[]

Vergi soruları

Benim bir evim var diyelim.Bu evi kiraya veriyorum.Kiracıyla kendi aramızda sözleşme yaptık.Kirayı da elden alıyorum.

Kira geliri elde ettiğim nasıl anlaşılıyor? Gelir vergisini ödemesem cezası olur mu?

Normalde ödemem gereken vergi 12 lira fakat damga vergisiyle birlikte 53 lira oluyor.Damga vergisi neden bu kadar fazla? Ne için bu kadar para alıyorlar ki? Damga vergisi olsa olsa 5lira olsun neden 41 lira?

 
kirayı bankaya yatırmak zorunda kiracı. bu şekilde anlaşılıyor. bankaya öderken "kira" diye de belirtecek. (belli bir meblağın üzeri bankaya yatrılmak zorunda)

bu yukarda yazdığımın gerçek hayatta bir geçerliliği yok tabii.

diğer sorduklarını bilmiyorum.
  • mahone  (18.03.14 23:26:54) 
500 tl'nin altında olduğu için elden alınabiliyor. Yıllarca vergisini yatırmayanlar var.Ceza gelirse toptan öderim diyorlar.Şu ana kadar ceza da gelmemiş.Ben neden ödüyorum madem anlamıyorlar kira geliri elde ettiklerini?

Nasıl anlaşılıyor kira aldığım?
  • lifeislife5  (18.03.14 23:32:05) 
maliyeden kiracına geliyorlar. ona soruyorlar, form gibi birşey doldurup evsahibine iletmesi için veriyorlar. sen o formu alıp maliyeye gidiyorsun. beyanlar birbirini tutuyor mu vs inceliyorlar. bana öyle yapmışlardı. dersen ki kiracıyı nasıl buluyorlar, o evin kira olduğunu nasıl anlıyorlar, onu bilemiyorum.


  • kerbeee  (18.03.14 23:37:54) 
Maliye'den gelindiğini bilmiyordum.Şu ana kadar bize denk gelmedi.Demek ki vergilerimi ödemeseydim benim orada kiracım olduğunu kanıtlayamazlardı değil mi? Sürekli de bir kiracı yok.En fazla iki yıl kalan olmuştur.


  • lifeislife5  (18.03.14 23:51:58) 
ben vergi olayında hep şunu diyorum; devlet bu paraları almak istediğinde alıyor kardeşim. arıyor da buluyor da, kanıtlayıp çıkarıyor da. hele de kendi halinde normal bir vatandaşsan. konu-komşuya, dükkanlara sorulduğuna şahit olmuşluğum var. mesela ev sahibi-kiracı anlaşıyorlar, kira 600 diyelim, 300 tl ye oturuyorum desin diye. e bu adam oraların rayicini bilmiyor mu, başka kiracılarla karşılaştırıyor vs. yapacağı tuttuğunda gavur gibi yapıyor yani.


  • kerbeee  (19.03.14 00:00:09) 
suyu, elektiriği, doğalgazı üstüne alıyor mu? kiracının üstüne telefon internet var mı? eğer varsa oradan tespit edebiliyorlar, haa ederler mi, uğraşırlar mı belli olmaz, dolandırıcı bi arkadaşım çalacaksan fakirden çal der hep, fakir uğraşamaz gücü yetmez diye (fakirden kast ettiğim evine ekmek götüremeyen değil)


  • selam  (19.03.14 01:09:45 ~ 01:10:27) 
Faturalar kiracının üzerine değil.Burası köy gibi bir yer kira da çok almıyoruz zaten.Şu ana kadar ödemeseydim sanırım kiracımın olduğunu kanıtlayamazlardı.

Bir de damga vergisi olayını aydınlatırsanız çok mutlu olucam.
  • lifeislife5  (19.03.14 10:22:43) 
bildigim kadariyla aylik 500tl'nin alti zaten vergiye tabi degil. google'da dogrulayan resmi bir site vardir diye dusunuyorum.


  • lamartin  (19.03.14 13:19:28) 
Benim bildiğim kira geliri yıllık 3200 tl'yi aşmayanlar ödeme yapmıyor.


  • lifeislife5  (19.03.14 13:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.