ülkede sen eşek gibi çalışırken bir yandan da 12 milyon kişiye de muhtaç yardımı, kömür yardımı yapılıyor. yapılsın elbette. bu ülkede kimse açlıktan soğuktan ölmesin.

ama bu adamların neler yaptığını 11 yılda neleri götürdüğünü dinliyoruz "tape"lerden. daha fazla yazmak isterdim ama sinirden elim ayağım titriyor.
  • phonex  (18.03.14 23:47:39) 
onun bunun vergi borclarini silersen, yolsuzluk yaparsan, acigi bir sekilde kapatman gerekir. iste bu yuzden.


  • bohr atom modeli  (18.03.14 23:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.